Leclerc: Ovo je možda bila jedina prilika za pobjedu ove sezone

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 2 min 8 komentara

Charles Leclerc smatra da je Velika nagrada Monaka bila vjerojatno jedina šansa da Ferrari ove sezone dođe do pobjede.

Leclerc je u kvalifikacijama imao vrijeme za pole position prije posljednjeg pokušaja u Q3, ali je onda pospremio bolid u barijere zbog čega sutradan nije mogao krenuti u utrku. Carlos Sainz je bio efektivno treći na startnom poretku, a završio je na drugom mjestu zbog odustajanja Valtterija Bottasa.

“Naravno da je teško jer je ovo moja domaća utrka. Ne događa se svaki dan da imate šansu biti na tako dobroj poziciji.”

“Ali, ovo je dio motosporta. Svašta se može dogoditi. Kako je Mattia rekao, moramo zapamtiti pozitivne stvari od ovog vikenda. Došli smo izdaleka, kao što znate od prošle godine, i napravili smo dobar posao da budemo bolji iz utrke u utrku.”

“Ovo je možda bila jedina prilika za pobjedu ove sezone, ali to ne znači da nismo napredovali.”

Ferrari je prošle godine imao samo tri pobjednička postolja, što je prilično siromašno s obzirom na to da su 2019. imali čak 16 podija. Leclerc kaže da je napredak očit:

“Na dobrom smo putu, dobro radimo. Sreća ovog vikenda nije bila na mojoj strani, ali to je život.”

“Prijeći ću preko toga, razmišljat ću o Bakuu. Vrlo sam motiviran da se vratim u bolid i ostvarim dobar rezultat.”

Ferrari dosad nema pobjedu u Azerbajdžanu na stazi koja se posljednji put vozila 2019. godine.


Odgovor

8 komentara

  1. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    da, šteta, ovo je stvarno bila dobra šansa za dobre bodove i možda čak duplo postolje s obzirom na Lauferovu nesreću.



    20
    19

    1
  2. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Pobjeda je izostala zbog cirkusa koji nikako da izađe iz te momčadi godinama.
    Ferrari nema momčad koja je dosljedna tog imena i to je činjenica. Rekao sam već x puta…. ne očekujem ništa čak i da naprave dobar bolid. Jednostavno su nesposobni i neozbiljni, a jako su puni sebe i tvrdoglavi. Nikako dobra kombinacija.



    12
    9

    3
    • Michael Schumacher
      Ante86 Prikaži

      Ja sam nazalost imao taj osjecaj da ce kola poc nizbrdo kad su tamo ono 2005 poceli sa guranjem Italijanizacije momcadi, nazalost rezultati su vidljivi i za mene kao navijaca crvenih gorko iz godine u godinu!



      4
      2

      2
    • avalon Prikaži

      “Pobjeda je izostala zbog cirkusa koji nikako da izađe iz te momčadi godinama.” da , cirkus je bija šta se CL zabija u ogradu zbog čega je kriva momčad naravno . kakav je bija bolid npr 2018. ? posli 10 trka seb je vodija u prvenstvu sa +8 u odnosu na LH , u hockenheimu izgubija skoro nemoguće , monzi di se kimi borija sa sebom na startu ka da mu život zavisi od toga dok je MB “odigra” timski = 2 potencijalne pobjede ferraria/seba su izgubljene u korist LH . na kraju LH 11 , seb 5 pobjeda umisto npr 9 Vs 7 . da je u monzi na čelu ferraria bija toto umisto maurizia ovo se ne bi dogodilo . možda su u ferrariu nesposobni no “složili” su jako konkurentan bolid , završili 2. u konstruktorskom sa 152 boda više od 3. RB … ko je zaje*a ? nijemac (seb ) u hockenheimu , finac ( kimi ) tvrdoglavo se borija protiv kolege od kojega je ima 68 bodova manje , a koji je tada zauzima 2. misto sa 17 bodova manje od vodećeg LH . greška u mnozi ide “na dušu” maurizia koji iako je po meni pozitivan lik bija bez dovoljno iskustva . neozbilji i nesposobni nisu mogli “složit” ovakav bolid koji je posli 4 sezone ozbiljno zaprijetio MB . nesposobi i neozbiljni ne mogu tokom ljetne pauze toliko “popravit” bolid da su na “sugestiju” MB stavljani senzori da se utvrdi kako ,zašto su neozbiljni tako brzi . za to je treba ozbiljan rad sposobnih ljudi zar ne ? 2020. ne treba spominjat jer su zahvaljujući “vladaru2 F 1 kastrirani , a ova sezona je donila neke promjene i MOŽDA je rano govorit o krajnjim rezultatima . a to kako “Ferrari nema momčad koja je dosljedna tog imena i to je činjenica” se događalo i npr kad je još enzo vodija ferrari …. od 1983 do 1999. su čekali konstruktorsku , a od 1979. do 2000. vozačku titulu . je li tada momčad bila dosljedna tog imena ? jer npr 1980. su prvenstvo završili na 10. mistu konstruktora od 11 timova , a bolje plasirani vozač ( villeneuve Sr ) je završija prvenstvo na 14. mistu sa 6 bodova . scheckter koji je prethodnu sezonu donija titulu ferrariu je 1980. završija na 19. mistu ( od 21 vozača ) sa jadna 2 boda , a tada je tim vodija enzo il Commendatore . je li i on tada bija nesposoban , neozbiljan , pun sebe pa je to bija razlog ovog fijaska nezapamćenog u povijesti ferraria ? jbga , znam da je lakše “oplest” po timu nego po budućem prvaku ( valjda ) CL iako je ovo njegov faila u MC . btw , nije mu ovo prvi put samo za razliku od prijašnjih grešaka di je bija samokritičan ovaj put je samokritika izostala . navika se ?



      5
      5

      0
  3. Marlboro
    AMG Donator Prikaži

    Jedina sansa za pobjedu propustena prije svega tvojom greskom?



    10
    -1

    11
  4. Fernando Alonso 14
    tapa-tapa Prikaži

    Mladac glavu gore! Imaju neki hrpu naslova pa rade veće gluposti na stazi…



    9
    7

    2

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.