foo

Ante Vetma

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

foo

Ante Vetma

Ako koristite službenu aplikaciju Formule 1 – jučer ste na svojim mobilnim uređajima vjerojatno imali dvije neobične obavijesti.

“foo”

“Hmmmm, I should check my security… :)”

Formula 1 je izdala priopćenje u kojem priznaje da je netko ušao u njihov sustav za notifikacije i da su odmah potom započeli s provjerom sigurnosnih propusta.

“Formula 1 je svjesna da je naš servis za obavijesti kompromitiran i odmah smo poduzeli akcije kako bismo onemogućili i osigurali taj servis. Također, sigurnosne provjere su u tijeku.”

F1 ne vjeruje da su kompromitirani korisnički podaci.

“Naša istraga potvrđuje da je cilj napada bio sustav za slanje obavijesti. Nastavit ćemo istraživati, pregledavati i poboljšavati sigurnost, ali trenutno nemamo razloga vjerovati da su kompromitirani korisnički podaci.”

Poruka “foo” je u programerskom žargonu beznačajan izraz kojim se privremeno imenuje nešto što će kasnije možda poprimiti svoje pravo značenje, nešto što bi se u žargonu hrvatskog jezika moglo prevesti kao “blabla”. Ako nam po pouzdanosti F1 TV-a dosad već nije bilo jasno – čini se da su informacijske tehnologije unutar Formule 1 jednako efikasne kao i ostale organizacijske grane unutar FIA-e.

Podrži nas

Zadnji donatori:
Ibarac00
avalentic

Top donatori:
wapi
Jester
Crash

F1puls autori su dosad napisali 9511 vijesti i tekstova. Ako cijenite što radimo svaki dan već 7 godina, podržite nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Ante Vetma
Pulsmedia autor
3822 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #FIA#foo

Komentiraj

3 komentara

  1. Monisha Kaltenborn monkeyseat Prikaži

    10 sekundi stop & go kazne + 3 boda na licenci za admina zbog lijenosti na poslu.    24

    0