Carlos Reutemann je preminuo u 79. godini

Izdvojeno

Ante Maras

Prije 3 godina 2 min 6 komentara

Bivši vozač Formule 1 i argentinski političar Carlos Reutemann preminuo je u dobi od 79 godina nakon zdravstvenih komplikacija u posljednjih nekoliko mjeseci.

Reutemannovo se stanje pogoršalo u posljednjih nekoliko dana nakon što je pretrpio velike probleme s krvarenjem dok je bio na intenzivnoj njezi zdravstvenog centra u gradu Santa Feu u Argentini. Bivši vozač F1 i trenutni senator u Argentini hospitaliziran je 30. svibnja, a 21. je lipnja premješten na odjel intenzivne njege, ostajući tamo od tada. Prije toga, Reutemann je tijekom svibnja proveo 17 dana u bolnici. Primljen je s anemijom i dehidracijom, ali njegovo se stanje pogoršalo zbog prethodnih problema s gastrointestinalnim krvarenjem i pogoršanjem funkcije bubrega. Njegovi su se problemi odnosili na rak jetre kojem je dijagnosticiran 2017. godine.

Vijest o njegovoj smrti je na Twitteru objavila Cora Reutemann, Carlosova kći:

https://www.twitter.com/CoraReutemann/status/1412817852839628801

Carlos Reutemann je nastupao u F1 od 1972. do 1982. te je smatran jednim od najboljih vozača F1 tog doba. Tijekom svoje karijere nastupio za Brabham, Ferrari, Lotus i Williams te je ostvario 12 pobjeda, 45 podija te po 6 najbržih krugova i pole positiona. 2 puta je završavao 3. u poretku, a najbliži naslovu je bio za upravljačem Williamsa 1981. godine kad mu je naslov izmakao za samo 1 bod te otišao u ruke Nelsona Piqueta. Nakon odlaska iz Formule 1, odlučio se baviti politikom te biva dvaput izabran za guvernera Santa Fea (1991.-1995. i 1999.-2003.). Također od 2003. pa do smrti je bio član argentinskog Senata, a 2011. se odlučio kandidirati za predsjednika Argentine, ali je kandidaturu povukao.

Počivao u miru.


Odgovor

6 komentara

  1. Rover
    zjurina Prikaži

    Uhhhhh… žalosna vijest :-(

    Rest In Peace Carlos Legendo !



    12
    12

    0
  2. Bmw
    SKImperator Prikaži

    Volio bih da sam mogao gledati f1 u tim prošlim vremenima. Počivaj u miru legendo!



    6
    6

    0
  3. Ayrton Senna
    LR7 Prikaži

    Klasa je vječna…



    2
    2

    0
  4. Nico Hulkenberg
    Zec Prikaži

    Počivao u miru!


    0
    0

    0
  5. Mclaren
    raca Prikaži

    1977. g. u SN Reviji, izlazio je feljton o rivalstvu Hunta i Laude. U jednom od brojeva, opisujući posljednju utrku, novinar je napisao kako je prilikom Huntovog pretjecanja Regazzonija, Clay lagano podigao ruku u znak njegove podrške Huntu, a svojevrsna osveta Enzu Ferrariju, što je ovaj već potpisao za slijedeću sezonu Reutemanna umjesto njega. Dugo sam čuvao sve brojeve te revije od prvog broja, a onda sam otišao od kuće, pa je moj mlađi brat sve to razjebao. Pokušavao sam negdje to drugdje naći, al nikakve šanse. U svakom slučaju, što se Carlosa tiče, najviše je postigao kad je Lauda otišao iz Ferrarija. Reuteman je ostao vozač kojeg se pamti i još će se pamtiti.



    5
    5

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.