Zhou umjesto Alonsa na prvom treningu u Austriji

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 3 godina 2 min 1 komentara

Vodeći vozač Formule 2 nakon prvih devet utrka, Guanyu Zhou, debitirat će na službenom dijelu vikenda Formule 1 na prvom slobodnom treningu za Veliku nagradu Austrije.

Zhou je član Renaultove/Alpineove juniorske akademije od 2019., a kao razvojni i test vozač dosad je sudjelovao u nizu testnih vožnji za momčad.

Danas će na prvom treningu preuzeti bolid Fernanda Alonsa.

“Voziti prvi trening na trkaćem vikendu Formule 1 je ostvarenje sna i još jedan korak ka mom ultimativnom cilju – postati vozač Formule 1. Bit će to iznimno poseban trenutak”, rekao je 22-godišnji Kinez.

“Bit će još posebnije jer vozim Fernandov bolid, on me u mladosti inspirirao da pokušam ostvariti karijeru u utrkivanju.”

Zhou će biti prvi Kinez na službenom dijelu F1 vikenda nakon što je Ma Qinghua tijekom 2012. i 2013. odradio nekoliko treninga za HRT i Caterham – u utrci nijedan Kinez nije nastupio tijekom čitave povijesti.

“Guanyu je kao test vozač sudjelovao u testnim i simulatorskim vožnjama, stoga je vožnja na prvom treningu u aktualnom bolidu logičan i važan korak za jednu od najvećih zvijezda akademije”, rekao je Laurent Rossi, izvršni direktor Alpinea.

“Ovo iskustvo uvelike će mu pomoći dok solidno napreduje ka ultimativnom cilju o stalnom mjestu u F1.”

“Izazov dolaska u F1 iznimno je težak za mlade vozače, stoga smo ponosni što podupiremo nadolazećeg talenta na tom putu.”

Osim Alpinea, nestandardnog vozača imat će i Alfa Romeo te Williams. Za Alfu će umjesto Antonija Giovinazzija voziti Callum Ilott, dok će Roy Nissany zamijeniti Georgea Russella u Williamsu.


Odgovor

1 komentar

  1. Alpine
    Alpine Prikaži

    Alpine je baš prekjučer predstavio siluete 3 nova električna modela koji dolaze od 22-24, jedan hot hatch koji će biti derivat novog R5, novi A110 kao konkurencija Porcheu 718, i sportski crossover u klasi Porchea Macana, tako da bi im za kinesko tržište jako odgovarao u budućnosti jedan sjajan kineski vozač.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.