Dnevna zagonetka
Dnevna zagonetka

Binotto: F1 treba jednostavno rješenje za ograničavanje staze

Tomislav Tkalčević

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Binotto: F1 treba jednostavno rješenje za ograničavanje staze

Tomislav Tkalčević

Mattia Binotto smatra kako Formula 1 treba tražiti jednostavno rješenje za kontroverzu sa ograničavanjem granica staze. Ovo pitanje je postalo aktualno ove sezone, pogotovo jer se dužnosnike FIA-e redovito optužuje kako su prestrogi, preblagi ili jednostavno neujednačeni sa svojim presudama i odlukama o kršenju granica staze.

Neki smatraju kako Formula 1 treba tvrda pravila o interpretaciji granica staze temeljena na bijelim linijama na rubovima staze, dok drugi smatraju kako bi vozači trebali slobodno koristiti stazu kako žele. Treći predlažu da se na staze instaliraju prirodne granice staze poput visokih rubnjaka, trave, šljunčanih zona, ili, kao u Monaku, fizičkih barijera.

“Bilo bi odlično kad bi mogli postaviti ograde svugdje uz stazu, kao što ćemo imati u Monaku ili kasnije u Bakuu, ali sa stajališta sigurnosti, moramo imati neki balans.”

“Uz to, svaka staza i svaki zavoj je drugačiji i granice staze negdje mogu biti veliki problem ove godine, a sljedeće ne.”

Michael Masi

Šef Ferrarija Mattia Binotto otkrio je kako je imao raspravu sa ostalim šefovima momčadi u vezi ovog problema na sastanku u Barceloni.

“Postavilo se pitanje modificiranja staza, ali to se ne može napraviti preko noći.”

“Ali, mi moramo naći jednostavno rješenje koje će i gledatelji razumjeti. Konstantne rasprave i nesporazumi oko granica staze tijekom i nakon utrke ne donose ništa dobro.”

“Što možemo odmah sad implementirati? Ne znam.”

“Da dopustimo slobodu vozačima? Možda bi to uzrokovalo rasprave oko granice staze nakon kraja utrke. Vjerujem da bi bilo najbolje za sve da nađemo jednostavno rješenje ovog problema.”

Mattia Binotto

Zadnji donatori:
zekohonda
zekohonda
Vordas
Sluno13
limitmaker1

Pretplatnici:
lukarak
vlado
Renault_F1_team
Ciki-F1
Djuvedj
Become a Patron!

Bok , F1puls autori su dosad napisali 10135 vijesti i tekstova. Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Tomislav Tkalčević
Pulsmedia autor
97 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #Binotto#Ferrari#FIA

Komentiraj

5 komentara

 1. Kakve ograde ? Pijesak ili trava na rub staze. Ako je to preopasno neka se sjete da to ipak nije graba puna krokodila.  7

  0
 2. Michael Schumacher VRSV546 Prikaži

  Ili stavit pjesak i travu, ili stavit izlazak van rubnjaka odma kazna, a ne ovdje mos izac 3 metra s staze odvje mos metar ovdje nemos  4

  0
 3. šljunak je rješenje prije nego se dogodi ovo:
  https://www.youtube.com/watch?v=a8XzXMLVS4U  7

  0