Bottas priznao da je skoro odustao i otišao nakon 2018.

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 2 min 22 komentara

Valtteri Bottas priznaje da je sve do prvih par dana 2019. godine razmatrao hoće li se javiti Totu Wolffu i reći mu da je “gotov” s Formulom 1.

Kako se moglo vidjeti u Netflixovom fantasy-dokumentarcu “Drive to Survive” – Bottas je razmišljao o tome da odustane i povuče se nakon što mu je ekipa naredila da propusti Lewisa Hamiltona na Velikoj nagradi Rusije 2018. godine. Iste sezone imao je ogromnu nesreću u Azerbajdžanu kad mu je pukla guma dok je bio u vodstvu tri kruga prije kraja.

“Nakon te utrke sam pao na koljena i plakao kao mala beba.”

Spomenuta 2018. godina je bila jedina od četiri sezone suradnje s Mercedesom u kojoj Finac nije uspio nijednom pobijediti.

“Počelo je s nekoliko problema, a onda se stvar pogoršala kako se bližio kraj godine. Sjećam se da mi je krajem godine bilo jako teško to podnijeti.”

“Ako vam stvari ne polaze za rukom iz tjedna u tjedan, ako vas pobjeđuju i ako uz to imate lošu sreću – vidio sam da to utječe na mene. Nisam mogao više voziti na svom maksimumu. Znate, to vam utječe na samopouzdanje i onda ponestane užitka u sportu.”

“Uspio sam dogurati do kraja sezone. Svejedno sam pokušavao dati sve od sebe svakog vikenda, ali jednom kad je sezona završila – bio sam zaista umoran. Fizički, da, ali i mentalno.”

“Sve do par dana u siječnju 2019. sam razmišljao trebam li nazvati ekipu i reći da je to to što se mene tiče, da sam gotov.”

No, Bottas je nastavio i 2019. godine je pobijedio na Velikoj nagradi Australije. Ta godina je za njega dosad bila najuspješnija.

“To je bio kao neki prekidač koji sam pronašao. Sve u svemu – jebeš sve, neću odustati. Vidio sam širu perspektivu – ako sad odustanem bit će mi žao cijelog života.”

Bottas je trenutno u petoj sezoni s Mercedesom i nalazi se na trećem mjestu u vozačkom poretku, 33 boda iza Maxa Verstappena i 6 bodova ispred Landa Norrisa.

[profil broj=”77″]


Odgovor

22 komentara

  1. Charles Leclerc
    Emin1 Prikaži

    Ne brini se Botase pobijedi ces ti na treningu



    20
    20

    0
  2. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    Bottas ti si rođeni lovac i F1 bez tebe nikad više ne bi bila ista! Drago nam je da si ostao i postao bolja verzija sebe. Na kojoj smo ono verziji sada? Laufer 7.0? Ako ostaneš još par sezona preći ćeš po broju podija Vettela, Kimija i Alonsa . Da nije tragično, bilo bi smiješno.



    22
    16

    6
  3. Marlboro
    MrDoomroom Prikaži

    E moj Bottaše ti sad svojevoljno padaš na koljena i svi čekaju u redu da ih zadovoljiš.



    8
    -6

    14
  4. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Nije niti njemu lako, tako blizu naslova a opet tako daleko već par godina.



    9
    5

    4
    • Ferrari
      sisavac Donator Prikaži

      Nije on nikad blizu bio.
      On je broj 2 otkad je dosao u Mercedes, a sve ove izjave kako ce on biti od ove i ove sezone bolji su los PR.
      Ali je vjerojatno i zato doveden, jer Mercedesu tako odgovara. Od ove sezone znatno manje pa se nadam nekim rosadama za 2022. Imaju srecu da Perez (jos) nije dovoljno dobar.



