Palmer: Bottas je jako loš, ne mogu se sjetiti njegovog dobrog prestizanja

Izdvojeno

Bivši vozač Formule 1 Jolyon Palmer iznesao je niz kritika na račun vožnje Valtterija Bottasa, koji je tokom prošlog trkaćeg vikenda u Bakuu izgledao potpuno izgubljeno, pa uslijed toga može očekivati još ovakvih kritika.

Mercedes se od petka mučio na stazi. Slično kao u Monacu, momčad nije impresionirala sve do kvalifikacija u subotu kada se Lewis Hamilton kvalificirao u prvi startni red. Bottas se, međutim, nije popravio i startao je s desete pozicije, te je kasnije kroz utrku polagano gubio pozicije.

Palmer nema blage komentare na njegovu vožnju, sugerirajući kako ovo nije jedini takav slučaj.

“Hamilton je napravio veliki korak nakon petka, Bottas to nije učinio. Njegov ponovni start nakon sigurnosnog automobila je bio užasan. Zapeo je iza Landa Norrisa na istoj strategiji, u automobilu u kojem je Hamilton bio puno brži od McLarena.”

“Jako je loš u borbama kotač do kotača, svaki put kad ga gledate. Ako starta u sredini poretka, on neće napredovati. U najboljem slučaju će zadržati poziciju, ali vjerojatnije će padati u poretku. Ne mogu se sjetiti dobrog prestizanja Bottasa. Ovaj vikend je bio samo još jedan iz sredine poretka.”

Jolyon Palmer


Odgovor

39 komentara

  1. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži
    x1

    Palmer se jutros ustao i odabrao nasilje.



    54
    54

    0
  2. Aston Martin
    tiptronic Prikaži

    Tomislave poštedte nas komentara Palmera , spuštate nivo ovog portala sa komentarima vozaca koji nije ni do koljena Botasu.



    11
    -11

    22
    • Honda
      zekohonda Donator Prikaži

      mene ne treba poštedit.



      42
      39

      3
    • Sebastian Vettel 5
      Vettel-Ferrari Donator Prikaži

      To što se nije pokazao kao vozač za Formulu 1, ne čini ga lošim F1 komentatorom i analitičarem. Dapače, mislim da je jedan od boljih, a dok je bio u F1 pokazivao je mnogo šire znanje o F1 od prosjeka među vozačima. Mislim da mu je jedino Vettel mogao parirati u tom polju :D



      36
      35

      1
    • Mclaren
      raca Prikaži

      @tiptronic. Nije bilo baš tako davno, al si ipak zaboravio kakav je bolid Palmer vozio.



      7
      5

      2
      • Aston Martin
        tiptronic Prikaži

        I Russell vozi nekonkurentan bolid pa nadje nacina da pokaže da vrijedi ..Mick se trudi takodje.



        4
        -6

        10
        • Mclaren
          raca Prikaži

          @ tiptronic Russellov Williams ima lošiji aerodinamički paket, ali dobar motor, dok je Palmerov Renault bio kompletno loš i nepouzdan. Dosta takvih bolida se pravilo sedamdesetih godina prošlog stoljeća i na tom nivou je bio i Renault.. Računaj malo koliko je tehnologija napredovala u posljednjih četrdeset i više godina.



          5
          3

          2
        • Sebastian Vettel
          Pastor Prikaži

          Hej, jeli to stvarno neko brani vozačke sposobnosti Palmera? Vozio Renault, sa Magnussenom kao timskim kolegom nije izgledao loš. Ali zar se ne sjećate šta mu je Hulk uradio u tom istom bolidu? I to kao novi vozač u timu…



          6
          6

          0
        • Mclaren
          raca Prikaži

          @Pastor. Ne branim ja njegove vozačke sposobnosti, samo iznosim činjenice. Točno, Hulk je imao bolje rezultate. Ništa spektakularno, ali bolje i to zato što je bolji i u tom trenutku bio iskusniji vozač koji je na osnovu toga znao više izvući iz lošeg bolida


          0
          -2

          2
    • Aston Martin
      tiptronic Prikaži

      Po komentarima vidim da sam napravio grešku napisavši ” nas” ..nije mi problem priznati grešku.



      6
      6

      0
  3. Mercedes
    Jester Donator Prikaži

    O bože…kad te Palmer, osvajač ogromnih 8 bodova u F1 karijeri kritizira, onda znaš da si stvarno loš.



