Sainz smatra kako mu 2021. nije najbolja sezona u F1 dosad

Izdvojeno

Luka Jurić

Prije 3 godina 3 min 12 komentara

Ferrarijev Carlos Sainz smatra kako ova sezona nije njegova najbolja u F1 unatoč tome da se dobro snašao u borbi protiv svog momčadskog kolege Charlesa Leclerca u svojoj prvoj sezoni za Ferrari.

Sainz je došao u Scuderiju nakon dvije godine u McLarenu i, za razliku od drugih vozača koji su promijenili momčadi ove godine, bio je brz praktički od početka.

Ovaj Španjolac je dosad ostvario dva podija, uključujući i drugo mjesto u Monaku, te se trenutno nalazi ispred Leclerca u ukupnom poretku, s tim da se još uvijek čeka rezultat Aston Martinove žalbe na diskvalifikaciju Sebastiana Vettela s VN Mađarske, koja je Sainza promovirala na treće mjesto.

Iako je Sainz priznao kako je oduševljen time kako se prilagodio na momčad iz Maranella, smatra kako još nije odradio vikend u kojem je sve napravio kako treba.

„Definitivno mislim da nije moja najbolja sezona u F1. Mislim da ima puno razloga za to, dosta propuštenih prilika tu i tamo.

Mislim da sam to rekao prije ove utrke [VN Mađarske] da smatram kako nisam maksimizirao [nijedan] vikend, da kao Ferrarijev vozač nisam sklopio cijeli vikend, a to je nešto što sam prije radio vrlo dobro.

I iz nekog razloga, možda je to samo do [promjene] momčadi, da samo treba vremena kako bi se izvuklo najviše iz vikenda“.

– Carlos Sainz

Uz ovaj odgovor, Sainz je također nadodao:

„Sretan sam s time kako se integriram u momčad i sa svojom prvom polovicom sezone.

Pogotovo sam jako sretan s brzinom koju imam u bolidu i od prve utrke osjećam kao da razumijem bolid i da sam u mogućnosti izvući maksimum iz njega i postići određeni tempo s njim na praktički svakoj stazi na kojoj sam bio [dosad]“.

– Carlos Sainz

Sainz je utrku u Mađarskoj završio na četvrtoj poziciji, nakon čega je promoviran na treću poziciju jer je Vettel diskvalificiran nakon utrke zbog nedovoljne količine goriva u bolidu.

Međutim, Sainz je morao ispraviti pogrešku koju je napravio dan ranije u kvalifikacijama kad se u Q2 sudario, zbog čega je utrku započeo s 15. pozicije.

Smatra kako taj incident pokazuje kako i dalje treba popraviti određene pogreške ove godine.

„Mislim da je ovaj vikend najbolji primjer. Napravio sam pogrešku u kvalifikacijama, koja me koštala [loše startne pozicije] u utrci.

I dogodilo se nešto čudno tijekom zaustavljanja u boksu, što nam nije dopustilo da me puste [iz boksa]. Propustili smo priliku za podij zbog toga i odmah nisam toliko zadovoljan s cijelim vikendom, znate, jer smatram da smo mogli osvojiti još više bodova.

Tako da je ovaj vikend jako dobar primjer toga kako su prvih 10/11 utrka prošle, [u smislu da] sam bio jako brz…ali iz nekog razloga nešto nije pošlo po planu i završili smo tamo gdje smo završ

– Carlos Sainz

[profil broj=”55″]


Odgovor

12 komentara

  1. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Dobar je Sainz, kao sto je i u prijasnjim momčadima bio dobar. Neka samo tako nastavi. Kad bude bolid boljji biti će i boljih rezultata i više bodova. S obzirom na bolid McLarena u dosadašnjem dijelu prvenstva i odličnu voznju Norisa italekako mogu biti zadovoljni da su ispred njih jer mislim da je ipak McLaren gledano sve utrke bio bolja ekipa na većini staza.



    15
    15

    0
  2. Alfa Romeo
    limitmaker1 Donator Prikaži

    …lani se ‘već’ na prvoj utrci znalo da odlazi u ferrari, unatoč tome bio je na kraju sezone ispred norrisa što je po meni odličan rezultat za vozača ‘na izlaznim vratima’ i ne sjećam se da je netko to napravio…zato sam i smatrao da će ricciardo biti bolji od norrisa ove godine, jednostavno mi je bilo teško pojmiti da netko tko odlazi ima takve rezultate i momčadsku podršku naspram ‘prvog’ vozača sa čvrstim ugovorom…možda nije ‘out of the box’ brz kao charles ali nije ni daleko i ako gledamo prošlost konstantan je i ‘race intelligent’…



    17
    17

    0
  3. Fia
    Realista Prikaži

    Istina, imao je losih kvalifikacija i slabih partija. Ali sve u svemu je dobro, a i on je dobar i pouzdan vozac. Kao sto kaze, moglo se bolje, a u poretku je ispred momcadskog kolege zbog pehove Leclerca.



