Palmer: Situacija s Ricciardom je čudna, pogotovo zato jer se drugi pridošlice počinju poboljšavati

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 2 min 29 komentara

Jolyon Palmer smatra da je loša forma Daniela Ricciarda u McLarenu “vrlo neobična”, pogotovo zato jer su drugi vozači koji su promijenili ekipe ove godine polako počeli biti bolji i hvatati priključak za timskim kolegama.

Ricciarda je u Monaku timski kolega Lando Norris prestigao za cijeli krug i došao do pobjedničkog podija, dok Australac nije uspio niti ući u bodove.

“Nešto tu ne štima, to je jako neobično.”

“Pet utrka je za nama, idemo pričekati još malo… Recimo u Barceloni je imao dobru utrku i pobijedio je Landa. Čak je bio bolji u kvalifikacijama u Bahreinu.”

“Ovaj vikend je bio čudan, neobično je koliko se muči. Također ako pogledamo Imolu – tu je bio daleko iza Norrisa i mučio se po kiši, po suhom i u kvalifikacijama. Tad smo mogli reći da se muče svi koji su mijenjali ekipe.”

“Par utrka kasnije – Vettel završava peti u Aston Martinu s izvrsnom vožnjom. Uhvatio je i sad čak prestiže Strolla.”

“Perez je bio u prvom startnom redu u Imoli. Dobro, imao je loše kvalifikacije u Monaku, ali je onda imao dobru utrku i pokazao na trenutke da se poboljšava. Čak i kad mu ne ide – njegov zaostatak za Maxom je puno manji nego li je Ricciardov za Norrisom.”

Ricciardo može možda pronaći utjehu u tome što se Fernando Alonso još uvijek muči s Estebanom Oconom u Alpineu.

“Ricciardo i Alonso su slučajevi kojima se morate čuditi… Alonso je izostao par godina, ali postavlja se pitanje je li još uvijek dobar kao što je bio?”

“Za Ricciarda ne postoji to pitanje, mi znamo koliko je on dobar. Briljantan je u Monaku i to smo već vidjeli prošlih godina. Ove godine je bilo zaista neobično.”

Vozački duelRezultati ove sezone u utrkama
Verstappen – Perez5:0
Norris – Ricciardo4:1 *
Leclerc – Sainz4:1 **
Stroll – Vettel3:2 ***
Ocon – Alonso4:0 ****

* Ricciardo je završio ispred samo na VN Španjolske
** Leclerc nije ni krenuo u VN Monaka zbog vlastite pogreške
*** Na Strollovu stranu idu Bahrein, Imola i Španjolska; na Vettelovu Portugal i Monako
**** Alonso ima DNF iz Bahreina


Odgovor

29 komentara

  1. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    E da, ali je taj Ricciardo isto tako zadnji RB-ov vozač koji je uzimao podije i pobjede, dok su se svi nakon njega mučili završavati 4. i 5.
    Nije se lako prilagoditi novim bolidima i drugačijim stilovima vožnje. Prije se u F1 smatralo normalnim da se mučiš jednu sezonu zbog same prilagodbe, sada se već nakon 4-5 utrka postavljaju pitanja.
    Nešto slično kao u nogometu sa mladim nogometašima.
    Ricciardu treba dati mira i vremena, znamo da nije loš vozač. Dakle ništa čudno, to je sve normalno.



    16
    16

    0
    • Mercedes
      Har Kl Donator Prikaži

      Prije se u F1 smatralo normalnim da se mučiš jednu sezonu zbog same prilagodbe, sada se već nakon 4-5 utrka postavljaju pitanja.

      Ja se sa ovim ne slažem. Mislim da nikad nije bilo normalno da se prilagođavaš jednu sezonu u ovom obliku. OK je da budeš malo sporiji u početku sezone, ali Ricci se baš muči sa ovim bolidom.



      4
      -1

      5
      • Michael Schumacher
        senna66 Donator Prikaži

        Dobro da, velik je to zaostatak, ne kažem da nije, ali vjerujem da će se stabilizirati. Treba vremena, samo da ne padne psihološki.

        Ovo mu je možda i sezona koja će mu odrediti ostatak karijere. Iz ovakvih situacija ili odeš na novu razinu ili izgoriš.



