Alpine: Ekipe koje surađuju mogu imati ogroman benefit za 2022.

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 2 min 3 komentara

Alpineov izvršni direktor Marcin Budkowski kaže da očekuje “žestoko uplitanje” FIA-e u suradnje među ekipama jer bi kod nove velike promjene tehničkog pravilnika moglo biti ogromnog benefita za one koji međusobno surađuju na novom dizajnu.

Kad se proanaliziraju veze među ekipama – jasno je da i Mercedes i Red Bull i Ferrari imaju partnere s kojima su više ili manje povezani, dok Alpine od ove godine više nema nikoga na svojoj strani u značajnijem kapacitetu. Prema tome, jasno je zašto žele da FIA strogo provjeri koliko se informacija dijeli i kako točno druge ekipe surađuju:

“Ispred nas je velika promjena pravilnika, strm razvojni put i puno performansi se može dobiti s novim bolidima, tako da je ogroman benefit za one ekipe koje međusobno surađuju, bilo da je to legalno ili nešto manje legalno.”

“Ako postoji sezona u kojoj se takve suradnje isplate – to je definitivno 2022.”

“Prema tome, očekujemo od FIA-e da će marljivo pratiti što se događa.”

Na upit o bojazni da se ponovi “slučaj Racing Point”, Budkowski kaže da je to teško pitanje i da postoji određena zabrinutost:

“Ne znam što se događa u drugim tvornicama i ne znam koliko strogo FIA to provjerava.”

“Kao nezavisna ekipa – mi nemamo poriv da bilo što dijelimo s našim konkurentima, to bi bilo protivno našim interesima. Mislim da bismo svi htjeli vidjeti 10, 11 ili 12 ekipa u budućnosti koje se nemilosrdno bore jedni protiv drugih za vlastiti sportski uspjeh. Od trenutka kad ekipe imaju interes dijeljenja informacija – to je problem, tako ne bi trebalo biti, ne biste trebali pomagati svojim konkurentima.”

“Postoji zabrinutost, ali ne mogu reći točno kolika. Neću optuživati ljude jer ne znam što se događa. Nadam se da se ništa ne događa.”


Odgovor

3 komentara

  1. Mercedes
    nochimagaddavo Prikaži

    U Alpineu se zabrinuli da Aston Martin, Alpha Tauri, Williams i Alfa Romeo ne budu jači od njih :D



    8
    8

    0
  2. Max Verstappen 1
    vlado Pretplatnik Prikaži

    “Postoji zabrinutost, ali ne mogu reći točno kolika. Neću optuživati ljude jer ne znam što se događa. Nadam se da se ništa ne događa.” WTF?!



    9
    9

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.