Alpine: Naše nadogradnje će se možda više isplatiti na drugim stazama

Izdvojeno

josip123

Prije 3 godina 2 min 2 komentara

Alpine se vratio s razočaravajuće prve utrke u Bahreinu u nadi za boljim nastupom u Imoli. Ipak, momčad se još jednom borila da održi korak s najboljim momčadim srednjeg poretka, McLarenom i Ferrarijem, a Esteban Ocon i Fernando Alonso su se kvalificirali tek na deveto i 15. mjesto.

Ocon i Alonso završili su deveti i deseti u utrci i obojica su stekli poziciju zahvaljujući vremenskoj kazni za Kimija Raikkonena koja ga je izbacila iz bodova.

Direktor momčadi, Davide Brivio, rekao je da bi momčad mogla osjetiti iskorak s nadogradnjama koja su donijeli za Imolu, ali nada se da će biti još jači na drugim stazama.

”Pronašli smo neka poboljšanja, i ona dobro rade. Možda postoji mogućnost da će ova poboljšanja i ove nadogradnje biti korisnije na drugim stazama.”

“Ali da, prilično smo sretni i mislim da smo postigli poboljšanje. Mislim da smo se približili bolidima ispred.”

Iako Brivio nije htio otkriti koliko je vremena stečeno novim dijelovima, rekao je da postoji mjerljiva razlika u odnosu na Bahrein.

“Ne želim reći, ali naravno da imamo broj. Ali mislim da ne želim reći nijedan broj.”

”Imamo osjećaj poboljšanja. Smatramo da je bolid bolji i zato nastavljamo dalje.”

Alonso je iz vožnje bolida osjetio da su nadogradnje pomogli Alpineu pružiti veću snagu i bolju ravnotežu.

“Mislim da smo poboljšali bolid od Bahreina do Imole, svi novi dijelovi bili su pozitivni.”

“Stvari koje smo testirali, pokazali su nam da je došlo do poboljšanja u pogledu aerodinamičkog opterećenja u bolidu i više potisne sile u automobilu.”

“Također, balans je bio bolji u odnosu na Bahrein, sa više gripa na stražnjem kraju bolida. Dakle, sveukupno mislim da smo napravili korak naprijed u pravom smjeru.”, zaključio je Alonso.


Odgovor

2 komentara

  1. Alpine
    Alpine Prikaži

    S obzirom na to da prošle godine nisu mijenjali šasiju, pa su onda još novi bolidi odgođeni za 1 godinu, ova šasija stara 3 godine je očito došla do kraja svog razvoja. Isto tako nova pogonska jedinica koja se sprema za novi bolid druge sezone ima arhitekturu istu kao Mercedesova ili Hondina, a čak i da je bila spremna za ovu sezonu ne bi ju mogli smjestiti unutra jer bi morali produžavati međuosovinski razmak i praktički promjeniti cijeli bolid što je recimo učinio McLaren, dok Alpine nije zbog troškova i prijelazne godine. A ovoj staroj pogonskoj jedinici fali bar 50 ks. Tako da je zapravo s obzirom na sve to bolid čisto ok za ovu godinu, a kad se Alonso poslije skoro 3 godine malo zalaufa bude još bolje. Slijedeće godine se karte nanovo dijele, pa ćemo vidjeti kako će sve to ispasti.



    12
    12

    0
  2. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    Alpine je žrtvovao ovu godinu za sljedeću, valjda će im se isplatiti, iako nisam neki veliki optimist s obzirom na konkurenciju.



    7
    7

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.