        7
        7

        0
      • Ayrton Senna
        OffLiberyMedia Prikaži

        To što ti pričaš ima veze kada je jedna sekunda ništa. Ovdje se radi o stotim dijelovima. Ovdje se “maksimum” izvlači u dva tri zavoja/šikane. Jednostavno treba vremena da prilagodi sebe bolidu i bolid sebi (setup). I ja sviram gitaru 70% svog života pa kad uzmem drugu u ruke nisam ni približno dobar kao sa svojim Hamerom. I ne to ne znači da neću nešto moći odsvirati, nego sa ne znam “dušu” izvuć iz nje.. Eh isto tako je i ovdje. Sezona je realan period prilagođavanja za stoti dio sekunde :)



        9
        9

        0
  2. Brawn Gp
    F1 Zagorec Prikaži

    Stvarno ste DOSADNI!!!!!! (mislim da dežurne komentatore Ricciardove forme u McLarenu)
    Pa pustite čovjeka na miru! Možda mu treba malo duže da se prilagodi (ionako je McLaren malo “teži” za prilagodbu), ali kad se prilagodi, bit će sjajnih rezultata! Ne stvarajte mu nepotrebni pritisak.
    Go Ricci!!!!!



    5
    3

    2
    • OnlyAlonso Prikaži

      Mi bas na portalu mu stvarano pritisak,covjek nas prati u stpu,samo svako iznoai svoje misljenje i slagali se ili ne opet komentiramo,smiri se druze



      4
      4

      0
      • Brawn Gp
        F1 Zagorec Prikaži

        Kak da se smirim? Ovo leto bu slaba berba v goricama. Nervozni sam 🤣🤣



        7
        6

        1
      • Mclaren
        AlkY Donator Prikaži

        Da , vozaci nas prate.
        Isto kao kad cestitamo na forumu rodendan vozacima , bivsim vozacima itd .
        Bas to ima ikakvog smisla hahah



        2
        2

        0
        • avalon Prikaži

          kad bi tako gledali bar 50 % komentara bi bilo suvišno jer boli npr tota , marka , binotta itd ka šefove kur isto ka i lewisa , seba , bottasa , maxa u ovom slučaju i ricciarda itd kur šta se piše po sajtovima . kad pišemo o bolidima ili taktikama ista je stvar jer o tome manje više malo znamo . znači ostalo bi nam samo da iznosimo svoja viđenja trka . kad se čestitaju rođendani ili neke obljetnice iako oni kojima čestitamo ni ne znaju za to ipak je lipo jer je to znak da smo se sjetili nekih koji su nam dragi ili ih poštujemo pa bili oni još ” u službi” ili su “umirovljenici” ili su nas napustili …..



          1
          1

          0
  3. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    prema semaforu, vettel je najbolji od spomenutih novaka :D



    8
    8

    0
  4. Mclaren
    Herojski zec Prikaži

    Nakon Barcelone smo govorili eh da poveže 2 ovakve to bi bilo to. Sad nakon Monaca je ajme samo da NE poveže 2 ovakve :D

