Napravljene izmjene u zavoju broj 8 na stazi u Bakuu

Tomislav Tkalčević

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Napravljene izmjene u zavoju broj 8 na stazi u Bakuu

Tomislav Tkalčević

Najveći izazov na stazi u Bakuu, zavoj broj 8 u uskom dijelu kod dvorca doživio je nekoliko izmjena. Kako su Lewis Hamilton i Max Verstappen izjavili da više ne idu u obilazak staze pješice na početku vikenda, tako su propustili vidjeti neke izmjene na već navedenom teškom lijevom zavoju.

Podignuti rubnik s unutarnje strane zavoja je uklonjen, čime se pruža mogućnst za ravniji ulaz u zavoj, dok bi novi sloj asfalta trebao pružiti glađi sloj ispod bolida. No, betonski zid ostaje na svom starom mjestu kako bi odvratio vozače od pokušaja prebrze vožnje u jedan od najužih dijelova bilo koje staze u trenutnom kalendaru Formule 1.

Kao rezultat ovih promjena, stručni komentator sa Sky Sportsa Anthony Davidson predviđa kako će vozači moći prolaziti zavoj sa čak i do 10km/h više nego prijašnjih sezona, ali da će uski prolaz i dalje predstavljati značajan izazov za vozače.

“Stari je rubnik otišao, bit će ravan sve do [unutarnje] barijere, koja je čvrsti beton – ne želite udarati u tu stvar. Ovdje možete prenijeti puno više brzine pa to znači da morate ući u zavoj još oštrije nego prije.”

“Stvari će sada biti brže sve do tog uspona [nakon zavoja broj 8].”

Anthony Davidson

Nekoliko vozača taj dio staze poznaje bolje od ostalih. Robert Kubica je dotaknuo unutarnji zid zavoja broj 8 i završio u vanjskoj ogradi, slično kao i Charles Leclerc koji je u vanjskoj ogradi završio nakon što je agresivno napao unutarnji rubnjak. Sličnu stvar doživjeli su i Sergio Perez i Nicolas Latifi na utrkama Formule 2.

Međutim, Pierre Gasly nije baš oduševljen promjenama.

“Sviđa mi se vrlo uski dio dvorca i nažalost makli su taj rubnik, što ga je činilo prilično uzbudljivim jer ste se tamo igrali s vrlo finim granicama.”

“To će biti isto za sve, ali i dalje je prilično intenzivno. Očito je da je pravac jako duk [u Bakuu], ali ostatak staze je prilično tehnički.”

“Iznenadio sam se [promjenama]. Otkrio sam ih jutros, vježbao sam taj zavoj u simulatoru cijeli dan prošlog petka s rubnikom i sada ga više nema.”

“Ne znam zapravo zašto su to učinili, sada je taj zavoj puno brži. Prije je bilo vrlo, vrlo nezgodno – svaki put kad biste ušli u taj zavoj, podizao se adrenalin jer, dok preskačete taj rubnik, nikada zapravo niste znali kako će se automobil ponašati.”

“Sad mislim da će to biti puno predvidljivije, ali to je još uvijek teška staza.”

Pierre Gasly

Podrži nas

Zadnji donatori:
wapi
Vordas
zekohonda

Top donatori:
wapi
Jester
Crash

F1puls autori su dosad napisali 9490 vijesti i tekstova. Ako cijenite što radimo svaki dan već 7 godina, podržite nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Tomislav Tkalčević
Pulsmedia autor
96 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

1 komentar

  1. F1puls Portal Testarossa Prikaži

    Sad mozda i Leclerc završi trku    1

    1