Verstappen: Bili smo jednostavno prespori, a ja sam sam u ovoj borbi

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 2 min 20 komentara

Max Verstappen se na Velikoj nagradi Španjolske morao zadovoljiti drugim mjestom iako je na početku utrke odradio sjajno pretjecanje u borbi s Lewisom Hamiltonom.

“Početak utrke je bio dobar, sve je išlo kako treba. Naravno, onaj koji posljednji koči za prvi zavoj će prvi izići iz njega.”

“Riskirao sam jer sam znao da će biti jako teško ako ne uspijem. Učinio sam sve da ostanem ispred, ali jednostavno smo bili prespori danas.”

“Bio je to kalkulirani rizik. Išao sam malo čvršće u taj zavoj i u jednom trenutku morate odustati ako ste na vanjskoj strani. Nakon toga sam pokušao voziti što bolje mogu, ali bili smo sporiji i naše gume su se brže trošile.”

Verstappenu je u ovoj borbi nedostajao Perez koji je imao još jednu razočaravajuću utrku:

“Ja sam sam u ovoj borbi. Oni bez problema mogu odraditi drugo zaustavljanje jer imaju razmak iza sebe. Naravno, to nam ne pomaže.”

“Oni mogu odraditi to zaustavljanje i pred kraj utrke imaju bolje gume. Što je – tu je…”

Ipak, kaže da to nije ključan faktor jer je Mercedes jednostavno bio brži:

“Na mekšim gumama ste to već mogli vidjeti, ali te gume morate malo više čuvati. Na mediumu možete malo pritisnuti i onda ste zaista mogli vidjeti da nismo imali dovoljno brzine.”


Odgovor

20 komentara

  1. Red Bull
    Deathbone5 Prikaži

    Red Bull mora pod hitno nadogradnje donijeti, da im se ne dogodi ko Ferrariju 2018. A i Perez se mora pod hitno sredit, jer ak već neće vozački naslov uzet, onda barem konstruktorski (što nije nemoguće s obzirom na Bottasove vožnje ove sezone)



    18
    16

    2
    • Honda
      Nikolar95 Prikaži

      Jedan kiks Botasa su vec propustili a Botas vozi nikad gore tj nikad nije bio sporiji od Ham i Maxa ali nazalost to nema ko da iskoristi.



      12
      11

      1
    • Fia
      Realista Prikaži

      Ferrari je imao daleko bolji ulazak u sezonu i Vettel je vodio u prvenstvu, nije za usporediti ( Vettel je mogao imat i vecu prednost da se nisu prosipali bodovi i radile greske vec na pocetku prvenstva, ali mislilo se da ce bolid takav bit cijelu sezonu, sto nije bio slucaj, a onda su se jos vise zaredale greske ( Njemacka, Japan, Italija) doticnog i prvenstvo je bilo izgubljeno).
      Ako Max osvoji u ovom Red Bullu koji nije dobar kao Ferrari 2018-te treba mu skinut kapu.



      13
      -11

      24
  2. Bmw
    SKImperator Prikaži

    Max prijatelju, tebi za osvojit naslov Perez ne može puno pomoć. Ili češ imat perfektnu sezonu do u jedan detalj ili će te sreća pogurat, a svi znamo kome je sreća u posljednje vrijeme naklonjena.



    8
    -4

    12
  3. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Dobro, Maxova strategija nije se mogla puno modificiranti. Išli su na to da Max ostaje na stazi i da ga Hamilton neće uhvatiti ili ga neće moći na ovakvoj staui prstići.
    Al već u prvom ulasku u boks Max pleše po 3. sektoru i sam na svoju inicijativu ulazi u boks samo da se spasi od prestizanja. Kasnije je mogao RB pozvati i Maxa u boks odmah krug nakon Hamiltona, ostaje problem Bottasa i prestizanja istoga na stazi.
    E tu je zapravo Mercedes dobio utkru. S Bottasom.
    Je Merc odradio perfektnu strategiju. Zvali su ga prvog u boks i u 8 krugova nabio toliku razilku i preskočio Leclerca, iza kojeg je bio cijeli prvi stint.
    Dok je Perezova utrka kompromitirana od subote, a RB mu nije pomogao u nedjelju. Gdje su ga opet ostavili najduze na stazi, znaci nisu gledali kakva vremena radi Bottas na M i kako leti, nego su ga cak ostavili duze i od Ricciarda. Prije ulaska u boks Bottas je bio ispred Ricciarda na 8-10 sec. Te je polovicu drugog stinta tek prestigao Ricciarda, a tada je Leclerc bio predaleko da ga se uhvati za još 2 boda, a ne treba ni pričati koliko je Bottas bio daleko. Prije boxa bili su na 10 sec zaostatka za Bottasom, nakon Merc masterclasa sa strategijom ostavili su Pereza iza 30 sec.
    Mercedes je bio brži bolid i to debelo, mogli su pratiti Maxa cijelo vrijeme, nisu de pregrijavali kaoo smo navikli…
    Mercedes je podigao formu, vuku odlične strateške poteze, Hamilton je nabrijan, Bottas odraduje solidan posao.