    Treba mu duže al doć će on na svoje. A kad dođe – its over for you bitches :D


    0
    -1

    1
  5. avalon Prikaži

    kad je vozač omiljen sve mu se može oprostit . tako i ricciardu za kojega osobno mislim da je jako dobar vozač , čak i specijalista u jednom segmentu . no pada mi na pamet kako je npr bilo kad se MS posli 3 sezone pauze vratija i sad kad se vratija fernando posli 2 sezone pauze . MS je 2010. u prvih 5 trka 4 X osvaja bodove + odustajane u maleziji sa P 9 , osvojena 22 boda , a fernando u prvih 5 trka je 2 X osvaja bodove + odustajanje u bahreinu i na kontu ima 5 bodova . fernandove rezultate sad niko ne komentira za razliku od komentiranja rezultata MS ;) naravno FA se treba priviknuti na bolid isto ka i DR , a zaboravlja se da je pljuvani VB prelaskom iz williamsa u MB već u prvoj sezoni u prve 4 trke + odustajanje u španjolskoj ( sa P 3 ) osvojia 63 boda , od toga jednu pobjedu . njemu iako je “papak” nije trebala prilagodba ? ili sad sebu kojega se poprilično omalovažava na AM . strollu ka rookiu prvo na williams , kasnije na RP . neki se instant priviknu ka npr max na RB , CL i sad CS na ferrari ili GR na MB . neki ka npr kimi su “promjenjivi” u prilagodbi jer kimi je posli pauze od 2 sezone ( ka i alonso ) odmah prilagodija lotusu . u prvih 5 trka osvaja je bodove u 4 i ima 49 bodova , 2 podija . no kad se iz lotusa vratija u ferrari nešto mu prilagodba nije išla te 2014 . tek 12. na kraju sa 55 bodova , OK , ferrari je te sezone bija loš ali kolega mu alonso je ima od kimija 106 bodova više ?!?? čak bi moga kazat da se ni 2015. nije sasvim prilagodija jer iako je prvenstvo završija na 4. mistu iza kolege seba ( koji se “instant” prilagodija ferrariu ) zaostatak od čak 128 bodova možda ukazuje da se i posli sezone 2014. još nije sasvim prilagodija . bolidi nama izgledaju isto ili slično ali vozači znaju razlike . sjećam se da je lewis posli predsezonskih testova u MB izjavija da je “njegov” McL ima bolji grip , trakciju od MB . mislim da mnogim vozačima treba prilagodba na novi bolid samo nekima treba manje nekima više vrimena . isto tako mi se čini da se mladi brže privikavaju , a primjeri mogu bit npr max , CL , CS , GR pa čak i MSC i NM . jer sjetimo se da su i RG i KM često žalili na kočnice haasa , imali problema , vidljivih grešaka zbog toga , a za sada niti se žale niti imaju vidljivih grešaka ni MSC ni NM … sa kočnicama . zato bi bila šteta da FA i DR “glave dođe” prilagodba jer to su 2 odlikaša .



    3
    3

    0
    • Marlboro
      AMG Donator Prikaži

      Avalon

      Schumacherov povratak je itekako bio za komentiranje, ipak je on 7x WDC koji se pri povratku nije snasao bolje od kolege koji je tada takodjer bio novak u toj ekipi 😁 i u tih 4-5 utrka je taj isti novak imao 2 podija i start iz prvog reda 😁

      Zlobnici bi rekli nedopustivo za nekoga o kome se pjevalo da jedini tako dobro poznaje bolide i zna ih “nastelovati” za utrku…



      3
      -5

      8
      • Mercedes
        Har Kl Donator Prikaži

        Što zlobnici?
        Razumio bih, da si naglasio da se to dogodilo dok je vozio šampionski bolid :zubo:



        1
        -1

        2
      • avalon Prikaži

        AMG … duhoviti momče neizmjernog znanja , lukavosti , pisane elokvencije , nema dovoljno velikog , prigodnog epiteta koji bi ti pristaja . to mi dokazuješ svakim kontra komentarom koji napišeš . ti znaš , a ja naslućujem da ako je neko 7 X prvak koji je tada “drža” skor sve rekorde F 1 za njega pauza od 3 sezone ne bi trebala značit ništa šta dokazuje alonso 2 X prvak i od dosta njih smatran jednim od naj kompletnijih vozača u ovih 5 trka . znaš , a ja naslućujem bolidi kroz 2007./08. i 09. nisu nimalo evoluirali u odnosu na bolide iz 2006. , MS se nije snaša jer je zapravo bija umjetni prvak oskudnog talenta za razliku od npr LH . btw , pogledaj klip you tuba sa monze iz 2011 . šteta šta ne možemo zajedno uživat u poigravanji LH i to u lošijem McL sa MS koji je stalno griješija u kočenju pod lewisovim pritiskom sve dok ga LH nije preteka . a onda je lewis nastvija poigravanje i dopustija MS da ga u parabilici pretekne sa VANJSKE strane ;) na kraju je MS pokleknija pod pritiskom lewisovog TR :) :) :)
        a šta se tiče “zlobnika” ( može i bez navodnika ) predlažem ti da ih okupiš i uputiš jedan maoj papku brawnu jer on je izjavija „Michael je značajno pridonio organizaciji i strukturi momčadi koja danas pod imenom Mercedes-Benz niže naslove. Bio je jedan od arhitekata Ferrarijevog uspjeha, a upravo je to donio i Mercedesu.“

