Verstappen: Nismo očekivali da ćemo biti ovako dobri na ovoj stazi

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 2 min 3 komentara

Čovjek koji će u sutrašnju utrku krenuti s najbolje startne pozicije tvrdi da njegova ekipa nije očekivala tako dobar rezultat na ovoj stazi koja tradicionalno jako odgovara Mercedesu.

Verstappenu je ovo drugi pole position ove godine, a svojim je krugom prekinuo Mercedesovu dominaciju koja u Francuskoj traje još od povratka u F1 kalendar 2018. godine.

“Mislim da smo napravili dobar korak od drugog treninga i to se nastavilo do danas. Naravno, uvjeti na 3. treningu su bili malo drukčiji, ali u kvalifikacijama se opet pokazalo da imamo dobar tempo.”

“Jako sam zadovoljan. Ovo tradicionalno nije naša najbolja staza pa smo posebno sretni što smo uspjeli osvojiti pole position.”

“Znao sam da ćemo biti bolji nego kad smo bili prošli put tu, ali ovako dobri? To nisam očekivao. Ovaj rezultat obećava, ali moramo nastaviti raditi i biti još bolji.”

Na upit o tempu u dužim stintovima Nizozemac odgovara:

“Osjećaj na 2. treningu je bio dobar. Naravno, moramo vidjeti što će biti sutra, predviđena je kiša prije utrke… Vjerujem da ćemo biti dobri.”

U posljednjem pokušaju zadnje kvalifikacije runde pronašao je još više od 3 desetinke sekunde, a to objašnjava:

“Općenito radi se o boljem shvaćanju staze. Također, kad u drugoj rundi imamo dva pokušaja na mediumu i onda se prebacimo na soft u trećoj rundi – vaš prvi pokušaj će uvijek biti malo ispod pravog potencijala.”

“U drugom pokušaju već znate gdje možete dobiti još malo vremena i pomalo dobivate u svakom zavoju. Mislim da je to objašnjenje zašto je drugi krug bio toliko bolji.”


Odgovor

3 komentara

  1. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    Ocekujem i prizeljkujem da perez sutra napadne i pomogne maxu



    3
    2

    1
  2. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Ma naravno da nisi.


    0
    -2

    2

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.