Perez se ispričao svojoj momčadi zbog Imole

Izdvojeno

Katarina Predovan

Prije 3 godina 2 min 8 komentara

Sergio Perez je iskazao žaljenje prema svojoj momčadi zbog svoje pomalo kaotične utrke za VN Emilia Romagne. Iako je na kvalifikacijama osigurao drugo mjesto, utrka mu je bila prepuna nevolja. Najprije se izvrtio za vrijeme sigurnosnog automobila, a zatim je kažnjen s 10 sekundi stop/go kazne zbog pretjecanja drugih vozača dok je vraćao poziciju. Nakon crvene zastave i ponovnog restarta utrke, još jednom se izvrtio te je završio pri dnu poretka. Na samom kraju utrke, završio je kao 11., nakon što je Raikkonenu dodijeljena kazna.

“U osnovi, ovo je bio jako loš dan i loše odrađen posao. Žao mi je ekipe, ali se radujem što ću naučiti iz onoga što je pošlo po zlu.”

“Nisam poznavao ovaj bolid u ovim uvjetima i trebalo mi je puno da u prvim krugovima postignem pravu temperaturu u gumama.”

“Nisam znao koliko sam mogao učiniti s postavkama u bolidu. Učinilo je to utrku puno težom i napravio sam pogrešku. Naučit ću iz toga i biti bolji za ekipu jer smo danas trebali biti prvi i drugi.”

Sergio Perez

Christian Horner je stao u Perezovu obranu, kazavši kako ga razumije i shvaća da mu nedostaje kilometraže u bolidu. Također je dodao kako je siguran u to da su bolji dani ispred njih:

“Mislim, to je samo iskustvo u sjedalu i on je dobro obavio svoj posao [u kvalifikacijama].”

“Mislim da je to bila jedna od neurednijih utrka za njega.”

“Tu je pogreška iza sigurnosnog automobila, kazna od 10 sekundi, a onda nažalost pogreška iza Ferrarija na restartu. Šteta, mogao je biti i on na postolju.”

“Dakle, frustrirajuće je da je to propustio. Ali, znate, sigurno pronalazi svoj tempo. I siguran sam da će imati puno jače vikende u budućnosti.”

Christian Horner

Odgovor

8 komentara

  1. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    jedino kvale dobre, sve ostalo za zaborav, odnosno dobra lekcija za budućnost.



    8
    7

    1
  2. F1puls Portal
    gosuasus Prikaži

    velikim dijelom perez je posluzio svrsi samo sto je pozicijom bio prisutan borbi za prvo mjesto na startu utrke, natjeravsi tako hamiltona da brani dvije strane istovremeno

    doduse, sve ostalo je verstappen sam morao odraditi bez prijekora

    na perezu je bilo da nastavi pratit hamiltona i odvojenim strategijama baci mercedes na back foot, kao i to da se kod ponovnog starta utrke zadrzi ispred hamiltona i bude mu tvrd orah za zaobici – u tim situacijama je zakazao



    11
    11

    0
  3. Honda
    Nikolar95 Prikaži

    Onaj spin iza Leklera mu nije trebao pocetnicka Albon greska. U vikendu kada je mogao doneti prednost ekipi u borbi za konstruktore on je zakazao.



    15
    15

    0
  4. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Biće to ok, samo daj Bože suha vremena. 😉



    2
    2

    0
  5. Pascal Wehrlein 94
    Wehrlein94 Prikaži

    prvu utrku zezne kvalifikacije pa se iskupi u utrci, u drugoj utrci sezone maestralan u kvalifikacijama,ali užasno loš u utrci..
    u portugalu složi dobar cijeli vikend i pomozi Maxu u borbi sa Lewisom i oprostit će Horner Imolu ;)



    4
    4

    0
  6. etnes Prikaži

    Perez je dobar. Vjerujem da je bolji od Gaslyja i Albona, al bemu, nedjeljni rezultat je sve kaj se broji. Red Bullu treba jos jedan vozac koji ce se boriti za vrh, a ne za “best of the rest” pozicije. Znam da su tek dvije trke prosle, al ak nece uskoro (na sljedecoj trci?) biti boljih rezultata, bit ce samo jos jedan u nizu …
    Red Bull ove sezone stvarno ima potencijala napasti i vozacki i konstruktorski naslov. . Vozacki prvenstveno ocekujem od Maxa, al za konstruktorski ce trebati Perezova konzistentnost. Bottas mi ove godine izgleda jos losije nek inace, i ocekujem od Pereza da barem bude bolji od Bottasa.



    2
    2

    0
    • Haas
      MadM Prikaži

      Svi znamo da Perez zna bolje od ovoga.
      Zadatak mu je zadržati Botasa iza sebe i ne biti daleko od Ham i Ver. On će to morati a naravno ako će RB biti približne brzine.


      0
      0

      0
  7. Dan Cooper Prikaži

    Nemaš se kaj ispričavat. Još par tako loših utrka i letiš. To ti tak ide kod RB i Marka


    0
    -3

    3

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.