        „Michael je bio nevjerovatan motivator—tjerao je ljude da za njega daju sve od sebe. Njegovo znanje i zrelost bili su od neprocjenjive vrijednosti kada je dolazilo do udruživanja aerodinamičara, stručnjaka za ovjes ili gume. Mogao je tačno reći šta se treba raditi. ” na ovo se treba grohotom smijat jer očito brawn iako je radija sa MS još od benettona kad je nijemac osvaja titule pa kroz ferrari nije poznava “mutavost” MS kad je znanje u pitanju . jer inače ne bi spominja zasluge MS , a pogotovo ne njegovu zrelost , znanje , neprocjenjivu vrijednost . brawn 100 % pretjeruje kad konstatira da je MS aerodinamičarima , stručnjacima za ovjes , gume ( mada je prvi detektira probleme sa gumama kad se vratija …. valjda po srići , ne znanju ) moga tačno kazati šta treba radit zar ne ? „Michael Schumacher u Mercedesu je bio isti kao prije s Ferrarijem. Jedina razlika je u tome što naš bolid nije bio konkurentan kao Ferrari u prijašnjim godinama. Zbog nedostatka novca bolid nije bio tako dobar 2010. kada se Michael vratio.“ doda je brown . virujem da ćeš se složit samnom da brawn i tu kenja jer da je MS stvrno ima znanje i sa “tankim” financijama 2010. bi “naštela” bolid da bude nepobjediv zar ne ? od mnogih vozača koje sam spomenija tvoj “radar” je valjda detektira da mi je MS “slabost” ( tu si se zajeba ) pa si se valjda zbog toga “okomija” samo na njega , drugi spomenuti su ti bili irelevantni . vježbaj , kopaj , traži pa će ti valjda sljedeće kontre bit bolje , uspješnije ….



        3
        3

        0
        • Marlboro
          AMG Donator Prikaži

          Ma tko se to nazivcirao? 😂

          Ne godi ti to, cak i za tvoje standarde odes previse “siroko” i uvlacis nepotrebne teme…

          Posebno mi se svidja uvlacenje Hamiltona u ovu raspravu , ako ti vec Schumacher nije G točka kako kazes onda znamo tko je
          😉

          vježbaj , kopaj , traži pa će ti valjda sljedeće kontre bit bolje , uspješnije

          Nazalost nismo svi kao ti brend f1pulsa pa da moramo kopati vježbati i traziti da bismo postali i ostali najbolji komentator i replikant, a mozda imamo pametnijeg posla i nije nam to nesto sto tako zarko zelimo… nemoj se vise zivcirati, ostani odgovoran i…https://m.youtube.com/watch?v=B2pMGSWGVrM


          0
          -4

          4
        • avalon Prikaži

          AMG … da ko me iživcira ? ” :) :) :) ..a mozda imamo pametnijeg posla …” valjda zato šta imaš pametnijega posla rijetko i komentiraš išta jer nemaš vrimena “kopat” neke činjenice ka npr ovu izjavu brawna o
          MS jer inače teško da bi napisa “Zlobnici bi rekli nedopustivo za nekoga o kome se pjevalo da jedini tako dobro poznaje bolide i zna ih “nastelovati” za utrku…” . ;( brawn svojom izjavom demantira zlobnike mada za razliku od zlobnika on i nije neka referenca jer u moto sportu je tek 45 godina od svojih 66 godina života . s obzirom da imaš pametnijeg posla i ne možeš gubit vrime na “kopanje” moja “širina” i uvlačenje nepotrebnih tema ti dobro dođe jer sve nađeš na jednom mistu bez truda :) :) : ) možda kad bi poznava značenje pojma korelacija ne bi napisa “Posebno mi se svidja uvlacenje Hamiltona u ovu raspravu …” valjda bi uspija shvatit ;) sa MB posli 3 sezone pauze povratničku je MS završija na 9. mistu , a najbolji ikad je u svojoj prvoj sezoni MB ( bez pauze ) završija 4. i to najvjerovatnije zbog toga jer je kimi zbog nerješenih financija sa lotusom “štrajkao” zadnje 2 trke , zamnjenjen kovalaineneon . osim toga neki znaju da je MB od 2010. – 2012. ima problema sa gumama do “onog” testa 2013. kad su se u tom segmentu jako popravili inače ….. ;) inače dobro si detektira da je moja najveća želja postat i ostat najbolji komentator i replikant ( dobra ti je ova kovanica :) ) zato i pišem komentare pazeći da ne nekome ne zamjerim :) :) :) jedino di ti je radar zakaza valjda zbog nekog elektronskog ometanja je kad spominjeg G točku … ti si moja G točka i zato kad god se osjetiš jak , lukav pametan , superioran dobrodošao si “kod mene” . samo prije toga nađi vrimena za “kopanje” jer ovako postaješ laka meta najboljim komentatorima i replikantima … potvrdio nekompetentni ross brawn ;) ej , jesi primjetija da sam manje izživciran , a više odgovoran šta bi preporučija i tebi jer ono oanjboljem komentatoru i replikantu … “zvuči ” m nekako …. ma znaš ;) anyway , you are always welcome to me :) :) :) preširoko , nešto nepotrebno ? možda treba shvatit na pravi način ;)



