BWT želi ružičastu livreju na Aston Martinu

Izdvojeno

Kristina Kalea

Prije 3 godina 2 min 23 komentara

Izvršni direktor tvrtke BWT (Best Water Technology) priznaje da još uvijek pokušava uvjeriti Lawrencea Strolla na ružičastu livreju za Aston Martin jer se prema njemu trenutna britanska trkaća zelena nedovoljno ističe u televizijskom prijenosu, a i prepoznatljivost ružičastog bolida bila bi puno veća.

Nakon promjene imena ekipe iz Racing Point u Aston Martin, BWT je prestao biti naslovni sponzor momčadi iz Silverstonea. Posljedično tome, livreja je prešla na zagasitu zelenu kod koje se ružičasta nazire samo još u tragovima. Zapravo, ona je trenutno najviše zastupljena na kacigi Sebastiana Vettela, budući da je spomenuti vozač ambasador za BWT.

Međutim, BWT, koji je ostao manji sponzor tima ove sezone, želi povratak „Pink Panthera“ na stazu. Izvršni direktor tvrtke Andreas Weissenbacher u razgovoru za Speedweek portal ističe da njihova ružičasta boja ima određenu eleganciju i premda razumije povijest iza tradicionalnih britanskih trkaćih zelenih boja Aston Martina, on i dalje smatra kako bi se upečatljiva ružičasta livreja puno više isticala pored ostalih bolida.

„Lawrence zna da moje srce krvari“, rekao je Weissenbacher o izgledu aktualnog bolida.

„S poslovne strane, bilo je pogrešno [mijenjati livreju]. Povijesno gledano, britanska trkaća zelena sigurno je razumljiva za mnoge, ali ne i za mene. Aston Martin se ne ističe na TV-u.“

Weissenbacher si najviše prebacuje što i dalje nije uspio uvjeriti Lawrencea Strolla na ružičasti Aston Martin, ali ne iz sebičnosti, kako on tvrdi, već jer ružičasti bolid jednostavno plijeni više pažnje, a samim time ima i veći reklamni učinak.

“Da je Aston Martin ružičast, naslovni sponzor Cognizant također bi bio sretniji jer bi prepoznatljivost bila puno veća.“

Povratak ružičaste livreje na staze zasigurno bi bio dočekan s oduševljenjem određenog dijela gledatelja F1. No, zasad treba sačekati i vidjeti hoće li BWT zaista uspjeti nagovoriti Lawrencea Strolla na promjenu imidža za nadolazeću 2022. godinu.


Odgovor

23 komentara

  1. Mika Hakkinen
    Djuvedj Pretplatnik Prikaži

    Roza boja i Aston Martin ne mogu u istu rečenicu. Kao da sportaš mijenja zastavu svoju zemlje za neku drugu jer ona više “bode oči”.
    Osim toga, s razlogom je Stroll promijenio RP u AM. Kupio je kompaniju i koristi F1 kao reklamu za AM. I kad uzmemo u obzir da Strollu ne fali para, nema razloga dopuštat BWT da se reklamira u tako dominantnoj mjeri na njegovom F1 timu.
    Jedino da prihvati kritiku da nije dovoljno istaknut bolid na TV-u pa da dogodine stave malo svjetliju varijantu ili nešto u tom pogledu 😛



    24
    23

    1
  2. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Zašto imam osjećaj da će $troll lagano da odyebe Weissenbachera, i da, ako ovaj bude baš naporan, BWT više neće biti sponzor ekipi Aston Martin!?



    20
    19

    1
  3. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Mislim da bi Williams vrlo rado postao roza….



    40
    40

    0
  4. Fia
    Realista Prikaži

    Svejedno mi koja boja bude ali bi uveo neke standarde da se bolidi moraju razlikovati. Mercedes i AM u prijenosu na trenutke izgledaju isto.



