Cijeli F1 grid odaje počast članu Haasa Martinu Shepherdu

Izdvojeno

Ante Maras

Prije 3 godina 2 min 4 komentara

F1 vikend u Portimaou počeo je u tužnom tonu budući da je cijeli paddock na pitlaneu odao počast Martinu Shepherdu, mladom članu Haasa koji je preminuo 20. travnja u dobi od samo 25 godina.

U njegovu čast, Haasovi bolidi će na nosu imati ispisano njegovo ime te će svaki član Haasa nositi crnu maramu u znak sjećanja na prerano preminulog člana momčadi.

Sućut je izrazio i Mercedes čiji je član bio prije dolaska u Haas.

Martin je bio dio Haasa do srpnja 2019., iako njegova uloga ostaje nejasna. Prije vremena provedenog u američkom timu, Martin je također bio pomoćnik logističke podrške u Petronas Mercedes AMGu.

Martin je sudjelovao u ozbiljnoj motociklističkoj nesreći dok se vraćao kući s posla 10. srpnja 2019. Iako je uspio preživjeti nesreću, ozljede su bile prilično teške, uključujući slomljene kosti i traumatičnu ozljedu mozga. Slijedom toga, Martin je morao proći brojne operacije u pokušaju da popravi slomljene kosti. Također je prošao veliku operaciju mozga i ostao na odjelu intenzivne njege gotovo tri mjeseca. Očekivano, Martinu nisu bila laka tri mjeseca jer je neprestano trpio infekcije prsnog koša i zatajenje bubrega, od čega se na kraju dobro oporavio. Međutim, ozljede mozga nisu pokazivale bilo kakve znakove poboljšanja. Nakon svih medicinskih napora, Martin je završio u stanju produženog poremećaja svijesti (PDOC). Od tada je to bila grčevita borba uz velike nade. Ali kako su dani prolazili, nada se smanjivala te je obitelj na kraju odlučila isključiti aparate 20. travnja.

Iskrena sućut obitelji od strane portala Pulsmedia.


Odgovor

4 komentara

  1. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    Strašno, momak moje godište i uvijek te nekako više pogodi ta činjenica. Nadam se da je ispunio makar dio svojih snova na ovom svijetu i bavio se onime što najviše voli.



    7
    7

    0
  2. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    25 godina jbt. Tragedija za porodicu. Za majku, oca. Strasno.
    Ne znam kakvu utjehu da kazem kada znam da je otisao zivot jednog dijeteta.

    Pocivaj u miru.
    Nadam se da cemo te cuvati od zaborava.



    6
    6

    0
  3. Pedalino Prikaži

    RIP Martin.
    Najteže pada ka obitelj kaže “Isključite aparate”.

    LO



    7
    7

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.