Mick Schumacher sjeo za upravljač očevog Jordana 191

Izdvojeno

Ante Maras

Prije 3 godina 2 min 5 komentara

Mick Schumacher je ponovno sjeo u bivši očev bolid, a ovog puta je u pitanju bio Jordan 191 u kojem je sedmerostruki prvak Formule 1 Michael, debitirao u Formuli 1. Navedena demonstracijska vožnja je odrađena u utorak na Silvestoneu u sklopu TV priloga kojeg će emitirati britanski Sky Sports F1 na Velikoj Nagradi Belgije u sklopu 30. godišnjice debija Michaela Schumachera na stazi Spa Francorchamps.

Nakon što je Bertrand Gachot završio nekoliko mjeseci u zatvoru zbog napada na londonskog taksista, Michael Schumacher je upao na njegovo mjesto i već na slobodnim treninzima je pokazao o kakvom se talentu radi, što je potvrdio 7. mjestom u kvalifikacijama, za 4 mjesta bolje od iskusnog momčadskog kolege Andree de Cesarisa. Iako je odustao već u prvom krugu zbog problema s kvačilom, to je bilo sasvim dovoljno da već u sljedećoj utrci nastupi za Benetton, a ostalo je povijest i veliki broj pobjeda, trofeja, naslova i srušenih rekorda.

Inače, ovo nije prvi put da Mick Schumacher vozi neki očev bolid. 2017. je upravo na Spa Francorchampsu vozio Benetton B194 u kojem je njegov otac Michael osvojio svoj prvi naslov, a 2019. na Hockenheimu i 2020. na Mugellu je vozio očev Ferrari F2004 u kojem je njegov otac osvojio svoj 7. i posljednji naslov.


Odgovor

5 komentara

  1. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Benetonci su uvijek imali dobre kolaž boje, a bome i Jordan. Iako će Jordan biti zapamćen po žutim osama i morskim psima.



    8
    7

    1
  2. Ayrton Senna
    LR7 Prikaži

    Kaj bu se taj naužival na ćaćino ime,ni kriv ni dužan..Zanimljivo kak ovaj Mick ne živcira za razliku od inih tatinih sinova koje ljudi ne vole..



    6
    4

    2

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.