Dnevna zagonetka
Dnevna zagonetka

Alpine: Ekipe koje surađuju mogu imati ogroman benefit za 2022.

Ante Vetma

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Alpine: Ekipe koje surađuju mogu imati ogroman benefit za 2022.

Ante Vetma

Alpineov izvršni direktor Marcin Budkowski kaže da očekuje “žestoko uplitanje” FIA-e u suradnje među ekipama jer bi kod nove velike promjene tehničkog pravilnika moglo biti ogromnog benefita za one koji međusobno surađuju na novom dizajnu.

Kad se proanaliziraju veze među ekipama – jasno je da i Mercedes i Red Bull i Ferrari imaju partnere s kojima su više ili manje povezani, dok Alpine od ove godine više nema nikoga na svojoj strani u značajnijem kapacitetu. Prema tome, jasno je zašto žele da FIA strogo provjeri koliko se informacija dijeli i kako točno druge ekipe surađuju:

“Ispred nas je velika promjena pravilnika, strm razvojni put i puno performansi se može dobiti s novim bolidima, tako da je ogroman benefit za one ekipe koje međusobno surađuju, bilo da je to legalno ili nešto manje legalno.”

“Ako postoji sezona u kojoj se takve suradnje isplate – to je definitivno 2022.”

“Prema tome, očekujemo od FIA-e da će marljivo pratiti što se događa.”

Na upit o bojazni da se ponovi “slučaj Racing Point”, Budkowski kaže da je to teško pitanje i da postoji određena zabrinutost:

“Ne znam što se događa u drugim tvornicama i ne znam koliko strogo FIA to provjerava.”

“Kao nezavisna ekipa – mi nemamo poriv da bilo što dijelimo s našim konkurentima, to bi bilo protivno našim interesima. Mislim da bismo svi htjeli vidjeti 10, 11 ili 12 ekipa u budućnosti koje se nemilosrdno bore jedni protiv drugih za vlastiti sportski uspjeh. Od trenutka kad ekipe imaju interes dijeljenja informacija – to je problem, tako ne bi trebalo biti, ne biste trebali pomagati svojim konkurentima.”

“Postoji zabrinutost, ali ne mogu reći točno kolika. Neću optuživati ljude jer ne znam što se događa. Nadam se da se ništa ne događa.”

Zadnji donatori:
zekohonda

Patreoni:
lukarak
Become a Patron!

Bok , F1puls autori su dosad napisali 10061 vijesti i tekstova. Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Ante Vetma
Pulsmedia autor
4050 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #Alpine#Budkowski#FIA

Komentiraj

3 komentara

 1. U Alpineu se zabrinuli da Aston Martin, Alpha Tauri, Williams i Alfa Romeo ne budu jači od njih :D  8

  0
 2. Max Verstappen 33 vlado Donator Prikaži

  “Postoji zabrinutost, ali ne mogu reći točno kolika. Neću optuživati ljude jer ne znam što se događa. Nadam se da se ništa ne događa.” WTF?!  9

  0