Damon Hill: Red Bull zna da može Mercedesu oduzeti naslov

Izdvojeno

Utrka u Bakuu nije završila onako kako su se nadali u Mercedesu i Red Bullu, iako se Red Bull odmaknuo od Mercedesa u konstruktorskom poretku pobjedom Sergia Pereza. To ipak neće pomoći popraviti raspoloženje u Mercedesu. Damon Hill kaže kako vidi sitne pukotine koje se pojavljuju u njemačkom timu.

To je drugi vikend za redom koji za Mercedes nije prošao onako kako su navikli. U Monacu su se morali zadovoljiti sa šačicom bodova koje su skupili sedmim mjestom, ali u Bakuu su prošli još gore i kući se vraćaju bez osvojenog boda. Sve to se događa svima na očigled, dok se iza kulisa odvija druga sapunica i osoblje iz odjela motora prelazi u suparnički tabor Red Bulla.

Mercedes se našao u situaciji koja je za njih nova, moraju nadoknađivati zaostatak za prvom momčadi u prvenstvu, što su do sad obično bili oni. Damon Hill misli kako to stvara ogroman pritisak na momčad Mercedesa koja si više ne može priuštiti zadržavanje fokusa na razvoju za sljedeću sezonu jer će to Red Bull sigurno iskoristiti.

“Sad imaju [Mercedes] razdoblje stresa i konkurencija [Red Bull] ih izaziva.”

“Red Bullu je ovo šansa za osvajanje naslova i znaju da ako Mercedesu malo popusti stisak, da im mogu oduzeti naslov.”

Damon Hill

Odgovor

33 komentara

  1. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Problem je što se Red Bull u fazi dominacije ne odvaja bodovno, kao i Ferrari kada je bio malo bolji od Merđe. Kada je Merđo jak njihovi bodovi lete u nebo i nakon 2-3 utrke borba izgleda uzaludna.



    10
    6

    4
    • F1puls
      ivanh Prikaži

      Dominacija Red Bulla…gdje…?????..



      18
      17

      1
      • Dan Gurney
        Crash Donator Prikaži

        Vec je bilo prije.. Kada je netko ispred Merca 0.1 a Merc ispred nekog 0.6 to je isto… Dominacija 😎
        To sta sa ovih 0.1 moras bit skoro savrsen da pobjedis a sa 0.6 do pobjede moze i Bottas je takodjer isto 😎



        21
        20

        1
        • Ferrari
          Boris_CRO Prikaži

          Ali ti to znaš, ja to znam, ali cijeli reddit nema pojma o tome. Po njima je Ferrari 2 godine bio dominantan, ali je Sir Pobožni Apostol svemirskih sila bio jači od sudbine i ostvario maestralne pobjede koje će ostati zapamćene generacijama. Prava istina: kada je Ferrari bio brži to je bilo za dlaku i nikad nije iskorišten maksimalni potencijal za odvajanje, a kada je Mercedes brži tu trava ne raste. Ferrari is faster, Mercedes 1-2….. I tako 5 utrka za redom.



          13
          11

          2
        • Honda
          Nikolar95 Prikaži

          @Boris_CRO Ferari je jedino bio konkurentan 2018 i to u prvom delu sezone. Fetel je izvlacio maksimum iz tog bolida vozio na granici a kada to radite dolaze i greske. Mercedes je u drugom delu bio sve bolji i tu je bio kraj.



          11
          7

          4
      • Marlboro
        AMG Donator Prikaži

        Nikolar95

        Znaci moglo bi se reci i da je Hamilton u Bakuu napravio grešku jer je izvlacio maksimum iz bolida, ili npr. ista stvar u Imoli? Ili su takve stvari rezervirane samo za Ferrari i Vettela, odnosno trenutno Maxa i Red Bull? Rezultat je danas takav kakav je, sitna prednost Verstappena ali ako pogledamo siru sliku moglo je to izgledati puno bolje za Verstappena i Red Bull (a moglo je i za Mercedes) , pa se ne bih slozio da Red Bull trenutno nema bolid, ekipu i vozača (e) za naslov, kao sto je i Ferrari imao 2018. samo sto su oni po mom mišljenju bili nesto neozbiljniji protivnik, napomena da je Red Bull tradicionalno dobar u razvoju i drugom dijelu sezone.

        Samo me zanima kako se nikad ni ne razmislja o tome da Hamilton vozi na granici onoga sto se moze? Ne kazem da je to slucaj, ali ta neka kao sto je Vetma jednom napisao “standardna prednost” meni svaki vikend izgleda sve vise i vise imaginarna. Mislim da su ove godine barem do sada Red Bull i Mercedes ravnopravniji nego sto se pise…



        4
        -3

        7
        • Ross Brawn
          Tuzlaensis Prikaži

          Ja više mislim da su te greške Hamiltona uzrokovane iznenadnim pritiskom koji već dugo nije osjećao. Dakle osjeti se da Red Bull prijeti, ali ne i da je dominantniji.



