F1puls dio troškova podmiruje prikazom reklama. One nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Alonso i Button isfrustrirani nakon utrke

David Vidović

Korisnički panel

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Jenson Button, McLaren

Fernando Alonso završio je jutrošnju utrku na 11. poziciji, što ne izgleda tako loše ako u obzir uzmemo neke druge nastupe McLaren-Honde ove sezone, ali Španjolac svoje frustracije očajnom brzinom na pravcima nije krio niti tijekom, niti nakon utrke. U nekoliko navrata se obratio momčadi preko radija ukazujući da na pravcu vozi brzinom GP2 bolida i da je ovaj nastup bio jako sramotan, pogotovo što se vozilo pred Hondinom domaćom publikom.

“Jako je frustrirajuće kada te bez problema obiđu na pravcu, a onda ih vidiš kako prekasno koče u zavoj i prave greške. Zatim ti odvezeš zavoj savršeno, nadoknadiš izgubljeno vrijeme, pa te opet obiđu na pravcu. Preostale utrke ove sezone će biti teške, gledamo da imamo što veći napredak sljedeće sezone, moja namjera je da ostanem i da pobjeđujem. Siguran sam da ćemo jednom zajedno pobijediti, samo je pitanje kada, zato moramo ova teška vremena učiniti što kraćim.”

Button: Brzina kojom nam se približavaju je ogromna, može doći do incidenta

Jenson Button je završio na 16. poziciji pa je on mogao biti još više razočaran od Alonsa. Britanac je nakon utrke izjavio da je brzinska razlika između njega i rivala na pravcu bila pitanje sigurnosti.

“Bio sam laka meta na pravcu, glineni golub. Obilazili su me kroz 130R, morao sam koristiti najviše modove motora da se obranim. Napravili smo i grešku tako što smo ušli na zadnju promjenu guma krug kasnije od Ericssona, pa sam izašao na stazu iza njega i bio je jako spor, a nisam ga mogao preteći. Tempo je bio dobar u zadnjem stintu i sustizao sam Fernanda, ali Marcus je bio ispred mene i jednostavno nisam mogao ništa uraditi.”

“Razlika u brzini je ogromna. Napadaju me u 130R zavoju i pomisliš da neće uspjeti, ali on [rivali] vide razliku u brzini i samo prođu pored vas. To je bio veliki problem, brzina kojom su se približavali me je u jednom trenutku zabrinula, moglo je doći do velikog incidenta. Kada imaju DRS brži su od nas 30-40 km/h, i pri toj brzini je jako teško ocijeniti gdje se pomaknuti, i za njih i za mene.”

Podrži nas

Naš zadnji Donator je: AlkY.

Najveći donatori: Jester, CrashOverride, wapi

Zajedno smo od veljače 2015. godine. Donirajte i vi iznos po volji na PayPal.

David Vidović
Pulsmedia autor
320 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

4 komentara

 1. Bruce McLaren i Soichiro Honda ne okreču su u svojim grobovima, nego se valjda vrte ko ventilatori.


  0

  0
 2. Sebastian Vettel mzf1 Prikaži

  Bar mu je lakše kad zna da Vettel u Ferrariju životari i vucara se po 3. mistima.


  0

  0