Ferrari: I dalje smo daleko od borbe za podij unatoč pozitivnoj VN Bahreina

Izdvojeno

Luka Jurić

Prije 3 godina 3 min 11 komentara

x1

Ferrarijev šef momčadi Mattia Binotto smatra kako je momčad iz Maranella i dalje predaleko od vodećih momčadi kako bi se mogla početi boriti za podije, unatoč ohrabrujućoj utrci u Bahreinu.

Nakon loše sezone 2020. kad je Ferrari pao na šesto mjesto u poretku konstruktora, Charles Leclerc je bio odradio impresivne kvalifikacije pa je tako utrku započeo na četvrtoj poziciji, a završio šesti.

Njegov novi momčadski kolega Carlos Sainz Jr. se također kvalificirao u top 10, a utrku završio na osmom mjestu. To je bio prvi put da su oba Ferrarijeva vozača završili u bodovima od VN Turske prošle godine.

Ali, prema Binottu taj ohrabrujući početak sezone ne znači da je Ferrari u poziciji da se bori za podije.

„Zaostatak je i dalje veoma jasan u odnosu na vodeće momčadi, koji je u utrci i dalje bio velik, tako da smo i dalje daleko, ali to će također ovisiti od staze do staze.

Znamo da nećemo raditi puno na razvoju ovog bolida jer ćemo se fokusirati na 2022. u smislu razvoja dizajna. Siguran sam da to isto vrijedi i za ostale momčadi.

Ali i dalje mislim da ako pogledamo današnju utrku, dobili smo povratnu informaciju od vozača, oni su se počeli bolje upoznavati s bolidom, počeli su učiti koje su granice ovog bolida, tako da ćemo s vremenom moći riješiti probleme ili unaprijediti [bolid], tako da mislim da će naredne tri ili četiri utrke biti prvi indikator koji je pravi performans i potencijal našeg bolida u odnosu na druge”.

– Mattia Binotto

Slabiji motor u odnosu na ostale je bio značajan faktor u Ferrarijevim mukama prošle sezone, ali već su na testiranju smatrali kako su napravili značajan pomak s manjkom brzine na pravcima.

Binotto je priznao kako mu je bilo veliko olakšanje potvrditi napredak u razvoju motora tijekom prvog trkaćeg vikenda sezone; i smatra kako to momčadi daje solidnu bazu koja će im pomoći u radu da se oporave.

„Definitivno osjećam olakšanje jer možemo raditi iz bolje pozicije, što je jako zdravo za momčad.

Važno je da momčad može raditi u zdravim uvjetima, biti pozitivna i ostati mirna, što je za mene bilo važno.

Tako da kad smo došli ovdje i vidjeli da je bolid napredovao, a momčad je na neki način bila u spokoju, mogli smo bolje obavljati naš posao.

Motor, šasija, gume, alat, povezanost, sve nam je to bilo bitno i u biti to je bilo ključno.

Koliko toga dolazi od napretka u razvoju motora? Mislim da je to teško za zaključiti jer je to dosta relativno u odnosu na konkurenciju. Ne radi se o apsolutnoj vrijednosti i ne znam koliko su drugi napredovali, tako da mi možemo samo ocijeniti naš cijeli paket“.

– Mattia Binotto

Binotto je izjavio kako je činjenica da se bolid ponašao onako kako je momčad očekivala u usporedbi s podacima iz simulacija iz tvornice bila jako dobra vijest za Ferrari.

„U odnosu na očekivanja, barem što se tiče u usporedbi s našim podacima iz simulacija, mislim da postoji dobra korelacija, što nam je bilo važno.

Bez sumnje smo znali da imamo bolji bolid u odnosu na prošlu godinu, u odnosu na konkurenciju“.

– Mattia Binotto

Odgovor

11 komentara

  1. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    I dalje smo daleko od borbe za podij unatoč pozitivnoj VN Bahreina – No sh*t Sherlock :) Al dobro nije sve tako sivo, u usporedbi s prošlogodišnjom VN Bahraina, vidi se napredak.



    10
    6

    4
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Ne ocekujem ja puno bolju ovu godinu od prosle. Aston Martin nije pokazao puni potencijal kao ni Alpha Tauri. Renault je vjerovatno sporiji no ako Ferrari nema namjeru ovaj bolid razvijati, moguće je da ih kako sezona bude odmicala vidimo kako tonu u poretku naspram 3 spenute ekipe. McLaren mi sada djeluje daleko bolji vec u startu.



      1
      -1

      2
  2. Mclaren
    Fittipaldi Prikaži

    Gotova korizma, a Ferrarijev križni put traje i dalje.

    Neka prebace fokus na 2022. i strast za utrkivanjem će sklepati magičan bolid. ;)

    Passion. Spaghetti. Vai.



    9
    -1

    10
  3. Ferrari
    nelinjo Prikaži

    Ferrari: “sta to bijese pobjeda (pobjede)”!


    0
    -4

    4
  4. Ferrari
    VettelFerrari Prikaži

    Bravo majstore, otkrio si toplu vodu.



    3
    1

    2
  5. Mclaren
    raca Prikaži

    daleko je i McLaren koji je u, ipak, malo boljoj formi. Podij za ove dvije ekipe je moguć jedino uz veće greške ili odustajanja Mercedesa ili RB. Ravnopravna borba nikako, mada je i zaostatak malo smanjen. Rekao bih, ne dovoljno



    4
    1

    3
    • Ferrari
      nelinjo Prikaži

      Zavisice od staze do staze. Imola i Portugal su recimo odgovarali Ferrariju prosle sezone. Imali su dobar rezultat na obje staze. Doduse samo Leclerc… Mislim da ce biti manja razlika na kraju



      2
      1

      1
  6. Ferrari
    Gemini Prikaži

    Prekinem čitanje Binotovih izjava čim naiđem na “upoznavanje bolida”. Ferrari će krenuti naprijed čim se njemu pokažu vrata.



    2
    0

    2

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.