foo

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 1 min 3 komentara

Ako koristite službenu aplikaciju Formule 1 – jučer ste na svojim mobilnim uređajima vjerojatno imali dvije neobične obavijesti.

“foo”

“Hmmmm, I should check my security… :)”

Formula 1 je izdala priopćenje u kojem priznaje da je netko ušao u njihov sustav za notifikacije i da su odmah potom započeli s provjerom sigurnosnih propusta.

“Formula 1 je svjesna da je naš servis za obavijesti kompromitiran i odmah smo poduzeli akcije kako bismo onemogućili i osigurali taj servis. Također, sigurnosne provjere su u tijeku.”

F1 ne vjeruje da su kompromitirani korisnički podaci.

“Naša istraga potvrđuje da je cilj napada bio sustav za slanje obavijesti. Nastavit ćemo istraživati, pregledavati i poboljšavati sigurnost, ali trenutno nemamo razloga vjerovati da su kompromitirani korisnički podaci.”

Poruka “foo” je u programerskom žargonu beznačajan izraz kojim se privremeno imenuje nešto što će kasnije možda poprimiti svoje pravo značenje, nešto što bi se u žargonu hrvatskog jezika moglo prevesti kao “blabla”. Ako nam po pouzdanosti F1 TV-a dosad već nije bilo jasno – čini se da su informacijske tehnologije unutar Formule 1 jednako efikasne kao i ostale organizacijske grane unutar FIA-e.


Odgovor

3 komentara

  1. Monisha Kaltenborn
    monkeyseat Donator Prikaži

    10 sekundi stop & go kazne + 3 boda na licenci za admina zbog lijenosti na poslu.



    24
    24

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.