      9
      8

      1
      • Marlboro
        AMG Donator Prikaži

        Tako ste pisali i za Rosberga, pa se dogodila 2016.🤫

        Da Bottas pokaze konzistentnost i osjetno povede u vozackom prvenstvu te se pokaze ravnopravan Hamiltonu mislim da bi mu Wolf cak i pruzio priliku, ali to od Bottasa nažalost jos nismo vidjeli… a i sumnjam da cemo vidjeti ako nismo vidjeli u 3 pune sezone. Ovako rekao bih “zasluzeno” radi ono za sto je kvalificiran 🙂



        5
        -3

        8
        • Formula1
          f1zd Prikaži

          Ti ko da pratiš F1 od jučer kad uspoređuješ Rosberga i Bottasa. Rosberg je i prije te 2016. imao solidne rezultate protiv Lewisa, a ovaj nije dobio dvije utrke zaredom u 5 godina. Btw, Rosberg je dobio 7 zaredom.



          18
          16

          2
        • Marlboro
          AMG Donator Prikaži

          f1zd

          Ja nigdje nisam usporedjivao Rosbergove i Bottasove kvalitete, samo sam se osvrnuo na njihov zajednicki nadimak koji su dobili na ovom portalu…

          I kao sto sam rekao, Bottas je “zasluzeno” broj 2 tu nema nista sporno…

          Drago mi je da cijenis Rosberga i da vidis njegov kvalitet, a ne da okolo pises “Rosberg ovakav Rosberg onakav” to moze “cak i Rosberg” itd. 👍🙂



          6
          2

          4
        • Ferrari
          sisavac Donator Prikaži

          Sad ne znam da li pod “vi” mislis na nas Ferrarijevce ili mi persiras… ☺️
          A i ne znam kaj sam pisao pred 6-7 godina. 😁
          Medjutim, prema svemu vidjenom, mislim da Rosberg nije imao jednak ugovor kakav ima Bottas otkad je stigao u Mercedes. Ne vjerujem da je Hamilton dozvolio da novi vozac ima mogucnost osvojiti prvenstvo nakon sto mu se “dogodio” Rosberg. Ali moguce da sam u krivu i da jednostavno Bottas nije ni blizu dobar vozac kakav je bio Rosberg.
          Mozda za nekoliko godina, u necijoj (auto)biografiji saznamo sto se sve dogadjalo izmedju vozaca u Mercedesu. Znam da bi meni bilo drago to procitati.



          7
          7

          0
  5. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Skoro je otišao, ali onda se pomirio sa sudbinom. Pristao osvajati podiume za milijune eura i živjeti u miru. I ja bi sine.



    14
    14

    0
  6. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Jel ovo neko posebno tempiranje vijesti, ili ima neko logičnije objašnjenje za prenošenje ove vijesti sa cca dva mjeseca zakašnjenja?

    Koliko ćemo čekati na komentar Wolffa :?



    8
    5

    3
  7. nixon Prikaži

    Šira perspektiva je – šuti, slušaj šefa i radi što ti se kaže, kao i u svakom “normalnom” poslu.



    7
    7

    0
  8. Alfa Romeo
    limitmaker1 Donator Prikaži

    …ok mene je zanimalo je li stigao do te točke…s obzirom da je, očito je da je shvatio što mu je činiti…što znači da russell neće u merc dokle god je lewis tamo…



    2
    2

    0
  9. Pirelli Intermedium
    crofessional Donator Prikaži

    Sve manje respecta imam za tu personu, navodnu zvijer skrivenu ispod hladne finske vanjštine, Valteri 2.0 i ostale PR izjave.
    Posebno sam se razočarao sad u Barceloni. Prvi zavoj. Max prolazi Lewisa koji izbjegava kontakt, promašuje apex i prolazi zavojem min. 20 km/h manjom brzinom od predviđene. Što radi Bottas 2.0.?
    Prvo koči prije vodećih, nebi se štel miješat fora, slijedi totalno neprirodnu putanju Lewisa i umjesto da ga easy prođe kroz zavoje 2 i 3, on s pola gasa promatra što se događa i potpuno nesvjestan okoline dopušta Leclercu da ga lako prođe kroz zavoj br 3. Činjenica da je na zavoju br 5. bio Leclerc bliže Lewisu nego Lewis Maxu, dovoljno govori o tome što je mogao uraditi Bottas. Palac dolje.



    9
    2

    7
  10. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Šteta što se predomislio.



    6
    3

    3

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.