Seidl priznaje da je Ricciardovo sporo privikavanje razočaravajuće

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 2 min 7 komentara

McLarenov šef Andreas Seidl priznaje da je razočaravajuće gledati koliko dugo traje prilagodba Daniela Ricciarda na bolid McLarena. No, siguran je da će “kliknuti” kad-tad.

Ricciardo je na kraju prošle sezone prešao iz Renaulta u McLarena uz Landa Norrisa, a dok je Norrisova sezona dosad najbolja u karijeri – Australac izgleda neprepoznatljivo loše.

U McLarenu kažu da nisu očekivali da će Ricciardo odmah uskočiti u bolid i izvlačiti iz njega maksimum, ali su očekivali da će za to trebati manje od trenutno odvoženih devet GP vikenda.

“Ne vjerujem da je on [Ricciardo] zamišljao da će biti ovako teško promijeniti ekipe.”

“On je razočaran, kao i mi. Mislili smo da će tranzicija biti brža.”

Seidl ne odustaje od Ricciarda i vjeruje da će se stvari posložiti:

“Još uvijek sam uvjeren da će u jednom trenutku stvari za njega samo ‘kliknuti’.”

S obzirom na to da je McLaren u jako dobroj formi – Ricciardo unatoč mučenju uspijeva osvajati bodove. To mu je pošlo za rukom u sve osim dvije utrke ove sezone, a u jednoj utrci je osvojio više bodova od Norrisa. Što se tiče kvalifikacija, triput je bio brži od mladog Britanca.

Seidl na račun Norrisa ima samo komplimente:

“Sjajno je vidjeti kako pristupa utrkama. Čak i ako mu prvi krug ne prođe kako treba, ne dozvoljava da ga to uznemiruje. Čeka svoju priliku i onda to iskoristi. Jako je odlučan i skoro da uopće ne griješi.”

“Sjajno je vidjeti kako se razvio i izvan bolida. Njegova osobnost. Ima samo 21 godine, a jako je prizemljen i timski je igrač.”

Norris je trenutno četvrti u poretku vozača, ispred Mercedesovog Valtterija Bottasa. Ima i tri pobjednička postolja ove sezone. S druge strane, Daniel Ricciardo je osmi, s manje od polovice Norrisovih bodova.

[profil broj=”3″]

[profil broj=”4″]


Odgovor

7 komentara

  1. Brawn Gp
    F1 Zagorec Prikaži

    Ma nije da se Ricci sporo privikava nego McLaren prebrzo razvija bolid 😀😀



    15
    14

    1
  2. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Kako je krenulo, mogao bi Ricciardo pored Norrisa završiti kao Kimi pored Vettela, a možda čak i kao Kimi pored Alonsa.

    Kako god, sam je birao ne doći u McLaren 2 godine prije, sad mu nema druge već dati sve od sebe da uvjeri ljude da još uvijek vrijedi i ima materijala za veća dostignuća.



    8
    6

    2
  3. Mclaren
    raca Prikaži

    “No, siguran je da će “kliknuti” kad-tad.” Kakva je to izjava? Pa nije Ricci početnik u tek osnovanoj momčadi da ga se čeka. Pa nije do sada vozio Caterham da se treba prilagođavati. Mnogima je teško priznati da je veliko razočaranje, obzirom da vozi vrlo dobar bolid



    21
    20

    1
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Naravno. Svaki bolid može ići koliko može ići i to je to. Pitanje je dali neki vozač iskorištava puni potencijal bolida ili ne. Lando to radi redovito dok je Ricci bas veliko razočaranje. Rusel dode u Mecku i odmah ide kao da je tamo 10 godina. Tako je dosao i Leclerc u Ferrari, tako je došao i Mac u RB. Moje misljenje da onim top vozačima ne treba puno da počnu izvlačiti max iz bolida. Ricci je dokazano odličan vozac no ova sezona mu neide u prilog. Zadnje dvije godine je Sainz bio odlican kontra Landa i poprilicno sam uvjeren da Rici nije ni bliui svojih starih izvedbi. Vozi Lando odlicno, no ovogodisnji bolid McLarena je velik korak naprijed i Rici bi trebao biti redovito od 4-6 mjesta jer bolidi iza njih im ne bi smjeli biti konkurencija s obzirom na Landove izvedbe. Ako su vozaci slicne kategorije u istim bolidima ne bi tokom utrke smjela biti razlika veca od 15-20 sekundi. Lando njega prede za krug ili ga ostavi po 40,50,60 sekundi. To je za Ricci jednostavno debakl bez obzira koliko Lando bio talentiran. Moje misljenje je da top vozač moze izgubiti sezonu, no ovo nije poraz. Ovi je gaženje.



      18
      18

      0
  4. Red Bull
    Kico Donator Prikaži

    Pobjego od Maxa ,pa je dosao Norrisu,steta Riccia ali mali Lando moze bit samo bolji i bolji,nece ga Daniel uhvatit do kraja sezone!!!



    6
    6

    0
    • Mclaren
      raca Prikaži

      ne će ga Ricciardo stić nikada, a ne samo do kraja ove sezone. Razlika je pre očita



      5
      4

      1
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Pa da budem iskren, nije meni Riciardo niti u Renaultu djelovao nesto posebno. Kao da je ona zadnja sezona u RB u i svi oni pehovi ostavili traga na njemu. U Renaultu je takoder imao dosta blijedih utrka i čak mi je pred kraj sezone Ocon djelovao bolje.



        2
        -2

        4

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.