Barretto: Hulkenberg ili Kvyat u Williamsu sljedeće godine?

Izdvojeno

Ante Maras

Prije 3 godina 2 min 8 komentara

Već duže vrijeme šuška se o zamjeni između Valtterija Bottasa i Georgea Russella, a Mercedes sigurno razmišlja o tome je li pravo vrijeme za promociju svog mlađeg vozača Russella u momčad zajedno s Lewisom Hamiltonom. To bi ostavilo upražnjeno mjesto u Williamsu, gdje je Russell već tri godine “na posudbi” – i premda to nije pretjerano dobra opcija za Bottasa, jer bi značilo manje konkurentan automobil, Bottas bi mogao biti privlačan za povratak u F1 momčad u kojoj je započeo svoju karijeru.

No, prema novinaru Formula1.com portala Lawrenceu Barrettu, Williams nema samo jedno ime na svom užem izboru ako izgubi Russellove usluge za 2022. godinu.

Barretto piše da su uz Bottasa u igri Nico Hulkenberg i Daniil Kvyat kao mogući vozači za 2022. godinu, koji su se ove sezone našli bez trkačkog mjesta i služe kao zamjenski vozači za Mercedes/Aston Martin i Alpine.

Nadalje, sugerira da bi Pierre Gasly mogao biti opcija ako postane slobodan vozač, iako je malo vjerojatno da će se Gasly odlučiti napustiti AlphaTauri.

Što se tiče vozača koji se natječu u F2, Barretto kaže da je Dan Ticktum, član Williams akademije,”razmatran, ali se smatra da je otpao iz kalkulacija”. Istovremeno, vodeći kandidati za F2 prvenstvo su trenutno u drugim akademijama, što bi im otežalo život ako bi ih Williams želio – Guanyu Zhou i Oscar Piastri iz Alpinea; Robert Švarcman s Ferrarijem; Juri Vips, Liam Lawson i Jehan Daruvala s Red Bullom; i Theo Pourchaire sa Sauberom.

U međuvremenu, Russellov trenutni momčadski kolega, Nicholas Latifi, prema Barrettu vrlo vjerojatno ostaje treću sezonu unatoč tome što se mučio u odnosu na Russella.

Izvršni direktor Williamsa i direktor momčadi Jost Capito smatra da momčad sa sjedištem u Groveu postaje sve privlačnija opcija za vozače, napredujući iz mračnih dana proteklih nekoliko sezona.

“Vidimo sve više i više interesa vozača da se pridruže Williamsu u budućnosti”, rekao je Capito.

“Oni vide da postoji odgovarajuća financijska potpora i da je tim spreman krenuti naprijed i privući vozače. Tako da mislim da što duže čekamo, to ćemo biti u boljoj situaciji.”


Odgovor

8 komentara

  1. Alpine
    Alpine Prikaži

    Da budem iskren, mislim da bi Alpine i platio, i to dobro, da uzmu jednog ili oba, i da počnu voziti u F1 i da se pripremaju za Alpine. Alpineu je Zhou jako zanimljiv zbog buduće prodaje automobila u Kini, a u Piastriu bi po meni mogli imati novog Russella.



    6
    2

    4
  2. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    Ako zadrže Latifija iduće sezone, cijela ova aura oko napretka Williamsa će značajno splasnuti. Budući da im navodno više finansije nisu problem, ne vidim šta Latifi donosi osim toga jer nije pokazao niti jedan znak napretka od svog ulaska u sport. Imaju toliko puteva kojim mogu krenuti, od slobodnih dokazanih vozača do mladih nada koje trebaju prvu šansu na najvišem nivou.



    13
    12

    1
  3. Nico Hulkenberg
    Zec Prikaži

    Huuuulk, vrati seeee!



    3
    3

    0
  4. Mclaren
    LH44 Donator Prikaži

    jaooo ne znam kojeg bi od ove dvojice, jel mogu obojica a Russella u Mercedes



    5
    5

    0
  5. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    Dovodit isluženog a ktome i kad je bio najbolji prosječnog vozača tipa Hulka o Kvyatu da ne govorim kad imaš u F2 toliko talenta na izbor može samo potpuno lud čovjek. Druga stvar ti ljudi su godinama van F1.



    2
    -1

    3

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.