Russell: Ovo dvanaesto mjesto je bila moja najbolja vožnja za Williams

Izdvojeno

Katarina Predovan

Prije 3 godina 2 min 2 komentara

Na kraju zanimljive VN Francuske George Russell je završio na dvanaestoj poziciji, za koju kaže da je realan rezultat te da predstavlja najbolju vožnju do sada za momčad Williamsa. Iako je na startu malo pao u poretku, pomoću ranog zaustavljanja i dobre vožnje stigao je do dvanaestog mjesta. Tempo je zaista bio dobar, što pokazuje i to da je uspio prestići Estebana Ocona i Yukija Tsunodu.

“Bila je to zaista sjajna utrka od početka. Uspio sam napraviti nekoliko sjajnih pretjecanja i odradio sam jedan jako lijepi duel sa [Yukijem] Tsunodom. Završivši ispred ovih bolida, Alfe Romeo, [Estebana] Ocona… Išao bih toliko daleko da bih rekao da je to vjerojatno naša najbolja utrka ikad zajedno [s Williamsom].”

“Šteta je što se ništa nije dogodilo ispred nas, jer kao što sam rekao, dvanaesta pozicija bez vanjskog utjecaja – obično je prilično dobar rezultat, ali unatoč svemu zaista sam zadovoljan s tim. To je dobar način za započeti tri GP vikenda.”

Unatoč zadovoljstvu s odrađenom vožnjom tijekom VN Francuske, Russell je rekao kako smatra da treba poboljšati startove utrka i upravljanje bolidom.

“Mislim da nisam dovoljno dobro obavio posao da gume stavim u pravi okvir u formacijskom krugu.”

“Našao sam se u sendviču u prvom zavoju, imao sam bolid s vanjske strane, bolid s unutarnje strane i nigdje nisam mogao ići.”

“To je nešto s čime sam se zaista borio otkako sam u Formuli 1, da budem iskren, otkad sam na začelju grida, to je nešto na čemu moram raditi.”

George Russell

Odgovor

2 komentara

  1. Williams
    DoDo13 Prikaži

    Bravo Russell, pokazujes da si vrhunski vozac kada sa losim bolidom ostvaris 4 mjesta u izravnim borbama i da se Williams postupno podize u formi



    1
    0

    1
  2. OnlyAlonso Prikaži

    Mislim kad prede u mercedes da ce tek onda ljudi shvatit kooko je zaista dobar vozac ali kad imas jako los bolid nazalost ne upadas u oci,ali svaka mu cast na samokritiziranju.



    1
    -1

    2

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.