Alonso i Button isfrustrirani nakon utrke

Vijesti

David Vidović

Prije 9 godina 2 min 4 komentara

Jenson Button, McLaren

Fernando Alonso završio je jutrošnju utrku na 11. poziciji, što ne izgleda tako loše ako u obzir uzmemo neke druge nastupe McLaren-Honde ove sezone, ali Španjolac svoje frustracije očajnom brzinom na pravcima nije krio niti tijekom, niti nakon utrke. U nekoliko navrata se obratio momčadi preko radija ukazujući da na pravcu vozi brzinom GP2 bolida i da je ovaj nastup bio jako sramotan, pogotovo što se vozilo pred Hondinom domaćom publikom.

“Jako je frustrirajuće kada te bez problema obiđu na pravcu, a onda ih vidiš kako prekasno koče u zavoj i prave greške. Zatim ti odvezeš zavoj savršeno, nadoknadiš izgubljeno vrijeme, pa te opet obiđu na pravcu. Preostale utrke ove sezone će biti teške, gledamo da imamo što veći napredak sljedeće sezone, moja namjera je da ostanem i da pobjeđujem. Siguran sam da ćemo jednom zajedno pobijediti, samo je pitanje kada, zato moramo ova teška vremena učiniti što kraćim.”

Button: Brzina kojom nam se približavaju je ogromna, može doći do incidenta

Jenson Button je završio na 16. poziciji pa je on mogao biti još više razočaran od Alonsa. Britanac je nakon utrke izjavio da je brzinska razlika između njega i rivala na pravcu bila pitanje sigurnosti.

“Bio sam laka meta na pravcu, glineni golub. Obilazili su me kroz 130R, morao sam koristiti najviše modove motora da se obranim. Napravili smo i grešku tako što smo ušli na zadnju promjenu guma krug kasnije od Ericssona, pa sam izašao na stazu iza njega i bio je jako spor, a nisam ga mogao preteći. Tempo je bio dobar u zadnjem stintu i sustizao sam Fernanda, ali Marcus je bio ispred mene i jednostavno nisam mogao ništa uraditi.”

“Razlika u brzini je ogromna. Napadaju me u 130R zavoju i pomisliš da neće uspjeti, ali on [rivali] vide razliku u brzini i samo prođu pored vas. To je bio veliki problem, brzina kojom su se približavali me je u jednom trenutku zabrinula, moglo je doći do velikog incidenta. Kada imaju DRS brži su od nas 30-40 km/h, i pri toj brzini je jako teško ocijeniti gdje se pomaknuti, i za njih i za mene.”


Odgovor

4 komentara

  1. Marros Prikaži

    Bruce McLaren i Soichiro Honda ne okreču su u svojim grobovima, nego se valjda vrte ko ventilatori.


    0
    0

    0
  2. Sebastian Vettel
    mzf1 Prikaži

    Bar mu je lakše kad zna da Vettel u Ferrariju životari i vucara se po 3. mistima.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.