Lawson ostvario pobjedu na drugoj sprint utrci u Monaku!

Formula 2

Luka Kolak

Prije 3 godina 3 min 5 komentara

Liam Lawson uz najbrži krug utrke, ostvario je svoju drugu pobjedu u F2 na ulicama Monte Carla. Do druge pozicije je došao Dan Ticktum nakon borbe kroz cijelu utrku s trećeplasiranim Oscarom Piastrijem koji je unatoč istrošenim gumama na kraju ipak uspio obraniti posljednju poziciju na podiju.

Iako je na početku same utrke Piastri odmah preuzeo vodstvo, Lawson je sjajnim čuvanjem guma i još boljim potezom vratio vodeću poziciju. Ticktum se nakon prelaska Piastrija približio Novozelanđaninu, no nije imao dovoljno brzine kako bi i njega prošao.

Juri Vips je došao do četvrte pozicije, dok se mladi Theo Pourchaire dovezao do pete pozicije. Ralph Boschung se našao na šestoj poziciji, dok su se u bodovima još pronašli Richard Verschoor te Lirim Zendeli.

Čak je šest bolida odustalo u današnjoj utrci, a među njima se pronašao i nesretni Marcus Armstrong. Nakon što je u zadnjem zavoju jučerašnje utrke osigurao najbolju startnu poziciju za današnju utrku, Armstrong je startao na kraju iz pitlane-a, no u prvoj trećini utrke je otišao van staze u prvom zavoju te tako završio svoju utrku.

Većinu utrke smo gledali tzv. vlakić od šestog do desetog mjesta kojeg je predvodio Boschung te smo tamo mogli vidjeti zanimljive borbe. Roy Nissany je nakon jučerašnjeg podija danas svoju utrku završio prije kraja utrke jer je ulaskom u Saint Devorte zadnjim lijevim kotačem udario u ogradu te ju tako oštetio što je rezultiralo odustajanjem.

Dva kruga prije kraja, osim dva virtualna, vidjeli smo i pravi sigurnosni automobil nakon što se Bent Viscaal zabio u stražnji dio Davida Beckmanna te obojicu izvrtio na stazi. Viscaal je uspio nastaviti, dok se nesretni Beckmann morao povući iz utrke. Iako se očekivalo kako će sigurnosni automobil napraviti određenu pomutnju u poretku, na kraju je ipak bilo premalo krugova do kraja za dodatna uzbuđenja.

Utrku za zaborav je također imao dvojac iz UNI-Virtousija. Oba vozača su u prvoj polovici utrke otišla u boks po supersoft gume, no kako se staza nije dovoljno osušila, dvojac se mučio na stazi te su utrku na kraju završili na posljednjim mjestima.

Osim navednih, utrku još nisu završili Lundgaard, Sato te Petercof. Glavna utrka je na rasporedu danas od 17:15 sati!

Update: Lawson diskvalificiran, Ticktumu pobjeda

Slavlje Liama Lawsona nije dugo trajalo – nekoliko sati nakon utrke suci su utvrdili kako Novozelanđanin nije koristio propisane postavke za dodavanje gasa na startu utrke i zbog toga je diskvalificiran. Pobjedu je naslijedio drugoplasirani na stazi Dan Ticktum, a u bodove je ušao Robert Švarcman, kojem su time i dodijeljena dva boda za najbrži krug. Zanimljivo je da je i Ticktum imao problema s gasom prilikom dolaska na grid, no njegova momčad uspjela je zamijeniti pokvareni dio prije početka utrke.

1 Ticktum
2 Piastri
3 Vips
4 Pourchaire
5 Boschung
6 Verschoor
7 Zendeli
8 Daruvala
9 Aitken
10 Švarcman
11 Viscaal
12 Deledda
13 Samaia
14 Drugovich
15 Zhou
Beckmann
Nissany
Lundgaard
Sato
Armstrong
Petecof
DSQ Lawson

Odgovor

5 komentara

  1. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Eee vidiš da se može, kad se hoće!



    2
    1

    1
  2. Charles Leclerc
    Emin1 Prikaži

    I to sa preticanjem



    2
    2

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.