Vasseur: S vozačima morate biti iskreni, ne treba im pričati sranja

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 2 min 0 komentara

Šef Alfe Romeo Frederic Vasseur smatra da bi ambicije njegove ekipe za budućnost mogle privući nekog od vrhunskih vozača u Formuli 1, ali da bi u tim pregovorima s njima uvijek trebalo zadržati iskrenost bez lažnih obećanja.

U ovom trenutku u Alfi su dva vozača koji nemaju ugovore za iduću sezonu, a pretpostavlja se da ni jednom od njih mjesto nije sigurno, pogotovo ako se pokaže da bi Valtteri Bottas mogao biti slobodan.

“Mislim da smo u dobroj poziciji zato što smo ambiciozni. Povećava se broj partnera, sponzora i slično. Portfolio je sve deblji.”

“Partnerstvo s Alfom je čvrsto i dugoročno. Ferrari radi sjajan posao, također se poboljšavaju… Mi se poboljšavamo po pitanju šasije. Imam puno ‘zelenog svjetla’ oko sebe i želim biti vrlo pozitivan. Sad moram obaviti svoj posao i biti uvjerljiv.”

Vasseur vjeruje da u pregovorima s vozačima moraju biti iskreni i ne stvarati lažna očekivanja, pogotovo ako se bude radilo o vozaču s boljim renomeom.

“Ako imate zajednički projekt i vrlo ste jasni i iskreni – morate samo reći: ‘Dečki, ne želim vam pričati sranja, nećemo se boriti za pobjede 2022., a možda ni 2023. godine. No, svake godine želimo napredovati dvije ili tri pozicije, želimo biti bolji’.”

“Ta poruka je rezonirala s Kimijem. On se pridružio 2019. godine, a prije toga je pobijedio u dvije utrke s Ferrarijem. 2017. je bila jako teška, mislim da je shvatio izazov i projekt. Morate biti iskreni i jasni – nećemo se boriti za pobjede, ali ako smo trenutno 8. najbrži onda će idući cilj biti P6 pa P4. To je bolje nego da im lažete da ćete pobjeđivati iduće godine. To će stvoriti frustracije.”

“Antonio obavlja dobar posao u kvalifikacijama, a Kimi se tu vjerojatno malo više muči.” – Frederic Vasseur

Komentirao je i trenutnu formu svojih vozača:

“Antonio obavlja dobar posao u kvalifikacijama, a Kimi se tu vjerojatno malo više muči. U utrci je obrnuto. Kimi često nadoknadi taj zaostatak već u prvih par krugova utrke. Rekao bih da je Antonio dobro napredovao u kvalifikacijama, puno bolje shvaća performanse bolida. Ako se mora poboljšati negdje onda je to u utrci, upravljanje utrkom, upravljanje gumama. No, on dobro zna kakva je situacija.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.