Karijera Nikite Mazepina u F1 pod upitnikom zbog obveznog vojnog roka?

Ante Maras

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Vijesti

Karijera Nikite Mazepina u F1 pod upitnikom zbog obveznog vojnog roka?

Ante Maras

Iako se činilo da ništa osim bankovnog računa i volje oca Dmitrija može dovesti Nikitinu karijeru u Formuli 1 pod znak upitnika, čini se da postoji još jedan čimbenik koji može utjecati na njegovu F1 karijeru, a to je obvezni vojni rok u Rusiji.

Naime, svaki građanin Rusije koji ima između 18 i 27 godina mora odraditi obvezni vojni rok, a odabire se dva načina. Prvi način je da nakon završenog školovanja osoba odradi vojni rok u trajanju od godinu dana, a druga opcija da se prijavi na vojni odjel u trajanju od tri godine ako zadovoljava određene akademske kriterije i kriterije fizičke spreme nakon čega se stječe status vojnog rezervista, a Nikita se odlučio za drugu opciju.

Cijelu situaciju je Nikita objasnio na VN Azerbajdžana:

“U Rusiji je služenje vojnog roka obvezno za sve koji su za to sposobni”, objasnio je.

“Dvije su mogućnosti. Prvo je da ste završili sveučilište i služite godinu dana, a drugo je vojni odjel, ako su vaš fizički trening i akademski rezultati dovoljno dobri.”

“U slučaju vojnog odjela, učite jedan dan u tjednu za pričuvnog časnika. Razdoblje treninga je tri godine, ali sve se događa u učionici.”

“Već dvije godine studiram na vojnom odjelu, tako da je još jedna godina pred nama. Nakon toga, želio bih vjerovati da ću postati pričuvni časnik. “

Cijeli razvoj situacije je prokomentirao njegov otac Dmitri kojem se cijeli razvoj situacije baš i ne sviđa.

“Nikita ima 23 godine i kažu mu da se mora pridružiti vojsci,”

“Rekli su mu da mora redovito biti prisutan na trening kampu. Ne bi bilo iznimki.”

“Ima utrku svaka dva tjedna. Kako to uskladiti? Kome postaviti ovo pitanje?” pita se Dmitri.

„I ne govorim samo o Nikiti Mazepinu, već o svima: sportašima i profesionalcima u istoj situaciji. Pitanje obrazovanja i sporta je relevantno. “

Bit će zanimljivo pratiti razvoj ove situacije koja nije baš po volji Haasa koji bi ovom situacijom mogao izgubiti glavnog sponzora jer ako zbog odrađivanja vojnog roka otiđe Nikita, odlazi i Dmitri, a s njime i nužna financijska sredstva.

Podrži nas

Zadnji donatori:
Ibarac00
avalentic

Top donatori:
wapi
Jester
Crash

F1puls autori su dosad napisali 9511 vijesti i tekstova. Ako cijenite što radimo svaki dan već 7 godina, podržite nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Ante Maras
Pulsmedia autor
114 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #Haas#Mazepin

Komentiraj

19 komentara

 1. F1puls Krstas Donator Prikaži

  Hvala ti Putine!  14

  1
 2. Fernando Alonso 14 tapa-tapa Prikaži

  Bit će svega ak tenk dobije u ruke.  20

  0
 3. Niki Lauda wapi Donator Prikaži

  Jebemu miša, ako tatica ne može dobiti Vladeka ma telefon, tko može?  9

  0
  • Mick Schumacher Ante Maras novinar Prikaži

   Mislim da lako može dobiti šjor Vladu na telefon i da napravi nešto po pitanju toga jer ima slučajeva gdje su neki i izbjegli to. Vjerojatnije da je ovo samo izlika da Dmitry ode čistih ruku iz Haasa jer skupo plaća sinekovo blamiranje koje mu je skroz nepotrebno.   12

