Lundgaardu vraćeno drugo mjesto; kaznu je odradio u boksu, suci nisu bili sigurni je li je odradio pravilno

Lovro Andraka

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Lundgaardu vraćeno drugo mjesto; kaznu je odradio u boksu, suci nisu bili sigurni je li je odradio pravilno

Lovro Andraka

Christian Lundgaard ipak će biti službeno klasificiran kao drugi, a razlog zbog kojeg je prvotno bačen na deveto mjesto pomalo je bizaran – suci nisu znali da se vremenska kazna može odraditi pod virtualnim i običnim safety carom.

ART-ov vozač kažnjen je vremenskom kaznom od 10 sekundi zbog sudara s Lirimom Zendelijem koji je ubrzo nakon toga i odustao. Lundgaard je na stazi bio u borbi za pobjedu, no u konačnici je ciljem prošao kao drugi.

Njegova vremenska kazna bila je uračunata i na podij su se pored pobjednika Oscara Piastrija popeli Guanyu Zhou i Jehan Daruvala.

Međutim, u dokumentu s finalnim poretkom Danac se ponovo našao na drugom mjestu, a ovo je obrazloženje navedeno na službenoj stranici Formule 2:

“Odradio je svoju vremensku kaznu u kasnoj fazi utrke, a uz toliko događanja u pitlaneu i na stazi, FIA-ji je trebalo vremena da potvrdi je li Danac odradio svoju vremensku kaznu na pravilan način.”

F2 suci na ovom vikendu su Dennis Dean, Andrew Mallalieu i Eyad Ebrahim. Konačne rezultate druge sprint utrke možete pogledati ovdje.

Sudačkim odlukama dodajmo kako je sudar između Roberta Švarcmana i Dana Ticktuma na samom startu utrke proglašen trkaćim incidentom. Carlin je kažnjen s 500 eura zbog nesigurnog puštanja Jehana Daruvale iz boksa, a naguravanje između Piastrija i Lundgaarda prošlo je bez kazni.

Mišljenje autora:

Opravdanje za lošu sudačku odluku prema kojem se "toliko toga događalo u pitlaneu i na stazi" nažalost ne zvuči čudno kad dolazi iz FIA-je.

Podrži nas

Zadnji donatori:
Crash zekohonda

Top donatori:
Jester
Crash
wapi

Ako cijenite što radimo već 7 godina, podržite nas iznosom po volji ovdje.

Lovro Andraka
Pulsmedia autor
824 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

3 komentara

  1. Svašta, suucima be trebali suci sudaca, još jedna VAR soba.
    Slpori i slijepi kad ne bi trebali a brzi kad nemaju pojma kaj se događa.

    LP



    2

    0
  2. David Croft Frantic Donator Prikaži

    Kontakt Švarcmana i Dicktuma je greška Švarcmana, 1/1.
    Ne znam kud je bio pošao.
    Apsolutno za kazne.
    Koje nije bilo, naravno.



    3

    1
    • Fernando Alonso Lovro Andraka urednik Prikaži

      Objašnjenje sudaca:

      Having considered the matter extensively, the Stewards determined that Car 5 [Ticktum] approached Turn 1 on the left side of the track ahead of Cars 1 & 9. Cars 1 [Švarcman] and 9 [Lundgaard] approached the turn on the right side of the track with Car 1 on the inside. Car 5 and 1 made contact shortly after the apex of the turn. Because of the number of cars inevitably involved in this Lap 1 Turn 1 incident, neither driver is ruled to be wholly or predominantly at fault and this is ruled a racing incident.


      0

      0