Lowe: Obitelj Williams trebala je prije prodati momčad

Izdvojeno

Katarina Predovan

Prije 3 godina 2 min 1 komentara

Bivši glavni tehnički direktor Williamsa Paddy Lowe kaže da je obitelj Williams trebala prodati svoju momčad prije nego li su to učinili tijekom prošle sezone. Lowe je napustio momčad Mercedesa 2016. godine kako bi se pridružio Williamsu. Njih je pak napustio 2019. godine ponajprije zbog lošeg plasmana u sezoni 2018., ali i zbog kašnjenja u konstrukciji i dizajnu za iduću sezonu.

Gostujući u podcastu Beyond the Grid, Lowe je iskazao svoja stajališta o prodaji momčadi Williamsa Dorilton Capitalu.

“To je ono što su već davno trebali učiniti, iz različitih razloga koji se ne odnose na pojedince.”

“Tim je s financijske točke gledišta imao vrlo negativnu spiralu. Dok sam bio tamo, gledao sam kako ta spirala napreduje dalje niz odvod i zapravo je prilično uznemirujuće.”

“Shvaćate da nema dobrog krajnjeg ishoda osim prodaje. Tako da to možete također sada presjeći i krenuti dalje prije nego što sve nestane.”

“Jako sam sretan što je tim prodan po razumnoj cijeni, tako da Claire i njezina braća odlaze s nečim nakon sjajnih stvari koje je obitelj postigla tijekom godina, a ime se zadržalo.”

“Imaju nove investitore koji će imati novca da ga povuku naprijed i okrenu tu spiralu u drugom smjeru, što će biti dug proces. Tamo će ih odvesti strpljivi ljudi.”

Tijekom razgovora u podcastu, Lowe je rekao kako mu njegov povratak u Williams i nije bilo neko najbolje vrijeme u karijeri. Smatra da je uloženo dosta truda za kojeg nije pristigla nagrada.

“Williams je imao prednost od najboljeg motora, pa je to stvorilo neke, recimo, lažne dojmove o osnovnim performansama.”

“Živjeli su od niza drugih naslijeđenih prednosti koje su se postepeno smanjivale. Kada organizacija počne gubiti svoj put jer nije imala pravo ulaganje ili donijela ispravne odluke, ne proizvodi odmah loše automobile.”

“Williamsu želim sve najbolje s njihovim novim vlasnicima. Sjajno je što imaju vlasnike koji imaju financijska sredstva, jer na kraju, za sve ovo trebate financiranje.”

Paddy Lowe

Odgovor

1 komentar

  1. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Kako to da ovdje nema komentara?

    Dobar tekst, i dobra tema.
    Dobro je to objasnio Paddy Lowe – iako sam i sâm osobno bio protiv prodaje Williams F1 tima, Paddy Lowe je ovdje 99.4% u pravu. Na žalost.


    0
    0

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.