Ricciardo: Ovo je za mene bio vikend za zaborav

Izdvojeno

Nakon loših kvalifikacija i utrke, Daniel Ricciardo je rekao da je ovaj trkaći vikend za definitivni zaborav što se njega tiče. Kroz svoju karijeru na ovoj je stazi uspio postići jedno prvo mjesto te dva pole positiona. No, u nedjelju je završio kao dvanaesti, dok je njegov timski kolega Lando Norris završio na postolju kao trećeplasirani.

O kvalifikacijama i utrci, Ricciardo je rekao sljedeće:

“Ovo je jednostavno za mene bio vikend za zaborav.”

“Utrka će ovdje uvijek biti teška nakon teških kvalifikacija i tako je ispalo.”

“Malo sam se mučio na startu na medium gumama i to je odlučilo tijek naše utrke.”

“Drugi stint na tvrdim gumama je bio ohrabrujući i vremena krugova doista su se počela poboljšavati, ali do tog trenutka nisam mogao učiniti puno više s obzirom na to koliko je ovdje teško pretjecati. Samo ću morati shvatiti što se dogodilo i odmaknuti se na nekoliko dana da se malo isključim prije nego što se ponovno vratimo u Baku.”

“S pozitivne strane, bio je to sjajan rezultat za Landa i momčad, pa čestitam svima. To pokazuje da je tempo tu u bolidu i da samo moramo raditi kako bismo ga otključali, ali to će doći s vremenom i kilometražom.”

Ricciardo je na kraju dodao kako se nada puno boljem nastupu na VN Azerbajdžana, koja je na rasporedu za nešto manje od dva tjedna.


Odgovor

11 komentara

  1. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Nista strasno. Desava se pogotovo na ovoj stazi.

    Jednostavno jos uvjek se apdatira na tim i bolid. I u Renou u prvoj polovini sezone je bio los. Sve je to jos uvjek privikavanje. Nekom treba duze, nekom krace.



    7
    5

    2
  2. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Očito je da nekim vozačima je tesko sjesti u drgi bolid i odmah biti dobar. Za mene je Riciardo provjereno dobar vozač. Stoga nema smisla da je u pitanju on do te mjere da kasni krug za kolegom. Ispada da su današnji bolidi “kao odjelo šivani po nečijoj mjeri” i ako ne kliknes odmah s njime slijedi ovakva patnja. Za mene je Alonso upitan jer nije vozio dvije godine a ni nije u cvijetu mladosti. No kad vidim kako se npr Riciardo pati pitam se u čemu je tolika razlika da pojedini vozači izgledaju kao da su u rangu onih najlošijih sa grida. Da su Alonso ili Riciardo počeli voziti prvi outa ove godine bi covjek pomislio da nemaju pojma.



    11
    11

    0
    • Nigel Mansell
      The Simpsons Prikaži

      Alonso je izgledao bolje u Monacu od Rica.
      Završio je unutar 10 sekundi iza Ocona dok je Norris obišao Rica za cijeli krug.
      Bez obzira na to mislim kako će Rici osvojiti podij i ove godine. Monaco je takav 😉



      7
      6

      1
  3. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Nisi kriv ti rici, nemas ti sta ucit, kriv je tim oni su za***ali!!!
    Sir L.H.



    10
    6

    4
    • Mclaren
      raca Prikaži

      Ne, nije on kriv. Ja sam sjeo u McLarenov bolid. Možeš bit 2-3 utrke u nekom zaostatku za kolegom, al ovo ide na sve gore. Daleko od toga da nije dobar vozač, al ova prilagodba već počinje iritirati. Ricci je bio samo najbolje što se nudilo za zamjenu Sainza i ništa više. Pa ne vozi Caterham.



      3
      -3

      6
  4. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Ovo je Monaco, klasična staza za zaborav. Više je uzbuđenja bilo na zadnjih 3 trke Bakua nego za zadnjih 25 godina Monaca.



    1
    -2

    3
    • Mclaren
      raca Prikaži

      Staza je takva kakva je za sve. Koliko je bodova osvojio u pred zadnjoj utrci, a vozi 3.-4. bolid po snazi i kvaliteti. Giovinazzi osvojio bod. Pa daj se ti potrudi bar taj jebeni bod osvojiti. Dajte budite bar malo realni vi koji samo stišćete minuse i usko gledate. Zar mislite da bi Max , Lewis, Charles u McLarenu imali takve rezultate? Samo mi nemojte reć da Ricci nije na njihovom nivou



      8
      6

      2
  5. Fernando Alonso
    Brane FA14 Prikaži

    Monaco GP..nekome majka, nekome maćeha :D



    2
    2

    0
  6. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    bit će bolje, čekamo te!



    2
    2

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.