U Alpineu ne vjeruju da je ova pobjeda znak napretka u performansama

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 2 min 6 komentara

Momčad Alpinea ne vjeruje da je prva pobjeda na prošlotjednoj Velikoj nagradi Mađarske rezultat nekakvog drastičnog poboljšanja performansi njihovog bolida.

Alan Permane je komentirao:

“Ne, ne mislim da je to uzrok, nažalost.”

“Ako pogledate gdje smo bili u kvalifikacijama na ovoj stazi koja nam je trebala odgovarati – mislim da je to naša realnost. No, nastavit ćemo učiti o bolidu i poboljšavati se malo po malo, kao i naša konkurencija.”

Esteban Ocon i Fernando Alonso su se kvalificirali na osmo, odnosno deveto mjesto. Uoči utrke je njihov izvršni direktor Marcin Budkowski izjavio kako se ekipa tek počela boriti u sredini poretka.

“Znali smo da će biti tijesno, tako je bilo cijele sezone, kad je u pitanju ulazak u Q3. Izgledali smo kompetitivnije nego na prošlim utrkama i u usporedbi s našim konkurentima.”

“Izgledalo je da smo malo dalje od backmarkera, bliže McLarenu i Ferrariju. To je ta skupina koja ima malo veću prednost ispred Alfe Romeo i Williamsa, ali još uvijek u društvu AlphaTaurija i Aston Martina. No, bili smo malo kompetitivniji ovog vikenda.”

Oba bolida ušla su u Q3 što je prvi put nakon Velike nagrade Španjolske. Štoviše, Alonso je u Q2 ušao sa samo jednim krugom.

“Znali smo da imamo jako dobru šansu ući u Q3 i to je bio naš cilj. Mislim da je Fernandova forma bila jako dobra već od Q1 pa smo se skoro nadali i nečem većem za njega. Sretni smo što smo ušli u Q3 s oba bolida, ali pretpostavljam da smo bili i malo razočarani. Sve u svemu – nije to bila loša subota.”

Galerija fotografija


Odgovor

6 komentara

  1. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    da Bottas nije pomeo pola grida Alpine bi možda osvojio bod ili dva.



    15
    14

    1
  2. Chequered Flag
    AnteF1 Prikaži

    Nema veze. Pobjeda je pobjeda. Uvijek je lijepo kad netko osvoji svoju prvu pobjedu.



    15
    15

    0
  3. Brawn Gp
    F1 Zagorec Prikaži

    Iako je svima jasno da je Ocon pobijedio zbog spleta “multi ludih” okolnosti, mislim da nam je svima bilo “fora” (čisto zbog zanimljivosti F1) vidjeti pomalo neobičnu kombinaciju vozača/momčadi na pobjedničkom postolju…..a isto tako, mislim da bi mnogi od nas (zagriženih) navijača rado gledali što više nepredvidljivih utrka u kojima ne možemo na samom startu prognozirati sigurnog pobjednika.
    Naravno……uz VELIKU želju da nitko nikad ne strada na utrci!!!!!



    13
    13

    0
  4. avalon Prikaži

    objektivno . alpina napreduje sitnim koracima . ispred AT su 9 bodova u konstruktorskom ali imaju i bolju vozačku postavu . da seb nije dsq u mađarskoj ni AM ne bi bija daleko .



    2
    2

    0
  5. OnlyAlonso Prikaži

    Znaci Alosno je odradio utrku tako profesionalno i timskibda pekmez(Hamilton) moze samo da uci jos desetljecima jer on tu rijec ne pozna,tocka



    6
    6

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.