Alguersuari odustaje od motorsporta i utrkivanja

Vijesti

Luka Maloić

Prije 9 godina 1 min 4 komentara

Jaime Alguersuari, Toro Rosso

Jaime Alguersuari, Toro Rosso

Bivši F1 vozač, Jaime Alguersuari, izjavio je kako se više neće utrkivati i da je izgubio želju i motivaciju za nastavak profesionalne karijere.

25-godišnji Španjolac, koji se natjecao u Formuli 1 od 2009. do 2011., morao je odustati od natjecanja u Formuli E prošle sezone zbog medicinskih razloga. Jaime je obavio sve medicinske pretrage i izjavio kako ništa opasno nije pronađeno i da je s njim sve u redu. Njegova odluka o umirovljenju navodno nema nikakve veze sa zdravstvenim stanjem.

“Treba mi promjena. Izgubio sam ljubav prema ovoj “djevojci”. Imam 25 godina i odlučio sam okrenuti novu stranicu u životu. Nije ovo tužan dan. Zabavljao sam se utrkivajući se. Trenutno nisam “lud” za utrkama i to je razlog mog povlačenja. Trenutno ne pripadam svijetu utrka, ali ne znam odgovoriti na pitanje da li je to konačan kraj,” rekao je Jaime na novinarskoj konferenciji u Madridu.

Karijeru u F1 je započeo sa 19 godina u Toro Rossu. Posljednji kompetitivni nastup je ostvario za momčad Virgin u Formula E prvenstvu i završio je na 15. mjestu u ukupnom poretku.


Odgovor

4 komentara

  1. Marros Prikaži

    Pa, Jaime je i vrlo dobar DJ. Sada, hvala Bogu ako je zdravstveno sve u redu, može da se okrene i svojoj drugoj ljubavi.. Povratak u F1 više nije bio moguč, i ako je čovijek izgubio motivaciju, vozeči Formulu E, mogu da ga razumijem. Neka mu je zdravlja i nek mu je sa srećom.


    0
    0

    0
    • Sebastian Vettel
      senja Prikaži

      Čuj izgubio motivaciju vozeći Formulu E. Formula E zanimljivija sto puta od F1. Čitaj šta piše. U Formuli E je zamjenjen u sred sezone zbog zdravstvenih problema. On kaže da mu nije ništa. Ali nebi ga neko zamjenio bez razloga. Vjerovatno još uvijek ima zdravstvenih problema, pa zato ni ne može nigdje naći mjesto. I onda se ko fol oprašta…


      0
      0

      0
      • Marros Prikaži

        Formula E je kategorija utrka gdje bolid postiže maksimalnu brzinu od 220 km/h. Zvuk je približno takav kao u mikseru. Utrke se voze samo po gradovima sa puno umijetnih šikana da bi se umijetno stvarala gužva. Čak je i staza u Monacu skračena. U kategoriji nastupa dosta slavnih imena, no više zbog toga da bi se stvorila reklama za tu seriju, nego zbog toga što vozači u takvoj vrsti utrka uživaju. Baš bi mi bilo interesantno vidjeti kako bi te utrke izgledale kada bi bile vožene na stazi kao što je Spa ili Silverstone. A što se tiče zanimljivosti…stvar ukusa. Iako mislim da imaš pravo što se tiče mišljenja o njegovim zdravstvenim problemima. Moguče je da stvar možda nije tako bezazlena kao što to Jaime izjavljuje, no nadam se da je ipak sve u redu.


        0
        0

        0
      • Sebastian Vettel
        senja Prikaži

        Vozači izjavljuju da su bolidi teški za voziti. Tako da je sigurno veliki izazov i za vozače. Staze su kratke zbog baterija, koje trenutno nisu dovoljno dobre da bi izdržale dužu utrku. A ne da bi se umjetno stvarala gužva.


        0
        0

        0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.