Dnevna zagonetka
Dnevna zagonetka

Hamilton: Gume u Portugalu ipak nisu bile pretvrde

Katarina Predovan

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Hamilton: Gume u Portugalu ipak nisu bile pretvrde

Katarina Predovan

Lewis Hamilton promijenio je mišljenje o Pirellijevom izboru guma za VN Portugala nakon njegove pobjede u nedjeljnoj utrci.

Nakon treninga na stazi u petak, vozač Mercedesa rekao je da je službeni dobavljač guma Formule 1 bio previše konzervativan s odabirom za utrku na stazi Algarve.

“Čini mi se da smo došli s pretvrdom komponentom po mom mišljenju. Mislim da je to trebao biti srednji raspon, C3 [i] C4.”

Međutim, komentirajući istu tematiku nakon njegove pobjede u utrci, u kojoj je koristio srednje i tvrde gume, Hamilton je rekao da je različitija konstrukcija koju je Pirelli uveo za 2021. godinu napravljena za bolje utrkivanje.

“Guma se malo razlikuje, pa postoji malo drugačiji pristup u pogledu načina na koji se ponašate prema gumama. To nije velika razlika, ljudi inače ne bi primijetili normalno.”

“Ali [na] ovoj stazi nema velike količine gripa. Dobili ste najtvrđe komponente, ali to što su one najtvrđe komponente znači da mogu podnijeti trkaću udaljenost i nema velike količine trošenja.”

“Dakle, možete pritiskati u svakom pojedinom krugu i mislim da je to sjajno, jer postoje utrke u kojima smo bili u prošlosti, gdje moramo napraviti puno dizanja i uspona, usporiti kako bi guma prošla udaljenost.”

“Stoga mislim da je to bila prava guma za ovaj vikend.”

Lewis Hamilton

Zadnji donatori:
jenson
zekohonda

Patreoni:
lukarak
Become a Patron!

Bok , F1puls autori su dosad napisali 10070 vijesti i tekstova. Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Katarina Predovan
Pulsmedia autor
250 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

7 komentara

 1. Hajde neka je i Pirelli jednom nešto pogodio.  10

  3
 2. Da je bio na nižoj stepenici bile bi itekako (pre)tvrde.  14

  12
 3. David Croft Ferrari Prikaži

  Pobjedio sam pa nema potrebe da se žalim – LH  16

  10
 4. pa zar nije kmečao oko guma u 21 krugu pa ušao u box 20 krugova nakon? Sad je li do Pirellija ili je do boga vožnje kako je uspio izvući tih extra 20ak krugova :D  6

  7