Webber: F1 bi trebala pustiti Hamilton/Verstappen duel da se razvija

Izdvojeno

Luka Jurić

Prije 3 godina 3 min 3 komentara

Prema bivšem vozaču Red Bulla Marku Webberu, Formula 1 ne bi trebala napraviti ništa što bi moglo utjecati na žestoko suparništvo između Lewisa Hamiltona i Maxa Verstappena.

Ovaj Australac pozvao je F1 da prihvati suparništvo između svojih dviju najvećih zvijezda i sve veće tenzije između Mercedesa i Red Bulla, pogotovo nakon kontroverznog sudara u Silverstoneu.

Hamilton je tad zaradio kaznu od deset sekundi za svoju ulogu u tom incidentu, koji je rezultirao Verstappenovim odustajanjem iz utrke. Međutim, Hamilton se taj vikend uspio izboriti za pobjedu na VN Velike Britanije.

To je izazvalo vatrene reakcije u Red Bullu: Christian Horner je optužio Hamiltona za prljavu vožnju, dok je Helmut Marko čak zatražio da mu se zabrani nastup na jednoj utrci.

Tijekom medijskog poziva povezanog sa ženskom trkaćom W serijom, Webberu je postavljeno pitanje bi li Formula 1 trebala intervenirati i zaustaviti eskalaciju tog suparništva.

Njegov odgovor je bilo jasno i glasno ne. Webber se nada kako ćemo u budućnosti vidjeti još intenzivne akcije kotač uz kotač.

„To je bilo briljantno. To je točno ono što želimo. Mislim da je to bio jedan od najboljih prvih krugova u jako dugo vremena. To se spremalo [već neko vrijeme], imali su već odličnih borbi kotač uz kotač – u Barceloni, Imoli i Bahreinu. Svi smo znali da će se ovako nešto dogoditi. Dajte nam još toga.

Osjećaj na Silverstoneu je bio jednostavno izvanredan. To je bila jedna od najboljih utrka na kojima sam bio u jako dugo vremena: navijači, njih 120.000 tamo u nedjelju; dva velika momka u prvom startnom redu.

To je bio odličan prvi krug – jedva su se izbjegli na izlasku iz prvog zavoja, bili su kotač uz kotač na putu u Brooklands, i onda je očito Lewis napravio pokušaj u Copseu i nije baš uspjelo“.

– Mark Webber

Pobjeda na VN Velike Britanije i odustajanje za Verstappena približili su borbu u ukupnom poretku – Max je na vrhu sa svega osam bodova prednosti.

Gledajući unaprijed na ovotjednu VN Mađarske, Webber navodi kako bi Verstappen trebao imati bolji bolid, ali kako je Hamilton dosad dokazao da može pobijediti na Hungaroringu u inferiornoj mašineriji u prošlosti.

„Mislim da je Lewis čaroban u Budimpešti, apsolutno je fenomenalan na toj stazi. S tim da je i Max poprilično dobar [tamo].

Mislim da će Red Bull biti snažan na toj stazi, tako da bi Max mogao imati standardni Red Bull vikend – pole i onda samo nestati. Lewis možda neće uopće doći u priliku da pokuša prestići.

Ali vidjet ćemo. Kao što sam rekao, Hamilton je osvojio dosta utrka na Hungaroringu u ispodprosječnoj mašineriji. Utrke koje nije imao pravo pobijediti, ali ipak je. Hamilton će opet trebati biti u svom najboljem izdanju.

Verstappen je…znate, on je gladijator. To je upravo ono što očekujemo od njega. To će biti jako dobar vikend“.

– Mark Webber

Webber je također najavio još incidenata između ovih dvaju suparnika tijekom njihove borbe za naslov svjetskog prvaka za 2021.

„Sad je svaka utrka važna i mislim da je neizbježno to da će između njih letjeti još karbonskih vlakana [s njihovih bolida] u zrak.

Ali to su sretni dani. Zato gledamo ovaj sport – [kako bi vidjeli] dva najbolja vozača u borbi”.

– Mark Webber

Odgovor

3 komentara

  1. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    “i onda je očito Lewis napravio pokušaj u Copseu i nije baš uspjelo“. Krivo, uspjeh je bio 100%. Lewis pobjeda, Max u zidu.



    6
    4

    2
  2. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    Ali vidjet ćemo. Kao što sam rekao, Hamilton je osvojio dosta utrka na Hungaroringu u ispodprosječnoj mašineriji. Utrke koje nije imao pravo pobijediti, ali ipak je. Hamilton će opet trebati biti u svom najboljem izdanju.

    može li mi tko objasniti na što on misli ?



    3
    3

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.