Sainz: Ferrari radi na tome da se ne ponovi vrlo loša utrka kao u Portugalu

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 2 min 4 komentara

Carlos Sainz kaže da je Ferrari naučio važne lekcije iz razočaravajuće utrke u Portugalu gdje je Španjolac po prvi put ove sezone završio bez osvojenog boda.

Iako je u jednom trenutku bio na 4. mjestu – Sainz je na kraju pao na 11. poziciju, a kaže da to dovoljno govori o tome koliko je utrka pošla u krivom smjeru:

“U nedjelju navečer, kao što možete pretpostaviti, nisam imao previše toga pozitivnoga za zapamtiti iz utrke. Nisam bio zadovoljan kako je to prošlo. Bila je to vrlo loša utrka. Izgubljena prilika.”

“Nakon što sam u jednom trenutku bio 4. – završiti na 11. mjestu u ovoj modernoj Formuli 1 znači da je nešto drastično pošlo po krivu i nešto nije pošlo po planu.”

Sainz je bio jedan od vozača koji su ušli jako rano po nove gume, a unatoč dužini drugog stinta – Ferrari ga je stavio na medium umjesto na hard i njegov tempo pri kraju utrke je drastično pao.

“Kad je prošlo par dana ekipa je napravila detaljne analize, kao što sam i ja sam pokušao shvatiti što se dogodilo. Definitivno nismo odradili dovoljno dobar posao. Izvukli smo pouke, napravili smo analizu i pokušat ćemo posložiti stvari da ovaj vikend bude bolji.”

“Postoje stvari na koje se još moram naviknuti i koje moram shvatiti. Definitivno nismo očekivali medium gume da se tako ponašaju. Bili smo vrlo agresivni sa strategijom i to nije pošlo po planu. Ali, s informacijama koje smo imali dotad – mislili smo da će sve biti u redu. To definitivno nije bio slučaj.”

Sainz je u Portugalu dobio naredbu Ferrarija da se ukloni s puta Charlesu Leclercu koji je bio iza njega i ekipi je poručio da ima puno bolji tempo. Sainz je poruku prihvatio mirno, iako im je rekao da prolazi kroz “graining” fazu guma, što bi značilo da će ponovo vratiti dobar tempo. Ipak, ekipa mu je na to odgovorila da propusti Leclerca u 5. zavoju.

Zanimljivo je i da je Leclerc prije Sainzovog zaustavljanja ekipi javio da njegove medium gume nisu u dobrom stanju, pa je tim više neobično zašto je Ferrari usprkos toj informaciji očekivao da će Sainz na mediumu odraditi puno više krugova nego Leclerc dotad.


Odgovor

4 komentara

  1. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    Moj Carlosito. Sada si u Ferarriju. Strast, crvena boja, nenadjebivo.

    Ali isto tako nemoj se sekunde začuditi kad jednog dana budeš prvi 5 krugova do kraja sa odrađenim svim boxevima sa 15 sekunda prednosti ispred drugog a pozovu te u Box da uloviš i najbrži krug još na novim gumama i bace te na 5 mjesto jer imat ćeš soft i probit se nazad.

    U MONAKU.

    Grande Ferrari, Essere Kessere itd.



    8
    -2

    10
  2. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    Da, malo je nevjerojatno da su Sainza stavili na medium, a Leclerc spržio medium kroz 20ak krugova. Možda su na treningu bolje držale, ali svejedno, ova greška im nije trebala jer su mogli lijepe bodove uloviti s oba vozača i primaknuti se McLarenu.



    13
    12

    1
    • Sebastian Vettel 5
      Vettel-Ferrari Donator Prikaži

      Još je u subotu na kvalifikacijama Sainz bio osjetno lošiji na medium gumama, zbog čega je i startao na S gumama.
      U najmanju ruku, glupa odluka Ferrarijevog boksa.

      Baš gledam usprodbe krugova Sainza i Leclerca, otkad je Sainz promjenio gume, samo je 3 kruga imao vrže vrijeme od Leclerca, a ukupno ih je 43 odvozio do kraja…



      6
      6

      0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.