Izdvojeno

Tost očekuje da će Gasly i Tsunoda ostati iduće sezone u AlphaTauriju

Piše: Katarina Predovan

Prije 2 godina, 2 komentara

Procijenjeno vrijeme čitanja: 2 minuta

Šef momčadi AlphaTaurija Franz Tost smatra kako nema razloga za promjenu postave vozača za iduću sezonu te otkriva da nema planova za alternativu u slučaju da Pierre Gasly i Yuki Tsunoda ne ostanu u momčadi u sezoni 2022.

Odluka o budućoj postavi bi mogla biti donešena već nakon ljetne stanke:

“Da, nadam se, jer na tom mjestu ne vidim drugog vozača i nadam se da ćemo sljedeće godine nastaviti i s Pierreom i s Yukijem.”

“Za Yukija će to biti druga sezona i on će poznavati staze, jer ne smijete zaboraviti da u drugoj polovici sezone Yuki neće ni znati trkaće staze.”

“U Europi se utrkivao u Formuli 2 i Formuli 3, ali dolazimo u Ameriku, tamo se nikad nije utrkivao, doći ćemo u Meksiko gdje se nije utrkivao, doći ćemo u Sao Paulo gdje se nikad nije utrkivao. To nije lako i ne smijemo to podcijeniti.”

“U Silverstoneu je napravio jako dobar posao [na primjer] jer je imao samo prvi slobodni trening, a kao novak u Silverstoneu imati samo jedan sat slobodnog treninga, onda [ići] u kvalifikacije je teško, posebno s ovom razinom koju trenutno imamo u Formuli 1.”

“Ako novi vozač dođe u tim, morate također prihvatiti da će raditi greške.”

Franz Tost

AlphaTauri se trenutno nalazi na šestom mjestu u poretku konstruktora, odnosno zaostaje devet bodova za momčadi Alpinea. No, Tost ima samo pozitivna mišljenja o obojici njihovih vozača te smatra da su zaslužili ostati i iduću sezonu s obzirom na trud koji ulažu.

“Pierre radi fantastičan posao, a Yuki je pridošlica i on radi dobar posao. Mora steći iskustvo i mora puno učiti.”

“To nije ništa posebno, to je logično s mladim vozačima. Predstavlja rizik koji preuzimate kad dođe novak.”

Franz Tost

[profil broj=”10″]

[profil broj=”22″]

🎯 Vaša reklama ovdje?

Nudite proizvod ili uslugu? Reklamirajte se na najposjećenijem specijaliziranom sportskom portalu u Hrvatskoj. Kontaktirajte nas na [email protected].

Komentiraj

2 komentara

  1. Charles Leclerc
    Emin1 Prikaži

    Trebao bi Albon ili neki iz f2 umjesto Tsunode    1

    0

Novo na forumu

Otvori forum

Puls podržavaju

Mjesečni pretplatnici:


Naši zadnji donatori:

Doniraj

Molim?!

Bok , internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Zatvori ❌

Kolumne

Koliko je daleko bila Leclercova pobjeda?

Analiza // Andro Rak

Završila je pretposljednja utrka kalendara Formule 1 na ulicama Las Vegasa O samom događaju je napisano pregršt tekstova uz neviđenu pompu oko samog eventa pa ćemo se ovdje pokušati manje fokusirati na neke „cringe“ trenutke, a više na sami sportski događaj koji je sve u svemu donio zanimljivost i na samome vrhu Borba u vrhu se odvijala između Ferrarija i Red Bulla, točnije Verstappena i Leclerca, gdje se uz pomoć SC-a...

Alonsov masterclass

Analiza // Andro Rak

Nakon nekoliko prijašnjih analiza što momčadi tako i vozača došlo je vrijeme za podrobniju analizu najstarijeg od svih Nekima drag nekima mrzak, ali vjerojatno svima vozač koji plijeni pažnju svojim vožnjama (bome i karakterom) iz vikenda u vikend od ranih dvijetisućitih pa do Velike Nagrade Brazila prethodnog vikenda, a tko zna koliko još Stoga, uživajmo u ovakvim izvedbama dok traju kao i u ovakvim utrkama koje Interlagos...

Hamilton vs. Leclerc

Analiza // Andro Rak

Kroz prizmu taktike i odabira guma za završetak utrke u Meksiku sve se svelo na medium ili hard Što odabrati ovisi o postavkama bolida, pretpostavljenoj potrošnji guma i slično Svaka od ekipa ima simulacijski softver pomoću kojih provjerava ogromne količine podataka koje će na kraju dovesti do jedne konačne odluke Naravno, puno je parametara u igri, ali čini se da se u Ferrariju od hrpe podataka znaju pogubiti pa možemo izreći...

Još kolumni