Dnevna zagonetka
Dnevna zagonetka

Norris: Mazepinovo zadržavanje u Q1 me koštalo kasnije

Katarina Predovan

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Norris: Mazepinovo zadržavanje u Q1 me koštalo kasnije

Katarina Predovan

Lando Norris kaže da je njegov krug u prvoj kvalifikacijskoj rundi bio uništen zbog zadržavanja od strane Nikite Mazepina te je tako uništio sve njegove kvalifikacijske nade za VN Španjolske. Vozač McLarena bio je u brzom krugu u prvoj kvalifikacijskoj rundi u Barceloni, ali naišao je na gomilu bolida u posljednjoj šikani.

Mazepin u Haasu izabrao je da ostane ispred njega, i to je koštalo Norrisa vitalnih nekoliko desetinki u vožnji prema cilju – što je značilo da je mladi Britanac morao potrošiti još jedan komplet guma da bi ponovno krenuo u lov kako bi mogao jamčiti da je prošao do druge kvalifikacijske runde.

S obzirom da nije imao taj dodatni set guma na kraju je Norrisa koštalo u trećoj kvalifikacijskoj rundi, što je značilo da je imao samo jedan pravilan pokušaj u nadmetanju za konačnu poziciju na gridu. Na kraju je završio na devetom mjestu, ali smatrao je da je mogao i bolje.

Govoreći nakon kvalifikacija o trenutku u prvoj kvalifikacijskoj rundi kada je bio zaglavljen iza Mazepina, rekao je:

“Osjećam se kao da me to na neki način danas koštalo kvalifikacija. Bolid je bio dobar. Osjećam se kao da nisam loše odradio posao.”

“Samo sam imao jednog tipa koji me puno zadržao, što je značilo da sam morao upotrijebiti svoj drugi set guma. A kad se podijeli na tisućinke i stotinke i desetinke i ostalo, želite svaku priliku za poboljšanje i tu ne smijete pogriješiti.”

“Kad imate takvu situaciju, a onda imate jedan set guma na kojem biste stvarno mogli pritisnuti, to nas je danas definitivno koštalo. Tako da pomalo iritira, jer osjećam da smo mogli biti šesti ili peti ili tako nešto.”

Norris je rekao da je izgubljeni set bio posebno loš u trećoj kvalifikacijskoj rundi jer su uvjeti staze za drugu vožnju u trećoj kvalifikacijskoj rundi, kada je iskoristio svoj jedini preostali novi set, bili lošiji kao rezultat izvrtanja Sergija Pereza.

“Mislim da je u zavoju broj 13 bilo malo šljunka. Netko je rekao da se Perez izvrtio tamo, pa mislim da sam bio prvi tip koji je prošao tuda. Činilo se da nitko zapravo nije poboljšao svoj drugi krug u kojem je pritiskao i ne znam je li postalo malo vjetrovitije ili što već.”

“Stavili biste svoj novi set za prvu vožnju u trećoj kvalifikacijskoj rundi, radije nego za drugu vožnju. To nikad ne znate. Dakle, jednostavno nismo imali sreće. A jedini razlog za to je prva kvalifikacijska runda i promet u zadnjem zavoju.”

Lando Norris

Zadnji donatori:
jenson
zekohonda

Patreoni:
lukarak
Become a Patron!

Bok , F1puls autori su dosad napisali 10070 vijesti i tekstova. Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Katarina Predovan
Pulsmedia autor
250 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

2 komentara

 1. Kimi Raikkonen 7 Pitstop Prikaži

  A da nije možda Perez kriv što nisi poboljšao vrijeme u drugom pokušaju u Q3 sa novim setom guma? Ili možda netko treći? Jer nemoguće je da si sam kriv…  3

  4
 2. Nigel Mansell drv Prikaži

  Jako volim Landa i uvijek mi se činio simpatičan i jako sposoban vozač. I zato ću mu zasad tolerirati ovo izvlačenje i cendranje. Nadam se da je to samo jedan slučaj i da neće postati navika, sad kad je u ovoj sezoni napokon lansiran u zvijezde .

  Što se tiče Mazepina, upravo suprotno – nikad mi nije bio simpatičan. Ali brate mili, što su svi nagrnuli na njega, i kad je kriv i kad nije. Postao je glavna joker karta i izgovor za sve loše poteze. Sad još samo čekam da ga Max optuži za svoj neuspjeh, Hamilton je već krenuo…  1

  0