   0
   • Niki Lauda wapi Donator Prikaži

    Ako se Stroll naučio, može i ovaj. Tatica ima para.    4

    2
    • Mick Schumacher Ante Maras novinar Prikaži

     Kad imaš mota, lako je, al mali Nikita nažalost nema mota.     1

     1
    • Niki Lauda wapi Donator Prikaži

     Pa nije bio tako loš u F2, dakle nije baš debil ne bi niti do tamo dogurao….     1

     0
    • wapi… svaki mladi vozač – rookie treba učit ali sad u “vezu” sa mezepinom stavljat strolla je “neozbiljno” . iako osporavan ( pa i danas ) LS je svoju rookie sezonu odvozija više nego korektno . on nekih je ismijavan , omalovažavan jer ga je preiskusni massa “pregazija” u Q no na kraju prvenstva je ima tek 3 boda više od LS / 43 Vs 40 ) . osim toga u svojoj tek 8. trci ( a u 4. od tih 8 je odustaja ne svojom krivicom ) je ostvarija postolje čime je posta 2. najmlađi osvajač podija . 1. je max , lance je od maxa kod osvajanja posdija bija stariji 11 dana ;) LS je bija na postolju sa 18 g , 239 dana , 3. seb npr sa 21 godinu i 73 dana , alonso sa 21 godinu i 237 dana , MS tek sa 23 isto ka i kimi itd istina , danas vozači dolaze mlađi u F 1 nego šta je to bilo prije , npr MS je prvu trku F 1 odvozija sa 22 , FA , seb sa 20 , lewis sa 22 … NM je nemoguće uspoređivat sa LS jer kanađaninje ima 3 titule kad je doša u F 1 . NM je najbolji plasma 2. misto u GP 3 . u karijeri nižih kategorija je odvozija 190 trka , ostvarija tek 6 pobjeda , 8 FL , 24 podija . LS je u 110 trka ostvarija 26 pobjeda , 25 FL , 51 podij . ovo pišem iz razloga jer izgleda da se LS uzima ka referencu “papka” koji je nešto naučija pa više nije baš neka katastrofa . max npr u rookie sezoni je završija 12. ka i LS ,osvojia je 49 bodova tj 9 više od strolla . russell je talent no 2016. u F 3 GR je završija 3. iza LS koji je osvojia prvenstvo , a ima je 243 boda više od russella . zašto spominjem GR ? pa jer je izjavija “Sezona bez bodova ne bi bila okarakterizirana kao neuspjeh” , a neuspjeh je bila 2018. jer je LS osvojia 6 bodova u prvenstvu sa jako lošim williamsom .. zadni u poredku konstruktora . btw , zadnje bodove williamsu su donili stroll i rookie sirotkin u italiji 02. 09. 2018. GR je valjda super talent u odnosu na LS ali ipak i u svojoj 3. sezoni ne očekuje bodove jer williams nije konkurentan . a bija je 2018 . ili možda … nije ? možda su u haasu ovo trebali znat prije angažiranja NM pa umisto njega uzeti sirotkina koji je ipak tokom 2015./16. u GP 2 završava 3. jednom bolje jednom lošije plasiran od gasly – a . jedino je upotno ima li tata oleg dovoljno “duboku kesu” (dmitri ima ) da pomogne haasu .     2

     1
    • Honda zekohonda Donator Prikaži

     @avalon
     kad pišeš o zadnjim osvajačima bodova za williams, jesi kubicu preskočio namjerno (jer je osvojio samo bod) ili slučajno (previd)?     1

     0
  • Nigel Mansell The Simpsons Prikaži

   Tatica mu je to i “sredio” 😂
   Da malo ojača.
   Vladimiru se također ne sviđa da Rusa obilaze za cijeli krug a još ga i Nijemac šamara.   4

   0
 4. Rado ide Rus u vojnike…. čekaj kriva pjesma.  7

  4
 5. Ferrari darkmark Prikaži

  I bolje da ide, bit ce sigurnija F1 a i neki kvalitetan F2 vozac mozda dobije mjesto netko ko nema ćaću.  2

  2
 6. Nikitica, samo reci da si anemičan ili pobjegni u Minken/Ameriku.  5

  0