    6
    3

    3
  4. Ferrari
    nelinjo Prikaži

    Ferrari svo vrijeme vozi sa motorom od prošle sezone!? Da li je moguće da to do sada niko nije znao!? Binotto hladno izađe pred novinare i to objelodani! kakvi muljatori! :) najavljuju da će nova pogonska jedinica biti predstavljana najvjerovatnije u Italiji!



    4
    4

    0
    • Ferrari
      Boris_CRO Prikaži

      “This time next year” Ferrari se bori za naslov. Ako ne nagodinu onda godinu iz toga. Ili godinu nakon toga.



      2
      2

      0
      • Ferrari
        nelinjo Prikaži

        valjda ce jednu “year” ubosti! :D



        1
        1

        0
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Kako vi ne vidite da je danas sport politika, biznis , monopol, pokazivanje muda i tko je jaci itd. Tek onda dolazi sport do rijeci a onda fair play. F1 je specifican sport u kojem ako imas institucije uz sebe cinis cuda godinama i nitko ti nista ne moze. Kad je Ferrari bio blizu Mercedes je radio sto je htio i slao inspekcije, senzore kao sto su se koristili svojim igrama preko Hamiltina. To sad rade protiv Red Bulla. Kakva bi to ekipa trebala biti sa kakvim bolidom i vozacima da se to sruši? Pa cak i kada ih konkurenti direktno izbacuju iz utrke sakcije su smjesne. Ocekujes da Ferrari bude u igri za naslov nakon onakve prosle godine? Pa sje… su ih za obje ove godine do izmjena pravila. Navijas za njih a toliko pljuvanja po njima i vozacima? Nitko nije pretplacen na pobijede pa ni Ferrari. Doci ce njihovo vrijeme jednom kad ovim proleterima dosadi f1. Da je Vettel iza sebe imao momcad i institucije u F1 kao i sudce 2018 bi titula sjela u Maranello. Cak me ne bi cudilo da delegacija za ispitivanje ispravnosti i legalnosti bolida sve prezentira Vučku. Ako su Blater i Platini muljali godinama tko kaže da tako nije i u F1 godinama? Na kraju krajeva se nisu ni sakrivali reci da Mercedesovi vozaci imaju jocker i bonus za greske koje rade ili da im oproste za zbunjenost u boksu. Znam da, sve je to teorija zavjera, no ovo je ono sto sam naveo u prvoj recenici a u politici i biznisu nema postenih. Ima onih prljavih i manje prljavih. Dok ostale ekipe ne krenu raditi sto radi Mercedes godinama nece se nista znacajnije promjeniti. Na kraju krajeva zamisli da je F1 sa ekipama u hrvatskoj i da su vecina hr ekipe. Dali bi dopustili tamo nekim talijanima ili japancima, austrijancima da nam remete nas “red rad i mir”? Tko god nije englez u ovoj prici ili u paktu s englezima (Mercedes) taj mora “gol kroz trnje” do uspjeha (Alonso neki dan prica o tome). Zamisli da se u Ferrarijevim autima vodstvo F1 voza i da je SC Ferrari a da Ferrari dominira godinama. Gdje ima dima ima i vatre, mene jedino cudi da se nitko od njih javno ne usudi istupiti i uprijeti u prstom u odredene ljude i ekipe. Prije cu vjerovati Berniu na rijec nego bilo kome tko je trenutno u F1.



        9
        9

        0
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Nije cijeli motor neke komponente su od prošle sezone….


      0
      0

      0
  5. Mclaren
    raca Prikaži

    mogao si ostat u McLarenu u bit možda trći vozač na kraju. Tak ti i treba. Naš narod veli: oće krruha preko pogače



    1
    1

    0
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Tako se nekad davno pričalo i Lewisu a vidi ga danas. Tko zna što sutra nosi, a čisto sumnjam da Norisu,Sainzu,Leclercu isl dečkima nešto puno znači hoće li biti 5,6 ili 3. Svi su oni tu sa jednim ciljem a to je biti prvak. Ni McLaren do lani nije djelovao kao ozbiljna ekipa. Ferrari je imao jednu losu godinu ove su se vratili gore. Polako….


      0
      0

      0
  6. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    još se nije pokazao. svi ostali jesu. i seb i perez, i alonso. jedino je rici gori.


    0
    -1

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.