15 Rusija – live chat
15 Rusija – live chat

Slijedi promjena u vlasničkoj strukturi F1

Luka Maloić

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Slijedi promjena u vlasničkoj strukturi F1

Luka Maloić

formula_1-809297_800x450

Kao što je F1puls ranije pisao, investitori iz “Qatari Sportsa” i “RSE Ventures” iz SAD-a, pokazali su veliki interes za kupovinu 35.5% vlasničkog udjela u F1 grupaciji od strane CVC Capital Partnersa – koji je trenutni vlasnik F1. Ecclestone je opet, u utorak, potvrdio spomenuti interes i nagovijestio skoru promjenu vlasničke strukture.

“Naši dioničari su u ovom trenutku u takvoj poziciji da će uskoro izgubiti svoje udjele. Tako stvari stoje za njih. Vidimo mnogo očitog interesa na tržištu. Rekao bih da u ovom trenutku imamo 3 strane koje su zainteresirane. Bio bih iznenađen ukoliko jedna od njih uskoro ne kupi udio – ove godine.”

CVC jednostavno mora prodati svoje udjele jer je CVC zapravo “hedge fond” – koji prikuplja kapital od brojnih investitora i ulaže prikupljena sredstva u vrijednosnice, kompanije i sl.
Nakon nekog, najčešće unaprijed određenog vremena, hedge fond prodaje svoje udjele ili vrijednosnice i svojim ulagateljima donosi profit. Prodaja F1 udjela zasigurno će dobro napuniti džepove CVC investitora.

“Ista je stvar sa svim hedge fondovima. Investiraju novac ljudi na određeni rok. Nije bitno koliko je projekt dobar, oni taj novac moraju vratiti ljudima. Možda ga reinvestiraju, možda ne, ne znam. Datum planirane prodaje im je istekao. Već su ga nekoliko puta produžili”, jasan je bio Bernie.

Toto Wolff bi htio da novi vlasnici imaju dugoročan pristup

“Bernie je uvijek dobar za puniti naslovnice. Naslovnice i kontroverze su dobar dio prodaje F1 proizvoda. Činjenica je da sport posjeduju investitorske kompanije. CVC je posjedovao sport mnogo godina, neke ostale investitorske kuće su također bile tu – ostvarile su sjajne povrate. Jasno je da će prodati (CVC) svoj udio u F1 jer im je cilj zarada. Za nas, koji se natječemo kao ekipa, važno je da imamo vlasnika sa dugoročnom vizijom i perspektivom.”

Uglavnom, novi vlasnici iz Katara, SAD-a ili Rusije imati će veliki posao pred sobom ukoliko žele oploditi kapital – moraju podići popularnost F1 i učiniti je konkurentnijom na tržištu.

Podrži nas

Zadnji donatori:
Vordas
AlkY

Top donatori:
Jester
Crash
wapi

F1puls autori su dosad napisali 9327 vijesti i tekstova. Ako cijenite što radimo svaki dan već 7 godina, podržite nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Luka Maloić
Pulsmedia autor
348 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #Formula 1

Komentiraj