Perez: Moje samopouzdanje raste iz utrke u utrku

Izdvojeno

josip123

Prije 3 godina 2 min 9 komentara

Čini se da se Sergio Perez napokon priviknuo na Red Bullov bolid. Meksikanac je pobijedio u Bakuu i napredovao do trećeg mjesta u vozačkom poretku. Perez je sada peti osvajač Velike nagrade za Red Bull. Prije njega to je pošlo za rukom Sebastianu Vettelu, Marku Webberu, Danielu Ricciardu i Maxu Verstappenu.

Za samog Pereza ovo je druga pobjeda u Formuli 1, nakon prve, pomalo iznenađujuće, u Sakhiru prošle sezone.

Nakon teškog početka sezone, čini se da se sada puno bolje snalazi u svom novom bolidu. 

“To je istina. Ovaj trend rasta započeo je u Monaku. Posljednjih nekoliko tjedana i mjeseci puno smo radili u garaži i na stazama, a taj se posao sada počinje isplaćivati”, potvrđuje Perez.

Prema njegovim riječima, napredak koji postiže u posljednjim utrkama posljedica je dviju stvari. 

“Prije svega, sve bolje razumijem bolid, uz to, momčad također sve bolje razumije ono što mi treba u smislu postavki kako bih se u potpunosti razvio.”

“Nisam mislio da ću morati biti strpljiv toliko dugo dok sve ne sjedne na svoje mjesto”, nastavio je Verstappenov momčadski kolega. “Prvih nekoliko utrka nije išlo prema planu. Jednostavno nismo mogli to sastaviti – do sada. Jako sam sretan što smo postigli ovaj napredak.”

Kao rezultat, vjeruje da će u Francuskoj i ostatku sezone stvari biti još bolje. 

“Moje samopouzdanje raste iz utrke u utrku. Imali smo samo šest utrka. Još puno toga slijedi!”


Odgovor

9 komentara

  1. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    zahvaljujući ovom liku i Lauferu, RBR bi lako mogao uzet konstruktorski naslov. Bome su pogodili s ”drugim” vozačem, napokon. Trenutno najjača postava uz Leclerc – Sainz, a McLaren se čeka tj Ricci.



    23
    18

    5
  2. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    sve divno krasno ali ne znači da će otkrivenu formu držati konstantno (daj bože da uspije)



    7
    6

    1
  3. Formula1
    Formula Fan Prikaži

    Sve je super, dok ne počne biti na razini Verstapena. Mogla bi se ponoviti 2010. jer Perez nije sinonim za mirnog P2 vozača.



    14
    13

    1
    • Adrian Newey
      zgrobnika Donator Prikaži

      Ove godine sigurno ne, jer bi bilo glupo razj.ebat šansu Verstapenu, ako je ti nemaš. Sjetimo se Ferrarija 18te. Druge godine sve su karte otvorene.



      4
      3

      1
    • Mick Schumacher
      Ante Maras novinar Prikaži

      Okolnosti su se promijenile, a i on sam je sazrio po pitanju toga tako da ne bi trebalo biti problema. 2013. je u McLaren došao kao mlada nada željan dokazivanja i to je završilo kako je završilo. A 2017.- 2018. mu je kolega bio Esteban Ocon i morao je novopridošlici pokazat zube. Danas je Perez stariji i zreliji te u situaciji da mora čuvati leđa Verstappenu ili će letjeti, bez obzira na Slimove milijarde.


      0
      0

      0
    • Nigel Mansell
      drv Prikaži

      Slažem se s Antom da je sad zreliji i pametniji, a osim toga mislim da je ove sezone potpisao samo probni ugovor na godinu dana, tako da ne vjerujem da će raditi probleme u očekivanju novog ugovora za sljedeću sezonu. A realno, mislim da je i bodovno Max u puno boljoj poziciji, tako da stvarno nema smisla da RB glumi neku jednakost među vozačima, moglo bi im se samo obiti o glevu.



      1
      1

      0
  4. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Dobro za njega. Šta da ti kažem, budi uvijek tu negdje iza i čuvaj gume, pa kada se Ham i Max počnu izgurivati sa staze (a doće vrijeme) koristi prilike. Kada čuješ da ti govore multi 21počupaj kablove i pravi se mutav. Uvijek imaj lasicu sa sobom u bolidu i sve probleme sa radio komunikacijom svali na nju.



    9
    8

    1
  5. OnlyAlonso Prikaži

    Bas mi je drago,odlican vozac koji do sada nije imao prilike pokazat to,ali vec je donio pobjedu RB i neka samo tako nastavi


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.