          2
          2

          0
      • Mclaren
        raca Prikaži

        @ AMG Michael Schumacher nije doveden da bi se borio za naslov i ili pobjeđivao, već je Mercedesu trebalo njegovo šire znanje u razvoju bolida. Zato ne spominji MS u takvom kontekstu



        2
        1

        1
        • Marlboro
          AMG Donator Prikaži

          Znaci MS js cijelo vrijeme zapravo samo testirao i razvijao bolid, aha, zato je Rosberg bio bolji jer je valjda bio opusten nije morao mislit puno glavom nego samo “pali i vozi”… 🙂

          Uopće nije sporno da je MS pomogao u razvoju Mercedesa, pitanje je samo kako i koliko? Ovaj hibridni bolid nikada nije niti provozao, a MS je prije svega vozac, ili cemo smatrati da zna i u teoriji neke stvari opsirnije i bolje od Mercedesovih inzinjera? + Mercedesovo glavno oružje je bio Motor (PU), a iskreno ne mislim da ga se tu puno sta pitalo…



          2
          -2

          4
        • Michael Schumacher
          Slavenowsky Donator Prikaži

          MS je doveden u Mercedes ne da bi dizajnirao bolid, vec da bi dao bolji feedback! Jos Michael je dobar PR za “novu” ekipu u F1. Povratak MS-a u F1, je bio isti kao povratak MJ-a u NBA.

          Mercedes iako je godinama u F1, kao momcad je bila nova i trebalo je tu mnogo toga da bi se tim doveo do pozicije u kojoj je sada. Mnogi inzenjeri su dosli u Mercedes zbog Michaela i Browna, nije se Mercedes ukazao svima odjednom. Al djaba tebi sve ovo pisati…



          1
          0

          1
        • Marlboro
          AMG Donator Prikaži

          Slawenowsky

          Kakav je feedback dao za ovu novu generaciju hibridnih bolida?
          A ja se upravo referiram na to, nije mi jasno od kud ti neki mitovi odnosno na cemu su stvoreni…

          Opet kazem nije sporno da je Schumacher pomogao u nastanku Mercedesa kakav je danas, ali mislim da je tu najveca zasluga Rossa i Tota i da je Schumacher tu vise bio kao instrument Marketinga i jedan iskusan vozac koji se morao imati…



          1
          0

          1
  6. Williams
    Montoya Prikaži

    Baš sam neki dan, ničim izazvan, razmišljao o tome, a vidim i da se sad rasprava rastegnula o tim prilagodbama. Nije mi to nikako jasno zašto im sad treba tako puno. Pa i prije su se mijenjale momčadi pa se nije “do pol sezone” čekalo da netko proradi. Ima masa primjera da je već u prvoj utrci u novoj momčadi pobijedio taj novi vozač. OK, testiranja je znatno manje nego prije, naročito ove godine, ali svejedno sam neodlučan u donošenju zaključka – zašto je tome tako, a ako je oduvijek tome tako, zašto se tek ove sezone toliko priča o tome


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.