Ecclestone se ne boji istrage Europske Komisije

Luka Maloić

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Ecclestone se ne boji istrage Europske Komisije

Luka Maloić

Bernie Ecclestone

Bernie Ecclestone kaže da nije zabrinut zbog mogućnosti istrage afera u F1 od strane Europske Komisije. Sauber i Force India zatražile su od EU da istraži vladajuću strukturu F1 i strukturu nagradnog fonda koji je navodno u suprotnosti sa zakonom o konkurenciji. Ecclestone, koji bi u tom slučaju mogao biti prisiljen potpisati nove komercijalne ugovore sa ekipama ukoliko se postojeći ugovor proglasi ništavnim i ilegalnim, ostaje potpuno smiren u cijeloj ovoj situaciji.

Kada su ga upitali ovaj tjedan u Rusiji da li je zabrinut zbog istrage EU, jasno je odgovorio:

“Ne uopće, ne vodim ja nekakav kartel.”

Također je upitan da li će mijenjati postojeće ugovore.

“Ne znam, to ćemo još vidjeti. Vidjet ćemo što će Europska Komijsija misli. Ekipe imaju važeće ugovore. Ne mogu zamisliti da će itko slomiti ugovore.”

Sauberova šefica Monisha Kaltenborn je zauzela jasan stav da je ova pritužba upućena samo zbog Ecclestonea, a ne zbog ostalih rivalskih ekipa.

“Ova pritužba tiče se samo vlasnika komercijalnih prava. Nije protiv ni jedne momčadi. Mi smo jedna od dvije ekipe koje su sastavile formalnu pritužbu Europskoj Komisiji zbog povrede Europskog zakona o konkurentnosti. To je zbog moći i privilegija koje su dane određenim ekipama i mislimo da to šteti sportu.”

Kaltenborn smatra da EU treba istražiti situaciju zbog isplata raznih bonusa ekipama – te odluke donosi samo određeni broj ljudi koji diktiraju pravila, a to šteti sportu.

Podrži nas

Zadnji donatori:
Vordas
AlkY

Top donatori:
Jester
Crash
wapi

F1puls autori su dosad napisali 9313 vijesti i tekstova. Ako cijenite što radimo svaki dan već 7 godina, podržite nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Luka Maloić
Pulsmedia autor
348 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #Ecclestone

Komentiraj