Bernie: Činim sve da zadržim Red Bull u Formuli 1

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 9 godina 2 min 5 komentara

Bernie Ecclestone i Christian Horner

Bernie Ecclestone i Christian Horner

Red Bull i Toro Rosso trenutno su u problemu obzirom da nemaju osiguranog dobavljača pogonske jedinice za iduću sezonu. Iako su u pregovorima s Ferrarijem – to ne izgleda riješeno i čini se da je težak period ispred četverostrukih svjetskih prvaka i njihove sestrinske ekipe.

Bernie Ecclestone je izjavio da čini sve kako bi nagovorio Dietricha Mateschitza na ostanak u Formuli 1:

“Vjerojatno mu je dosta svega ovoga što se događa, a ja činim sve da zadržim Red Bull u sportu. Ali, stvari se trebaju brzo riješiti. Dietrich misli ozbiljno kad kaže da će odustati ako se situacija ne popravi.”

Red Bullov prvi plan je bio Mercedes, a navodno su neslužbeni pregovori obavljeni, ali se šefovi njemačke ekipe nisu složili oko ulaska u taj projekt.

Za Red Bull to sad vjerojatno znači ili Ferrari ili ništa.

Ecclestone komentira:

“Red Bull očigledno želi najbolje motore s kojima bi se mogli natjecati za vrh, ali Mercedes i Ferrari ne žele pristati na to jer ne znaju što će se dogoditi. Nije idealno, ali gospodin Mateschitz će morati biti strpljiv. Definitivno ne želimo da odu.”


Odgovor

5 komentara

  1. mcl Prikaži

    RB se ponasa kao razmazeno dete cim nemaju igracku za pobedjivanje oni ce da idu pa srecan im put.Jos jedan dokaza da i Ferrari ne zeli da im da isti motor koji ce i oni da koriste a i ne treba da im da


    0
    0

    0
  2. Marros Prikaži

    Eto, što se potencijalno može dogoditi kad se u sportu pojavljuju ljudi prvenstveno zbog interesa marketinga. Zbogom. Koliko dugo več Williams nije bio prvak? Koliko pobijeda su osvojili u zadnjih 10 godina? Koje godine je McLaren zadnji puta osvojio naslov prvaka? Koliko podijuma je osvojio u zadnje tri sezone? Da li se odgovorni u tim momčadima javno plaču? Da o momčadima ala Sauber, Force India ili Manor-Marussia niti ne govorim. Žao mi je dečki iz Red Bulla, bili ste mi simpatični kada ste došli u F1, riješili ste i podigli Minardi na viši nivo, bez vas bilo bi 4 bolida manje na stazi, i to bi več bilo premalo, no nemojte, samo zato što trenutačno ne pobijđujete i što se ne borite za naslov prvaka, ucijenjivati sa svojim odlaskom. Jer ako ste došli u F1 zbog marketinga, onda bi trebali znati, da je bolje biti u F1 nego uopče ne biti. A da je F1 ponekad kao i sam život. Sad si gori, sad si doli.


    0
    0

    0
    • Sebastian Vettel
      senja Prikaži

      Williams više ne pobjeđuje, jer nemaju para. Barem ne koliko je potrebno da se nose sa najbogatijim ekipama. Red Bull ima para, i troše ih. I naravno da će onda biti isfrustrirani što nemogu ostvariti rezultate. A nije do njih. Oni su svoj posao odradili maksimalno. Još uvijek prave najbolje bolide. Ali kad nemaš odgovarajući motor…


      0
      0

      0
      • Marros Prikaži

        Imaš pravo. Kada nemaš motor, to ti je kao da igraš profesionalni tenis sa ping-pong reketom. Evo na primjer McLaren-Honda ove godine. No dečki iz Red Bulla trebali bi poslije toliko godina u F1 shvatiti da nitko nije uvijek non-stop na vrhu toga sporta. Vjerujem da im ne odgovara situacija u kojoj se nalaze. Vjerovatno su i zaboravili da su u prvih četiri sezone bili i u slabijem položaju nego što su sada. No nekako iz njihovih izjava čovijek dolazi do zaključka da, kao da još uvijek ne razumiju sport u kojem nastupaju več 10 godina. Znam da Renault nije bio na razini Mercedesa kada su bila postavljena nova pravila. Znamo zašto. Nije ni sada. No ako pogledamo koliko je od prošle godine napredovao Ferrari, onda nitko ne kaže da ni Renault jednoga dana neće uloviti korak sa vodečima. A Red Bull je počeo gubiti živce več u drugoj sezoni novih pravila. I vjerovatno u prvoj sezoni poslije 2008. godine kada neće pobijediti na niti jednoj utrci. Sada ako odu, bit će šteta. No ne samo za F1, nego dugoročno gledajuči i za Red Bull.


        0
        0

        0
      • Sebastian Vettel
        senja Prikaži

        Slažem se da je Red Bull na početku, kad su tek ušli u F1, bio slabiji nego sada. Ali ne vjerujem da su tada trošili koliko danas troše. Tada su vjerovatno tek gradili ekipu. Pa nisu ni pucali visoko. Ne sjećam se da ih je tada neko spominjao da su u vrhu po bodžetu. Pored Toyote, koja je tada najviše trošila. I standardnih visokobudžetnih ekipa – Ferrari, McLaren, pa i Williams.


        0
        0

        0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.