          9
          8

          1
        • F1puls
          ivanh Prikaži

          Nikolar95@….Red Bull nije dominantan, samo je konkurentan(napokon)….



          9
          9

          0
  2. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    trenutnih 26 bodova iza rb-a u konstuktorima je najviše što je merc ikad zaostajao u pu eri.
    prije toga maskimalno su zaostajali 20 bodova za ferrarijem nakon interesting tactics silverstone-a 2018.



    24
    24

    0
  3. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Mercedes je na papiru bio favorit u Bakuu, Mercedes je favorit u Francuskoj.
    Klepne li ih RB u Franceu, gorit ce sve



    21
    21

    0
    • Toro Rosso
      25_321 Prikaži

      Mercedes je favorit samo na temelju pobjede 2019 kad su imali dominantan auto (prvih 10 utrka). Oklada na njih je daleko od sigurne, pogotovo kad Honda najavljuje i novi PU na kojem ce navodno moci otkljucati vise snage. Na toj stazi bi mogao domirati team koji pronade idealan setup, sto je tu vrlo komplicirano.

      Takoder, ovdje je Hamilton lakocom dobio Bottasa, dakle od Laufera ne treba ocekivati cudesa, ali Ham ce biti opasan.



      5
      5

      0
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Mogao bi Bottas izgubiti još pozicija u ukupnom poretku od ekipe iz sredine poretka. A baš sam prognozirao pred sezonu, ako bude zgusnutiji poredak, da bi Bottas mogao biti plasiran negdje u sredini poretka. Ali što je najgore, sredina poretka i nije nešto puno bliža nego lani, a ipak Bottas završava iza nekih od njih. Dobro, nije sve do njega. Imao je i pehova, ali imao je i loših predstava, kao u Imoli i Bakuu…



        2
        2

        0
  4. Pirelli Intermedium
    crofessional Donator Prikaži

    Key factor u cijeloj priči je Bottas. Nastavi li sa slobodnim padom forme i performansi, a k tome se i potvrdi Perezova teza da je konačno shvatio kako voziti RB, nije ni malo nemoguće da RB Honda uzme konstruktorski naslov.
    Isto tako, forma drugog vozača mogla biti izravno utjecati na ishod u prvenstvu vozača.
    Kako bi reko Crofty za ovu sezonu -“it’s shaping up nicely”



    13
    13

    0
    • Toto Wolff
      KaTomoF1 Prikaži

      Neznam gdje vidite pad perfomansi botasa osim u ovoj možda utrci, ali i ona je uzrokovana kvali taktikom ..valdja je toto mislio da će preteći sve na ravnici. Sve oke do sada, i bolji od hama u monacu, u imoli je isto izbačen iz utrke, nebi bio lošiji od pereza. Ham je faktor, nebude li porazio maxa nebude niti titlue, možda je upravo botasa mercu donese u tom slučaju ako ham bude imao manje bodova od maxa.



      2
      -3

      5
      • Nigel Mansell
        The Simpsons Prikaži

        A možda se priča o super brzom Maxu razbije Perezom?😉
        Toliko Helmut priča o tome da je sad i Max počeo pričati kako bi u istom bolidu bio brži od Hama. Sve ok, to je samopouzdanje ali pričekajmo još malo.



        5
        5

        0
      • Pirelli Intermedium
        crofessional Donator Prikaži

        Gdje vidimo?
        2020. Bottas u prvih 6 trka – 89 p
        2021. Bottas u prvih 6 trka – 47 p
        Monaco je iznimka koja potvrđuje pravilo.
        Imolu stvarno nisi trebao spominjati. Borba s Russelom za 1 bod.
        Osim PP u Portimau, ništa vrijedno spomena.



        5
        4

        1
        • Sebastian Vettel
          Pastor Prikaži

          Monako mu je bio dobar dok ga boks nije sjebao. Ali Imola i Baku, katastrofa.