    RB se mora podignuti na novu razinu, shvatiti bolid bolje i izvuc koju desetinke. Malo se razbudit sa strategijom, bili su poznati po povlačenju dobrih poteza, te Pereza koji je komforan u tom auto, bez onakvih rookie poteza u Q3.
    Još 19 utlra, prvenstvo je dugo. Daj taj Monako



    25
    25

    0
  4. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Ne mislim da je taj set M gume donio neku razliku na stranu Mercedesa.
    Imali su pogresnu pretpostavku o trajanju gume.
    S-M-S takoder bila jednako brza strategija. Ali taj Bottas je odradio svoj dio posla i dozvolio Mercu 2 stopa, mogao je i Max na S-M-S ali onda mora Bottasa prestići pred kraj utrke kada bi S već bio pri kraju zivota. Možda su se mogli kockati, ali to smo saznali tek 5 krugova prije kraja. Lako je biti general poslije bitke.



    10
    9

    1
  5. Mclaren
    raca Prikaži

    Nije mi jasna odluka da se ostane samo na jednom setu medija. Znali su da je hard prespor, a da soft kratko traje. Mogli su jedan set prišparat. Max je odradio i više nego što je mogao. Dodatak je još 4 sek njegovo mijenjanje guma. Ne želim prejudicirat, al mi se čini da je RB poćeo štekat



    5
    4

    1
  6. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Mene je ova utrka pokopala, jer sam se zapravo ponadao nakon testiranja da bi RB mogao biti barem ravnopravan, ali nije. Brzina s kojim Hamilton pretječe na kraju DRS zone je zastrašujuća u odnosu na konkurente. Primjer Imola. Puno lakše skida Maxa, nego što bi ovaj njega da su im strategije bile obrnute.

    Problem je što dogodine dolaze novi bolidi i ne znam koliko se RB-u isplati ganjati Mercedes ove godine u smislu velikih nadogradnji i sl. Max može osvojiti naslov jedino nizom sretnih okolnosti poput kišnih utrki, SC-a u pravom trenutku ili kvaru na Mercedesu Hamiltona. Ili da dođe do kontakta pa recimo Hamilton izvuče deblji kraj pa krenu prepucavanja i psihološki ratovi.

    Od Pereza sam očekivao malo više iako ga još ne bi otpisao. Nije lako izvlačiti iz tog bolida ono što Max izvlači. Poznavajući Red Bullov odnos prema vozačima s kojima nisu zadovoljni, Perezu sigurno nije lako. Možda bi mu baš momčad trebala malo pokazati razumijevanja i dati mu podrške da ovaj može opuštenije voziti.



    12
    12

    0
  7. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Da se troje vozača mučilo u ovom Red Bullu mi je malo već smiješno,.
    I od toga imamo jednog mladog koji je prošle godine odnio pobjedu u Monzi te Pereza koji je stvarno solidan vozač, ajde Albona neću brojati, ali i on je bio blizu podija pa ih nesretno izgubio.
    Svakako da ih se ne sabotira, ali čvrsto vjerujem da taj bolid zahtjeva drugačiji stil vožnje koji očito Max ima i njemu odgovara.
    Tako da kriviti novog vozača je jadno i vidim da bi on mogao biti redoviti izgovor.
    Red Bull je taj koji se mora potruditi oko Pereza i više nego sami Perez. Nije Perez neki neiskusni lik. Red Bull je traljavo odradio taj cijeli vikend i podsjećaju me kao kad je Ferrari znao totalno zaboraviti na Kimija za vrijeme utrke.
    Ovakvim tempom RB neće godinama imati vozača broj 2 da pomogne.



    8
    5

    3
    • Darkracer Prikaži

      Tako je. Bolid je napravljen 100% za Maxa koji izgleda ima specifičan stil vožnje. E u tome je problem Red Bulla. U ničemu drugom. Da je bolid više neutralniji, standardniji vjerovatno bi i vozači br. 2 bolje prolazili. Oni su pravili bolid prema Maxu (jednoj osobi) a ustvari se Max morao prilagoditi na njihov “možda drugačiji” bolid. Možda bi tad i imali dobrog vozača br. 2. Jer ova trojica što su bila nisu loši, ništa lošiji od Bottasa.
      Ili 80% boxa radi za Maxa a oni loših 20% za vozača 2. I to je vrlo vjerovatno



      2
      -6

      8
  8. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Možda je RB filozofija osvajanja naslova pogrešna?



    1
    -1

    2

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.