    29
    26

    3
  5. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    ja se slažem. roza fali. roza je jaka. roza se pamti. roza pokazuje mnogo toga. roza privlači žensku publiku. roza je odlična boja za midfield team koji ima povremene bljeskove.
    činjenica je AM i roza ne ide zajedno. ali ja bi svakako rozu nazad na grid-u.
    a priče o nekakvoj prodaji identiteta pričajte nekome drugome. u biznisu je sve na prodaju, i pitanje je samo ko će nabit veću cijenu i uzet veću paru. nema team-a na gridu koji nije “prodan” u nekom smislu. tako da te sentimente ostavite za negdje drugdje. naravno jedini argument bi bio da f1 nije biznis. ali oko toga mislim da se svi slažemo da JE. :)



    19
    16

    3
  6. Nando
    andrej12 Prikaži

    Ako toliko zele vidjeti vise roze, sto ne postanu naslovni sponzori kao prijasnjih godina ako se ne varam, pa bu dobili i vise povrsine 😁



    3
    3

    0
  7. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Budale su se trebale obratiti Haasu.. Sa Ruske zastave mogu na ružičastu boju kada daju otkaz Mazepinu.



    5
    4

    1
  8. Brawn Gp
    F1 Zagorec Prikaži

    Meni jako fali rozi bolid na stazi (pogotovo onaj u prošlogodišnjoj kombinaciji s malo plave). Bio je predivan, jedinstven…..
    Činjenica je da bi Astonova zelena i BWTova roza (u većoj količini roze) bile kao “šaka u oko”. Te dvije boje si nikako ne pašu,, stoga ne vjerujem da će Stroll popustiti. Možda bi se mogla dogoditi iduće sezone suradnja s Williamsom, pa se Pinky vrati na stazu…..



    5
    4

    1
  9. David Croft
    Ferrari Prikaži

    Astonova boja bi se isticala da je nijansa zelene bolja. Pretamna je za većinu staza u kalendaru.



    6
    6

    0
  10. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    Većina navijača ne voli ni ove roze crte što su stavili… Nadam se da će se Aston Martin u potpunosti riješiti roze, i staviti onu svijetlo zelenu, kako su i planirali prije sezone. A slažem se da im treba i bolja nijansa zelene na bolidu.



    6
    4

    2
  11. Juan Manuel Fangio
    veki66 Donator Prikaži

    I ja zelim euro jackpot……pa jebiga… :-)



    4
    4

    0
  12. Ayrton Senna
    LR7 Prikaži

    A ja čekam samo da jedna ekipa ode u krajnost i donese liveraje duginih boja i to još od trenutka kada su zgodne komade maknuli s grida…



    3
    3

    0
  13. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    Želim i ja 1.000.000,00€, oće i to biti u svom novinama i portalima, kao nekakva reklamica.. ili?



    3
    2

    1
  14. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Slazem se, bolid je prekrasan, ali nikako ne dolazi do izražaja.
    Ja bi ga obojao u neku nijansu neon zelene.
    Ona boja sto su imali kao detalje prije dolaska roze.

    Btw roza boja mi je bila top, Ali eto…


    0
    0

    0
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Mislim da bi i samo sa detaljima one neon zelene puno više dolazio do izražaja. Na primjer da su samo ove roze linije u toj boji. A mogli bi je i malo više staviti. Ali i za ovu tamno zelenu bi trebali naći malo otvoreniju nijansu.

      Ali nije mi jasno što je ovaj BWT ovoliko uporan da promijeni nečiji identitet svojim bojama. A još ne plaćaju dovoljno da bi mogli tako nešto zahtijevati. Umjesto da iskoriste ovo Sponzorstvo da oni uzmu malo od Aston Martina u reklamiranju svojih proizvoda. Svakako je Aston Martin daleko poznatiji brend. Na primjer, pretpostavljam da oni tu svoju vodu prodaju u rozim bocama. Mogli bi sada izbaciti posebnu liniju u neon zelenim bocama i sa Aston Martinovim znakom. Tako bi sebi puno više donijeli koristi nego da traže da Aston Martin bude u rozoj boji…



      3
      3

      0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.