Gasly: Nemam vremena za Markove hipotetske teorije

Izdvojeno

Katarina Predovan

Prije 3 godina 3 min 3 komentara

Pierre Gasly kaže da mu nije stalo do procjene Helmuta Marka o njegovom kvalifikacijskom tempu u usporedbi s Maxom Verstappenom. Marko, voditelj Red Bullovog programa razvoja vozača, davao je manje komplimenata od ostalih o Gaslyevom izvrsnom kvalifikacijskom nastupu na otvaranju sezone – Velikoj nagradi Bahreina.

Francuz je bio na petom mjestu na gridu za AlphaTauri. No, Markova reakcija bila je da bi Verstappen bio četvrtinu sekunde brži da je bio u istom bolidu.

Odnos između Gaslyja i 77-godišnjeg glavnog lica Red Bulla pogoršala se u posljednjih nekoliko godina otkako je Marko predsjedao zamjenom vozača na polovici sezone 2019. godine.

“Za mene je to vrlo jednostavno – nije me briga za tu vrstu hipotetske stvari. Činjenice pokazuju da je su to bile jedne od najboljih kvalifikacija u povijesti momčadi. I zaključak koji se iz toga može izvući jest da mogu biti izuzetno brz ako imam na raspolaganju brzi bolid. To je jedini zaključak koji se može izvući. Točka. “

Slično tome, Gasly se više ne želi baviti pitanjima koja se vraćaju u njegovo vrijeme u Red Bullu, odakle je čvrsto krenuo dalje sa pobjedom na prošlogodišnjoj Velikoj nagradi Italije koja je bila vrhunac njegove dosadašnje karijere.

“Da budem iskren, u potpunosti sam završio s pitanjima o Red Bullu. Ne želim više odgovarati na pitanja o tome. Riječ je o stvarima koje su se dogodile prije dvije godine.”

No, usprkos očitom trenju između njega i Marka, Gasly ne žuri s izlaskom iz Red Bullovog programa i vidi se kako ostaje još neko vrijeme sa “sestrinskom” ekipom AlphaTaurija, gdje je ove godine on stariji vozač zajedno s novakom Yukijem Tsunodom. Upitan planira li ostati, Gasly je rekao:

“Da, zašto ne? Na kraju moj cilj je u Formuli 1 kristalno jasan. Želim biti u mogućnosti boriti se za pobjede i svjetske naslove. To je ono za što vrijedno radim. Zašto ne? Ne vidim problem.”

“Dugoročno radimo na projektu. Trenutno još nismo dovoljno veliki da se natječemo s Mercedesom i Red Bullom, ali ako koristimo svoje znanje i proračun na pravi način, zašto to ne bi bilo moguće?”

“Primjerice, u Moto GP-u vidimo da male privatne momčadi mogu pobijediti najbolje momčadi. Ako to promiču propisi, to bi također trebalo biti moguće u Formuli 1.”

Pierre Gasly


Odgovor

3 komentara

  1. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    samo da gasly ne odleprša u alpine nakon ovakvih izjava.
    četvrtinka?



    11
    11

    0
  2. Nigel Mansell
    drv Prikaži

    I nakon Gaslyjevih dobrih vožnji prošle godine, uz Albonove loše izvedbe, iz Red Bulla su rekli da na njega više ne računaju. Očito je bilo da je došlo do sukoba na osobnom nivou. Sad se vidi i tko je taj s kim se baš ne voli.

    Mislim da je ovo zdravo razmišljanje s njegove strane. Neće previše komentirati, jasno daje do znanja svoj stav, ali ne odustaje zbog privatnih nesuglasica od profesionalnog angažmana. Sve pet. Nije rekao ništa novo što Marko već ne zna, a ako ga dosad nisu maknuli onda ni neće zbog ovoga. Kad se pojavi netko novi, sa boljim potencijalom i voljom da vozi AT, zna se da Gasly otpada, ali takvoga nema na vidiku. Da misle da je Albon bolji, već bi njega uzeli. Dotada ostaje i Gaslyju da pokazuje što zna i traži bolju priliku.

    Alpine? Ocon je zasad ispao ok, tako da će prije čekat da Alonso ode u penziju.



    14
    13

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.