    21
    15

    6
  4. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    nisu svi za sve.
    palmer nije bio za vozača
    ali za komentatora mi se čini odličan, sviđa mi se kako obrađuje, komentira i radi taj posao. djeluje nepristrano i objektivno.. (DJEULUJE. ne kažem da je zaista nepristran i objektivan.)
    pa tako i ovaj puta. bottas je zaista loš



    29
    27

    2
  5. Fernando Alonso
    Brane FA14 Prikaži

    Eto Bottasa u Williamsu u Spa…ako ne i prije



    8
    8

    0
    • Mick Schumacher
      Ante Maras novinar Prikaži

      Najkasnije u hotelu u Budimpešti Bottas od Mercedesa dobiva oproštajno pismo, a od Russella Williamsovo trkaće odijelo. Iako možda nekom ludom teorijom ne dođe Russell u Mercedes, nego Hulkenberg ako je Hamiltonova riječ zadnja, no ipak mislim da se Hamiltona tu neće puno pitat.



      11
      11

      0
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Hamiltona se neće pitati samo ako ga se želi otjerati u penziju kao 2005/6 Ferrari/Kimi/Schumacher.



        4
        4

        0
        • Mick Schumacher
          Ante Maras novinar Prikaži

          Istina, ali čini se da se situacija promijenila zadnjih par godina od dolaska Ole Kalleniusa koji ne gleda na F1 na isti način kao Zetsche, a i poznato je da on i Toto nisu u tolikim odnosima kao Zetsche i Toto. Ne treba zaboraviti da je Hamilton produžio ugovor s Mercedesom samo do kraja godine tako da će biti zanimljivo u Mercedesu narednih mjeseci.



          4
          4

          0
  6. Shell
    sergio15 Prikaži

    Nisam Palmerov pobornik ali čovjek je u pravu.
    S bolidom koji Bottas vozi, trebao bi se boriti za top 3 svaku utrku, a ne biti na poziciji 12 i ne moći prestići sporije od sebe.
    Ali još bolji su mi komentari koji se sprdaju s Palmerom kao vozačem, sve višestruki prvaci u F1 jedan do drugoga.😂



    19
    16

    3
    • Ferrari
      Boris_CRO Prikaži

      Po njihovoj logici nitko ne može komentirati hrvatsko pravosuđe ako nema položen pravosudni ispit, nitko ne može komentirati nogometaše ako nije bio nogometaš sa barem 2 osvojene Lige Prvaka. O čemu mi to pričamo? Ako je netko dobar komentator ne razumijem zašto je bitno koliko je bodova osvojio. U potpunosti se slažem s Sergiom15. I muž komentira svoju ludu suprugu, a nije žena.



      13
      10

      3
  7. Mclaren
    Leo4 Prikaži

    Tko god to rekao, istina je.
    Bottas je ove sezone po mom mišljenju jedan od najgorih vozača na gridu, bezobzira što je imao par tuđih grešaka pa je morao odustati, svejedno nebi bio u nekoj pozicij, eventualno Monaco, ali mislim da bi i tu izgubio koju poziciju..jedino Ricci je isto u dosta lošoj formi ali on je mjenjao momčad pa mu je to donekle alibi, ali i to pomalo možda više nebi smio biti alibi, ali ajde..tako da pitanje je dali će Mercedes imati strpljenja s njime do kraja sezone ako nastavi ovako.



    5
    4

    1
  8. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Bolid sigurno nije dominatan kao prije, i pokaza je tek sad kolko je botas loš, nezelim nikome nista loše ali nije za mercedes
    Po meni russel stize al sljedecu sezonu, ovu sezonu i hamilton grijesi i puca po šavu tako da nece dovodit opet wingmana nego nekog stvarno brzog



    2
    2

    0
  9. Toto Wolff
    KaTomoF1 Prikaži

    Tri postolja iza maxa i hama, jedan kamikaza russell, monaco flop momčadi 2-3 mjesto. AZB loše kvale zbog posvečenosti hamiltonu i takva i utrka.. Bit će opet on tu negdje dovoljno za naslov merca , nikako neuspjeh merca neće biti zasluga botasa nego momčadi prije svega. Tako da Palmeru ohladi, voda vam je u ušima vidim.



    5
    2

    3
  10. Charles Leclerc 16
    Catta Prikaži

    Bottas je isti vozac danas, kakav je bio i kada je tek dosao u Mercedes. Jedina razlika je sto mu bolid sada nije brzi od prvog konkurenta sekundu po krugu.



    8
    6

    2
  11. Toro Rosso
    25_321 Prikaži

    Bottas je odvozio 4 od 6 odlicnih utrka. Iako nije konkurentan kolegi u prve 4, podjednako su dobri (ili losi) bili u zadnje 2.
    Krivica je vise na momcadi i problemima sa zagrijavanjem guma.



    6
    5

    1
  12. Formula1
    Formula Fan Prikaži

    Još jedan dokaz koliko je F1 nemilosrdan sport. Bottas se našao u krivo vrijeme na pravom mjestu.



