Binotto: F1 treba jednostavno rješenje za ograničavanje staze

Izdvojeno

Mattia Binotto smatra kako Formula 1 treba tražiti jednostavno rješenje za kontroverzu sa ograničavanjem granica staze. Ovo pitanje je postalo aktualno ove sezone, pogotovo jer se dužnosnike FIA-e redovito optužuje kako su prestrogi, preblagi ili jednostavno neujednačeni sa svojim presudama i odlukama o kršenju granica staze.

Neki smatraju kako Formula 1 treba tvrda pravila o interpretaciji granica staze temeljena na bijelim linijama na rubovima staze, dok drugi smatraju kako bi vozači trebali slobodno koristiti stazu kako žele. Treći predlažu da se na staze instaliraju prirodne granice staze poput visokih rubnjaka, trave, šljunčanih zona, ili, kao u Monaku, fizičkih barijera.

“Bilo bi odlično kad bi mogli postaviti ograde svugdje uz stazu, kao što ćemo imati u Monaku ili kasnije u Bakuu, ali sa stajališta sigurnosti, moramo imati neki balans.”

“Uz to, svaka staza i svaki zavoj je drugačiji i granice staze negdje mogu biti veliki problem ove godine, a sljedeće ne.”

Michael Masi

Šef Ferrarija Mattia Binotto otkrio je kako je imao raspravu sa ostalim šefovima momčadi u vezi ovog problema na sastanku u Barceloni.

“Postavilo se pitanje modificiranja staza, ali to se ne može napraviti preko noći.”

“Ali, mi moramo naći jednostavno rješenje koje će i gledatelji razumjeti. Konstantne rasprave i nesporazumi oko granica staze tijekom i nakon utrke ne donose ništa dobro.”

“Što možemo odmah sad implementirati? Ne znam.”

“Da dopustimo slobodu vozačima? Možda bi to uzrokovalo rasprave oko granice staze nakon kraja utrke. Vjerujem da bi bilo najbolje za sve da nađemo jednostavno rješenje ovog problema.”

Mattia Binotto

Odgovor

5 komentara

  1. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Kakve ograde ? Pijesak ili trava na rub staze. Ako je to preopasno neka se sjete da to ipak nije graba puna krokodila.



    7
    7

    0
  2. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Ili stavit pjesak i travu, ili stavit izlazak van rubnjaka odma kazna, a ne ovdje mos izac 3 metra s staze odvje mos metar ovdje nemos



    4
    4

    0
  3. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    šljunak je rješenje prije nego se dogodi ovo:
    https://www.youtube.com/watch?v=a8XzXMLVS4U



    7
    7

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.