Izdvojeno

Raikkonen: Napredak Alfe donosi zabavu cijeloj ekipi

Piše: Tomislav Tkalčević

Prije 2 godina, 1 komentara

Procijenjeno vrijeme čitanja: 2 minuta

Čini se kako je Alfa Romeo postigla značajan napredak s ovogodišnjim bolidom nakon što su oba vozača bez većih poteškoća prošla prvu kvalifikacijsku rundu za VN Bahreina i završili utrku malo iza zadnje pozicije koja donosi bodove, odnosno, na jedanaestom i dvanaestom mjestu.

Šef momčadi Frederic Vasseur misli kako je Alfa Romeo momčad koja ima najveći napredak ove sezone.

“Imali smo solidan početak sezone i to je dobra osnova.”

“Napravili smo značajan iskorak u performansama, možda jedan od najvećih od svih momčadi, i sada smo u borbi u sredini poretka.”

“Prvih 10 mjesta su ta na kojima morate završiti kako biste kući donijeli bodove, tako da to mora biti naš cilj za Imolu.”

Frédéric Vasseur

Kimi Raikkonen se veseli prilikama da se više i lakše bori na stazi, ali priznaje da je za sada njegov fokus na nastavku dosadašnjeg napretka.

“Sumnjam da će to bilo što promijeniti u onome što će se dogoditi sljedeće godine [s novim pravilima].”

“Očito je da što smo bolji, to nije zabavnije samo za nas vozače, već i za momčad i svi su sretniji što bolje radimo.”

“Nekih sezona kad niste baš tamo gdje bi željeli biti, to su očito duge godine i nije toliko zabavno i to možete vidjeti na svim licima, ali nastavit ćemo raditi i usavršavati se i nadamo se da ćemo biti tamo gdje želimo biti, redovito u utrci za bodove.”

“Sigurno neće biti lako. Svi žele biti tamo, pa samo trebamo nastaviti raditi.”

Kimi Raikkonen

Komentiraj

1 komentar

  1. Kimi Raikkonen 7
    Dragan3333 Prikaži

    Samo napred!!!!    1

    0

Novo na forumu

Otvori forum

Puls podržavaju

Mjesečni pretplatnici:


Naši zadnji donatori:

Doniraj

Molim?!

Bok , internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Zatvori ❌

Kolumne

Što smo jučer naučili od Fernanda Alonsa i Maxa Verstappena

Kontra mraku, kontra G-sili // Ante Vetma

Ova kolumna sadrži reklamne elemente Da vam je netko na kraju prošle sezone rekao da ćemo nakon prve utrke sezone gledati pokisla lica u Ferrariju i Mercedesu, te Aston Martin s Fernandom Alonsom na pobjedničkom postolju - rekli biste da je ispred nas turbouzbudljiva sezona I dobro biste rekli Da, Red Bull je naprijed, ali nakon onog što smo danas vidjeli - preko toga možemo prijeći, zar ne Red Bull zaslužuje titule narednih 25...

Tko je najveće iznenađenje uoči nove sezone? Može li Ferrari uzvratiti udarac?

Kontra mraku, kontra G-sili // Ante Vetma

Ova kolumna sadrži reklamne elemente Devedeset osam dana duge zimske hibernacije je iza nas i uz lijepo zagrijavanje kroz protekla tri dana testiranja u Bahreinu - vrijeme je za novu, 74 sezonu Svjetskog prvenstva Formule 1! Za većinu nas fanatika nekad su i dva prazna vikenda tijekom sezone predugačka, stoga ne treba pojašnjavati kako sporo prolaze zimski dani dok se čeka predstavljanje bolida I što se onda dogodi - ekipe godinu po...

Red Five

Oktanski koktel // Ante Maras

Brojevi u F1 od samih početaka su označavali samo redni poredak vozača i momčadi te su mnoge momčadi godinama imale iste brojeve, osim broja 1 koji je označavao aktualnoga prvaka (osim u sezonama 1993 i 1994 kad su prvaci otišli u mirovinu) Od 1996 broj na bolidu označava položaj u poretku sezonu prije, a od 2014 vozači biraju broj koji će nositi do kraja F1 karijere kao znak raspoznavanja te svaki broj kojeg su vozači odabrali ima...

Još kolumni