Dnevna zagonetka
Dnevna zagonetka

Lowe: Obitelj Williams trebala je prije prodati momčad

Katarina Predovan

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Lowe: Obitelj Williams trebala je prije prodati momčad

Katarina Predovan

Bivši glavni tehnički direktor Williamsa Paddy Lowe kaže da je obitelj Williams trebala prodati svoju momčad prije nego li su to učinili tijekom prošle sezone. Lowe je napustio momčad Mercedesa 2016. godine kako bi se pridružio Williamsu. Njih je pak napustio 2019. godine ponajprije zbog lošeg plasmana u sezoni 2018., ali i zbog kašnjenja u konstrukciji i dizajnu za iduću sezonu.

Gostujući u podcastu Beyond the Grid, Lowe je iskazao svoja stajališta o prodaji momčadi Williamsa Dorilton Capitalu.

“To je ono što su već davno trebali učiniti, iz različitih razloga koji se ne odnose na pojedince.”

“Tim je s financijske točke gledišta imao vrlo negativnu spiralu. Dok sam bio tamo, gledao sam kako ta spirala napreduje dalje niz odvod i zapravo je prilično uznemirujuće.”

“Shvaćate da nema dobrog krajnjeg ishoda osim prodaje. Tako da to možete također sada presjeći i krenuti dalje prije nego što sve nestane.”

“Jako sam sretan što je tim prodan po razumnoj cijeni, tako da Claire i njezina braća odlaze s nečim nakon sjajnih stvari koje je obitelj postigla tijekom godina, a ime se zadržalo.”

“Imaju nove investitore koji će imati novca da ga povuku naprijed i okrenu tu spiralu u drugom smjeru, što će biti dug proces. Tamo će ih odvesti strpljivi ljudi.”

Tijekom razgovora u podcastu, Lowe je rekao kako mu njegov povratak u Williams i nije bilo neko najbolje vrijeme u karijeri. Smatra da je uloženo dosta truda za kojeg nije pristigla nagrada.

“Williams je imao prednost od najboljeg motora, pa je to stvorilo neke, recimo, lažne dojmove o osnovnim performansama.”

“Živjeli su od niza drugih naslijeđenih prednosti koje su se postepeno smanjivale. Kada organizacija počne gubiti svoj put jer nije imala pravo ulaganje ili donijela ispravne odluke, ne proizvodi odmah loše automobile.”

“Williamsu želim sve najbolje s njihovim novim vlasnicima. Sjajno je što imaju vlasnike koji imaju financijska sredstva, jer na kraju, za sve ovo trebate financiranje.”

Paddy Lowe

Zadnji donatori:
zekohonda
zekohonda
Vordas

Pretplatnici:
lukarak
vlado
Renault_F1_team
Ciki-F1
Djuvedj
Become a Patron!

Bok , F1puls autori su dosad napisali 10139 vijesti i tekstova. Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Katarina Predovan
Pulsmedia autor
250 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #Lowe#Williams

Komentiraj

1 komentar

 1. Stefan Bellof pigmalion Prikaži

  Kako to da ovdje nema komentara?

  Dobar tekst, i dobra tema.
  Dobro je to objasnio Paddy Lowe – iako sam i sâm osobno bio protiv prodaje Williams F1 tima, Paddy Lowe je ovdje 99.4% u pravu. Na žalost.


  0

  0