Sauber produžio suradnju s Alfa Romeom

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 3 godina 2 min 3 komentara

Sauber je potvrdio kako će njihova momčad i dalje nositi ime Alfa Romeo. Ugovor koji su potpisali je višegodišnji, no svake godine bit će ponovno procijenjen.

Alfina suradnja sa Sauberom započela je 2018. godine, kada su postali naslovni sponzor ekipe, a zatim je 2019. suradnja proširena potpunom promjenom imena momčadi u Alfa Romeo.

Nije precizirano koliko dugo traje novi ugovor, no pouzdani mediji poput Motorsporta i RaceFansa pišu kako je potpisan na tri godine, odnosno do kraja 2024. godine, s time da je potvrđeno kako će svake godine suradnja biti revidirana.

“Alfa Romeo bio je sjajan partner u proteklih nekoliko godina, a još nas više vesele vremena koja tek dolaze”, rekao je šef momčadi Frederic Vasseur.

“Nova pravila daju nam priliku za novi korak unaprijed i zaista vjerujem kako smo u savršenoj poziciji za veliki zajednički napredak. Veselimo se zajedničkoj budućnosti i nastavku kretanja prema vrhu poretka.”

“Ova suradnja vrlo je važna za našu cjelokupnu kompaniju, dalje od staze: posao koji smo napravili u svijetu autoindustrije pokazuje razinu tehnoloških i proizvođačkih vještina Sauber Engineeringa i uvjereni smo da možemo nastaviti raditi za Alfa Romeo na novim i uzbudljivim projektima koji će oblikovati budućnost autoindustrije.”

Alfa trenutno drži osmo mjesto u prvenstvu sa samo dva osvojena boda – po bod su osvojili Antonio Giovinazzi i Kimi Raikkonen. Na istom mjestu završili su i protekle tri sezone.


Odgovor

3 komentara

  1. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Ja sam mislio da je Alfa to kupila i da je to to, a ovako oni su samo glavni sponzori koji daju ime… Kao primjerice NK Varteks svojedobno.



    6
    5

    1
  2. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Mislim da je Marchione imao ideju što s time i da je nemanje vlasništva dio strategije, ali Elkann se kao i svaki genetski menadžer izgubio, pa je Sauber lutao. Nadam se da novi gazda Ferrarija ima neku ideju što s njima.



    1
    1

    0
  3. Alpine
    Alpine Prikaži

    Pred godinu, dvije, čitao sam neki intervju sa Imparatom, još dok je bio c.e.o. Peugeota, u povodu toga kako je za samo par godina pretvorio Peugeot u jednog od onih proizvođača koji imaju najveći profit po prodanom vozilu. I tada je taj Imparato, šef Peugeota, rekao da je on u djetinjstvu živio na jugu Francuske, a da je čitava njegova Talijanska obitelj bila luda za utrkama, a posebno za Alfa Romeom. I kada su se početkom godine fuzionirali u Stellantis, Tavares je poslao Imparata odmah, a gdje će drugo Alfistu nego u Alfu. Drago mi je da je baš on u Alfi, jer ako ju netko može spasiti, može ju on, i vjerujem da će se polako dizati, i marka, i momčad. Možda kroz koju godinu i uđu u vlasničku strukturu Saubera, bilo bi šteta da od 14 brendova u Stellantisu nije nijedan u F1, jer Ferrari je poseban entitet, izdvojen, a Alfa to zaslužuje.



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.