    6
    6

    0
  13. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    Jeko Kinkel odnosno Palmer i koji je on autoritet da sudi vozača F1 koji ima više podija i pobjeda nego on nastupa?

    Uostalom dobio je Sira livanjskog Hama i u Monaku i u Bakuu.



    4
    -2

    6
  14. avalon Prikaži

    možda je palmer jako dobar komentator pa i analitičar mada po ovome “Bottas je jako loš, ne mogu se sjetiti njegovog dobrog prestizanja” analitika JP mi se čini malo klimava . da ne idem u “daleku” prošlost … u 2020. VB nije starta iz prvog reda 4 X ( ako se ne varam ) , a kad u MB startaš sa tih pozicija i nemaš baš koga preticati osim kolege lewisa no kako je VB najbolji pomoćnik … prvenstvo je završija 2. sa 11 podija ( LH 14 ) . 2019. u 11 od 21 trku VB nije starta iz prvog reda ( LH 8 X ) pa je ipak ostvarija 15 podija . OK , neka mu je podij bija “garantiran” u 10 trka kad je starta iz prvog reda ALI u 5 trka kad nije starta sa čela trebalo je nekoga prestići da se dođe do podija zar ne ? i šta to znači “dobro prestizanje” ? istina , zanimljivije , uzbudljivije je vidit prestizanje posli borbe kotač uz kotač ali na kraju je najvažnije da se prestizanje obavi . npr virujem da bi fanovi ferraria /alonsa bili zadovoljni i sa “traljavim” preticanje alonsa Vs petrova u abu dabiju 2010. jer bi možda i takvim preticanjem fernando ima 3. naslov . kad VB uradi nešto dobro onda je to zbog MB jer valjda u takvom bolidu možeš bit i papak za postič dobar rezultat šta naravno ne vridi za kolegu mu lewisa jer on rezultate postiže zbog svoje genijalnosti , a ne zbog bolida ka valtteri :) VB je u 3 zapravo 4 sezone williamsa ( mada je 2013. bila za kur jer se williams te sezone “raspada” ) 9 X bija na postolju . gledano kroz postotke VB ima jako dobar skor podija 36,4 % i od njega su od ove “stare” garniture vozača bolji tek LH , seb + max ( 37,6 % ) , a lošiji uvaženi ( u odnosu na VB ) alonso sa 30,5 % , kimi sa 30,6 % . u recimo novijoj generaciji vozača koja pretpostavimo ide još od laude VB je po postotcima podija 7. vozač . od njega su bolji tek LH , MS , prost , senna , seb , hill Jr( izneneđeni ovim podatkom ? ) i max ;) čak i NR koji je “nadmudrija” MB/LH 2016. ima 27,7 % podija . istina , NR je vozija MB u ovoj turbo eri 3 , a VB 4 sezone … ovu nisam uzeja u obzir . po meni je VB jako dobar vozač , vrlo zahvalan tim kolega jer nije lako bit kolega LH ako pokazuješ ambicije o čemu bi možda moga pričat NR . nisu u MB bili ludi , dapače , vrlo su proračunati , znaju šta rade , a to su znali i kad su mimo ugovora sa willaimsom “uzeli” bottasa . usprkos svemu ovaj bi bija lud da nije prihvatija tu ponudu znajući da mu je max domet viceprvak dok je lewis u MB . bar mu se financijski isplatilo jer da nije prihvatija MB kakvu je perspektivu ima ? williams je bija u padu , McL u “rasulu” , u RB i ferrari nije moga , FI je imala “uigrani” duo , TR je ima maxa i carlosa , a ostali nisu bili vridni pažnje . znači iko je zna da će bit “pomočnik” MB je za VB bila najbolja opcija . u 3sezone MB VB je stalno među 3 najboje plsirana vozača , bija bi i 2018. da nije izgubija pobjedu u bakuu kad mu se 3 kruga prije kraja probila guma . pa i sad bi bija 4. da nije ima peh u MC čime MB drži “rekord” u izmjeni guma od 43 sata ;) toliko je naime trebalo da se skine guma sa bolida VB . usuđujem se napisat da je analiza JP u ovom slučaju recimo površna jer imam osjećaj da podosta toga vezano uz bottasa nije uzeja u obzir dok ga je “secira”….



