Alonso: Mojih 100% još uvijek nije dovoljno za dostizanje impresivnog Ocona

Izdvojeno

Katarina Predovan

Prije 3 godina 3 min 7 komentara

Nakon povratka u svijet Formule 1 Fernando Alonso se vratio u formu, ali kako sam kaže ne smatra da je to dovoljno kako bi bio u jednakom rangu s trenutnim momčadskim kolegom. Esteban Ocon je nadmašio Alonsa u tri od dosada četiri odvožene utrke. Iako se čini da je Ocon imao lakši posao zbog toga što je duže u momčadi, Alonso ipak smatra da je dosad odradio dobar posao:

“Mislim da je dobar i to vidimo.”

“U vrlo je dobroj formi i trenutno je potpuno integriran u momčad.”

“[Bio je na] postolju prošle godine u Bahreinu, u posljednjem dijelu prvenstva i sada isporučuje savršene vikende. Dakle, ovo je vrlo dobro.”

“Impresivno je ovo što sada postiže. Dajem svojih 100%, a očito to nije dovoljno da bih trenutno bio na toj razini, pa se moram nastaviti poboljšavati.”

No, Alonso smatra da nije začuđujuće što Ocon ima prednost:

“Na neki smo način razgovarali o ovome i pomalo smo to predvidjeli.”

“Kad se Carlos [Sainz] pridružio Renaultu, nije bio brz kao [Nico] Hulkenberg.”

“Sjećam se prvih par utrka, Daniel [Ricciardo] je bio uvjerljivo sporiji od Nice 2019. godine, a bio je vrlo dobar 2020. godine, u svojoj drugoj godini.”

“Esteban se mučio prošle godine s Danielom, a dobar je u svojoj drugoj godini. Dakle izgleda da je to momčad koja je malo drugačija od ostalih i treba vam prilagodba.”

“Nastojim to učiniti što brže mogu, ali nisam previše zabrinut. To će doći vrlo brzo, ako već nisam, jer smo u Imoli zajedno prešli završnu liniju, a i u Portimau smo zajedno prešli završnu liniju.”

Kvalifikacije za VN Španjolske su prošle ohrabrujuće za Alonsa, no utrka je otišla u potpuno krivom smjeru pa je u cilj ušao iza Latifija. No, on smatra da momčad može zadovoljno napustiti Barcelonu:

“Vikend je općenito bio vrlo pozitivan.”

“U Portimau smo bili konkurentni, ali nismo znali je li to samo Portimao, ili pak pravi tempo.”

“Ali, u Barceloni smo opet bili konkurentni. Pa stoga pričekajmo sada nekoliko utrka, ali mislim da možemo biti peta momčad iza Ferrarija i McLarena. I ovo je dobra vijest, jer u prve dvije utrke bilo je teže biti u trećoj kvalifikacijskoj rundi.”

“Još uvijek treba raditi, i još uvijek treba raditi također i na strategiji, na razumijevanju guma itd. Ali nije da je to ovdje bilo iznenađenje, gume… Bio je to rizik koji smo preuzeli jer smo željeli osvojiti bodove. Stoga to nije bilo potpuno iznenađenje što se dogodilo s gumama.”

Fernando Alonso

Odgovor

7 komentara

  1. Formula1
    f1zd Prikaži

    Pošteno.

    Iako od njega svi očekujemo 110% :D



    13
    13

    0
  2. Fernando Alonso 14
    tapa-tapa Prikaži

    Samo polako,daj si vremena a onda sljedeće sezone pravi FA!



    11
    10

    1
  3. OnlyAlonso Prikaži

    Lijepo od njega sto sad priznaje da je losiji od Ocina,ali kroz par utrka vratit ce se Nando



    5
    4

    1
  4. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Alonsove izjave su uvijek bile iskrene, a ako i nisu uvijek je pošteno odrađivao svoj posao. Izuzev McLarena 2007. pokazao je poštivanje svake momčadi koju je napuštao i odrađivao posao maksimalno. Tako da me ne čudi ovakvo priznanje prema Oconu koji je stvarno odličan.

    2007. mu mnogi zamjeraju zbog onog što su vidjeli izvana, ali po meni je tu Ron Dennis (vjerojatno potpaljen Bernijem koji je u Hamiltono vidio novog Shumachera, kasnije u Vettelu)) najveći krivac za rat između Hamiltona i Alonsa. Kada su vidjeli koliko je Hamilton dobar, htjeli su odgurati čovjeka kojeg su doveli da im osvoji naslov – e pa nećeš tek tako razbojniče.



    9
    7

    2

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.