          1
          1

          0
        • avalon Prikaži

          2020. Bottas u prvih 6 trka – 89 p
          2021. Bottas u prvih 6 trka – 47 p
          ja iz ovoga ne vidim ništa jer 2020. VB je završija svaku od prvih 6 trka , a 2021. je odusta na 2 . u MC je otiša u box sa P 2 i ima je velike šanse tako i završit trku . to šta su mu sje*ali izmjenu guma ( karikiram …neslavni rekord od 43 sata koliko je trajala izmjena ) mu je oduzelo potencijalnih 18 bodova . špekulacija ( jer ipak No 2 nije 100 % sigurno ) 47 + 18 = 65 . a u imoli ako gledamo “suhoparno” stvarno se VB borija sa GR za bod samo …. možda bi trebalo u “formulu” uvrstit i činjenicu da je u 28. krugu VB drža P 6 , GR P 10 , a onda je bottas otiša u box .to je trajalo 30 s , vratija se na stazu na P 8 , izgubija poziciju od LS i zato navodna borba sa russellom za bod jer da nije bilo sudara sa mladcem ( ne ulazim u to ko je krivac ) virujem da tu “borbe” ne bi ni bilo . a pošto je do kraja trke posli sudara preostalo 30ak krugova bilo bi tu i nešto bodova . špekulirajmo
          da ne pretjerujem na 8 ( to je P 6 sa kojeg je bottas i otiša u box ) pa je MOŽDA moglo bit 65 + 8 = 73 , a sa toliko bodova VB bi sada u prvenstvu bija na 3. mistu , a tu je bija i 2020. posli 6 trka . istina , sa ovih “špekuliranih” 26 bodova ima bi “minus” od 16 bodova no treba uzet u obzir da je ove sezone RB “spremniji” nego lani šta pokazuje i omjer pobjeda LH i MV tj 3 Vs 2 , a lani je posli 6 trka omjer LH i MV bija 4 Vs 1 ;)



          1
          -1

          2
        • Honda
          zekohonda Donator Prikaži

          @avalon
          kad već špekuliraš npr. mogao si dodati 2020 bottasu 18 bodova za prvi silverstone kad mu je pukla guma par krugova prije kraja dok je držao sigurno drugo mjesto.
          ali onda bi razlika narasla na 34 boda, a to nikako nije dobro za tvoju repliku crofessionalu.



          4
          4

          0
        • Pirelli Intermedium
          crofessional Donator Prikaži

          Upravo tako @zekohonda!
          Čudi me kako @avalon, inače cijenjeni majstor špekulacija, nije to uvrstio u jednađžbu :D



          2
          2

          0
  5. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Mene samo zanima šta je pošlo krivo kod Perezovog zaustavljanja? Čini mi se da je trajalo 4 sek.?
    Je li Perez mogao izaći ispred Maxa da je imao dobar pit stop kao Max?



    7
    7

    0
    • Haas
      MadM Prikaži

      Postoji mogučnost štopanja,što je i logično mada ja nevjerujem.



      2
      2

      0
    • Ferrari
      Boris_CRO Prikaži
      x1

      Po meni se znalo što se radi. Ali za razliku od “belosvetskih” internet moralizatora ja ne vidim ništa problematično. Vozač broj 2 je poslan na borbu sa Sir Plačkom i to je odradio maestralno. Mamićevim rječnikom “pregazio ga je kao plitak potok i usput nabio na k”. Ukratko: da, to je bilo uračunato da budu sigurni da Max prođe, a da Lewis ne prođe.



      10
      7

      3
      • Toro Rosso
        25_321 Prikaži

        Bilo bi bolje da je ustedio sekundu dvije, onda bi posteno zagrijao gume i mozda mogao odmaknuti malo Hamiltonu, a ne voziti manijakalno cijelu utrku.
        Ali opet to je doktorski odradio, cime je pobjeda posebice zasluzena.



        6
        6

        0
    • Juan Manuel Fangio
      veki66 Donator Prikaži

      I mene to zanima…ali jos vise me zanima sta ce bit u Red Bullu ako Perez dodje blizu Maxu kroz par utrka,sezona je dugacka a Perez se prilicno brzo snasao dosta dobro…. Moglo bi bit jako zanimljivo… :-)



      2
      2

      0
      • Haas
        MadM Prikaži

        Neka on prvo bude učestalo dobar u kvalifikacijama i u utrci bar donekle blizu Maxu tj da može pomrsiti račune kojem mercu što mu je posao a nismo to vidili do sada tek u Baku .



        2
        2

        0
        • Nigel Mansell
          The Simpsons Prikaži

          @MadM
          Nismo vidjeli ništa ni od Ric a sve do zadnje utrke ni od Alonsa.
          Razumljivo. Treba vremena na prilagidbu.
          Max i Ric su u RB bili jako blizu.
          Ne bih rekao da je Max bio toliko bolji?
          Favoriziraniji da ali toliko brži, ne.



          2
          -1

          3
  6. Michael Schumacher
    ZJ11 Prikaži

    Sta ce biti? Igrat ce timsku igru jer zna da vec zaostaje, osigurat novi ugovor i nagodinu kad svi budu u istom kosu sa novim bolidima probat nesto napravit.



    2
    2

    0
  7. Dusko_24 Prikaži

    a daj Hill ne trabunjaj


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.