Lundgaardu vraćeno drugo mjesto; kaznu je odradio u boksu, suci nisu bili sigurni je li je odradio pravilno

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 3 godina 2 min 3 komentara

Christian Lundgaard ipak će biti službeno klasificiran kao drugi, a razlog zbog kojeg je prvotno bačen na deveto mjesto pomalo je bizaran – suci nisu znali da se vremenska kazna može odraditi pod virtualnim i običnim safety carom.

ART-ov vozač kažnjen je vremenskom kaznom od 10 sekundi zbog sudara s Lirimom Zendelijem koji je ubrzo nakon toga i odustao. Lundgaard je na stazi bio u borbi za pobjedu, no u konačnici je ciljem prošao kao drugi.

Njegova vremenska kazna bila je uračunata i na podij su se pored pobjednika Oscara Piastrija popeli Guanyu Zhou i Jehan Daruvala.

Međutim, u dokumentu s finalnim poretkom Danac se ponovo našao na drugom mjestu, a ovo je obrazloženje navedeno na službenoj stranici Formule 2:

“Odradio je svoju vremensku kaznu u kasnoj fazi utrke, a uz toliko događanja u pitlaneu i na stazi, FIA-ji je trebalo vremena da potvrdi je li Danac odradio svoju vremensku kaznu na pravilan način.”

F2 suci na ovom vikendu su Dennis Dean, Andrew Mallalieu i Eyad Ebrahim. Konačne rezultate druge sprint utrke možete pogledati ovdje.

Sudačkim odlukama dodajmo kako je sudar između Roberta Švarcmana i Dana Ticktuma na samom startu utrke proglašen trkaćim incidentom. Carlin je kažnjen s 500 eura zbog nesigurnog puštanja Jehana Daruvale iz boksa, a naguravanje između Piastrija i Lundgaarda prošlo je bez kazni.


Mišljenje autoraOpravdanje za lošu sudačku odluku prema kojem se "toliko toga događalo u pitlaneu i na stazi" nažalost ne zvuči čudno kad dolazi iz FIA-je.

Odgovor

3 komentara

  1. Pedalino Prikaži

    Svašta, suucima be trebali suci sudaca, još jedna VAR soba.
    Slpori i slijepi kad ne bi trebali a brzi kad nemaju pojma kaj se događa.

    LP



    2
    2

    0
  2. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Kontakt Švarcmana i Dicktuma je greška Švarcmana, 1/1.
    Ne znam kud je bio pošao.
    Apsolutno za kazne.
    Koje nije bilo, naravno.



    3
    2

    1
    • Fernando Alonso
      Lovro Andraka urednik Prikaži

      Objašnjenje sudaca:

      Having considered the matter extensively, the Stewards determined that Car 5 [Ticktum] approached Turn 1 on the left side of the track ahead of Cars 1 & 9. Cars 1 [Švarcman] and 9 [Lundgaard] approached the turn on the right side of the track with Car 1 on the inside. Car 5 and 1 made contact shortly after the apex of the turn. Because of the number of cars inevitably involved in this Lap 1 Turn 1 incident, neither driver is ruled to be wholly or predominantly at fault and this is ruled a racing incident.


      0
      0

      0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.