Podsjetnik: Dan kada je Jordan predstavio bolid na Crvenom trgu u Moskvi

Luka Maloić

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Podsjetnik: Dan kada je Jordan predstavio bolid na Crvenom trgu u Moskvi

Luka Maloić

Jordan

Danas se većina ekipa zadovolji predstavljanjem bolida u svojem sjedištu ili u boksu staze na kojoj se trenutno nalaze radi testiranja, ali nije oduvijek bilo tako. Sada već davne 2005. godine bilo je važno predstaviti bolid na drugačiji način i na drugačijem mjestu. Ekipa Eddieja Jordana odlučila je predstaviti bolid u samom srcu Rusije – u Moskvi.

Bolidi F1 bili su predstavljeni na raznim znakovitim i bajkovitim mjestima: Piazza San Marco u Veneciji, centar Barcelone, Teatro Massimo opera house na Siciliji i u Mumbaiju u Indiji. Svakako u sjećanju mnogih i danas je predstavljanje Jordanovog novog bolida na Crvenom trgu u Moksvi.

Temperatura je bila ispod nule, ali lokacija predstavljanja je, s marketinškog aspekta, bila sjajna. Uz zvukove lokalnog vojnog ansambla, lijepi žuti EJ15 ugledao je svijetlo dana po snježnim kockama velebnog trga. Novinari su fotografirali bolid ispred ikonskih građevina poput Kremlja, Lenjinovog Mauzoleja i Katedrale sv. Vasilija Blaženog.

Ekipa iz Silverstonea došla je u Rusiju ne samo zbog sjajnog ambijenta predstavljanja, nego zbog Alexa Shnaidera, Kanadskog biznismena koji se rodio u Rusiji i čija je grupacija “Midland” upravo preuzela ekipu od Eddiea Jordana.

“Želimo da naša F1 ekipa ima ruski začin tako da je važno predstaviti se medijima i poslovnjacima ovdje u Moskvi. Želimo ljudima pokazati kako je sjajna i uzbudljiva F1. Nadam se da se ljudima dopalo vidjeti bolid i vozače u srcu Rusije,” rekao je Colin Kolles iz Jordana.

Narain Karthikeyan, Tiago Monteiro i test vozač Robert Doornbos smrzavali su se na -10 stupnjeva, ali ugrijale su ih “ushanke” (tradicionalne Ruske kape).

“Mislim da je Rusija, baš kao i moja rodna Indija, nacija koja bi vrlo rado ugostila utrku u budućnosti. Postoje mnoge sličnosti između ove dvije zemlje, iako klimatski uvjeti svakako nisu jedna od tih sličnosti!” Zabavljao je Karthikeyan novinare.

Narain Karthikeyan

Narain Karthikeyan

Monteiro je bio vrlo ponesen, unatoč tome što se smrzavao.

“Vrlo sam uzbuđen činjenicom da smo posjetili Moskvu. Prvi puta sam u Rusiji i impresioniran sam mjestom i ljudima. Sjajno je dovesti auto ovdje samo nekoliko dana prije nego odemo na prvu utrku.”

Na prvoj utrci u Melburneu osvojili su tek 15. i 16. mjesto. Ostatak sezone nije bio ništa bolji za žutu momčad. Osvojili su podij na neslavnoj utrci sa 6 bolida na VN SAD-a.

Kolles je tog dana u Moskvi rekao još nešto:

“Želimo momčadi dati dio ruske misterije i neobičnosti.”

Ispalo je na kraju da su to svakako uspjeli.

Podrži nas

Zadnji donatori:
Vordas
AlkY

Top donatori:
Jester
Crash
wapi

F1puls autori su dosad napisali 9316 vijesti i tekstova. Ako cijenite što radimo svaki dan već 7 godina, podržite nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Luka Maloić
Pulsmedia autor
348 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #Jordan

Komentiraj

1 komentar

  1. Sviđao mi se je bolid, njegov izgled, iako po performansama nije bio niti malo konkurentan. Mislim da je Tiago Monteiro iznenadio mnogo ljudi svojim rezultatima u toj sezoni.


    0

    0