    8
    5

    3
      • avalon Prikaži

        AMG… možda u ovom slučaju nisi baš dobro shvatija šta me čudi jer obično si tu na top levelu , možda i malo iznad toga :) :):) imaš moj “poziv” da si dobro doša kad zaželiš ali bilo bi dobro kad bi ga pametnije koristija ;) ne brkaj analizu sa mišljenjem , JP je komentator i analitičar , ja samo iznosim mišljenje . provat ću se nekako podignuti na tvoj nivo i objasnit zašto je podatak o postotku podija bitan . aloso je po mišljenju mnogih jedan od najkompletnijih vozača bar u novijoj povijesti F 1 , NR je dugo bija “barbika” dok nije pokaza zube i uzeja prvenstvo LH pa je sad cijenjen . a VB za kojeg mnogi misle da je nesposoban je na 7. mistu novije F 1 po postotku podija . bi li to inteligentnom ka šta ( i priličnom broju drugih ) si ti moglo ukazat bar nešto ? npr da ne pišem o konzistentnosti nego o kvaliteti VB . mada bi moga napisat i da pokazuje konzistentnost na kraju prvenstva jer u 4. sezone MB je stalno , KONZISTENTNO u vrhu . pri tome bolid svakako ne odmaže , dapače ali ipak bolid ne vozi sam zar ne ? npr VB je osvaja postolja i sa williamsom ( isto ka i LH sa McL ) ALI recimo bum obojice se desija u MB . samo … najbolji pomoćnik kako ga je toto titulira i ako , kad bi moga “zapržit” lewisu ne dozvoljava mu se ( rusija ;) ) njegov primarni zadatak je čuvanje leđa LH , skupljanje bodova u konstruktorskom jer ta titula donosi timi novčiće . naravno , katkad i pobjeda ako LH ima problema ili nešto zaje*e šta se njemu ne dešava … vidi baku :) :) :) na spomen postolja postotaka alonsa , rosberga ( a bilo je još navedenih ) se “joguniš” jer valjda nisi primjetija da sam LH stavija ka No 1 :) :):) evo da ti još malo razgalim dušu … mnogi su pisali kako je ferrari No 1 u pogledu titula , pobjeda no uvik ih pokušam razuvjerit jer satistika “kaže” da je najbolji tim F 1 u povijesti zapravo MB . no za kur bi i m bija najdominantniji bolid ikad da nemaju LH . ali ako VB definitivno popusti možda zbog apatije neće bit wingmana dok će max imat pereza pa bi moglo bit još trka tipa bakua di se genijalni LH nije moga izborit sa SP . ne bi bilo ni greške bezgrešnog da je prilikom restarta , po meni “zrihtanog” za lewisa jer nastavit trku da se “odrade” preostala 2 kruga di je ka i svi drugi LH minja gume ALI i nos bolida uz njega starta najbolji pomoćnik , a ne perez ;) e da , da moje mišljenje ( ne ANALIZA ) ne pogađa srž problema virujem da se ti ne bi javija no drago mi je što jesi jer bi mi bilo dosadno bez onih koji me čekaju ” na nišan” :) :):)



        2
        1

        1
    • Marlboro
      AMG Donator Prikaži

      A naravno tvoja analiza i statistika kao i obicno nepogresiva i pogadja u srz problema, Bottas ima bolji postotak podija od Alonsa i Rosberga? U cemu je to bitan podatak? Dokaz Bottasove konzistencije?

      Kazes

      kad VB uradi nešto dobro onda je to zbog MB jer valjda u takvom bolidu možeš bit i papak za postič dobar rezultat šta naravno ne vridi za kolegu mu lewisa jer on rezultate postiže zbog svoje genijalnosti , a ne zbog bolida ka valtteri

      Opće je poznata stvar da oni koji na ovom portalu pisu za Bottasa kako je svaki njegov dobar rezultat zasluga Mercedesa i genijalnog bolida isto tako zbore i za Lewisa…



      1
      -5

      6
    • Juan Manuel Fangio
      veki66 Donator Prikaži

      Da je sve u statistici ona bi vladala svijetom… :-) Ako cemo tako gledat onda je momcad BrawnGP-Mercedes najbolja u povijesti F1…..odvozila samo jednu sezonu u F1 i osvojila dvostruku krunu….



      2
      0

      2
  15. Juan Manuel Fangio
    veki66 Donator Prikaži

    Sta god Palmer rekao tu,netko se moze slagat sa njim ili ne… Ali ovo vrijedjat ga,nije u redu. To sto on nije imao neke rezultate u F1 je nesto sasvim drugo,za to moze bit 100 razloga,nije ih imao ni Vandorne,ni Trulli ni Palmer…i ima ih jos dosta,a svi su poharali mladje kategorije….ali kao komentator je on sasvim ok,nije navijacki nastrojen kad komentira (za razliku od 90% Britanskih komentatora) a i analize utrka i situacija u utrci su isto ok.



    2
    1

    1
  16. Dan Cooper Prikaži

    Bottasu je ovo zadnja sezona u Meci, to već svi znamo.


    0
    0

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.