Leclerc: Pažljivije ću birati bitke kako bih izbjegao glupave sudare u prvom krugu

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 2 min 6 komentara

Charles Leclerc kaže da će ove sezone “pažljivije birati bitke” kako bi izbjegao “glupave” sudare tijekom prvog kruga kakvi su mu se događali prošle godine.

Leclerc se sudario s timskim kolegom Sebastianom Vettelom u drugoj utrci prošle sezone, a onda s Lanceom Strollom u Rusiji i Sergijom Perezom u Bahreinu.

“Idemo pričekati i vidjeti gdje smo. Mislim da iz testiranja možemo izvući neke pozitivne pokazatelje i vidjet ćemo u nedjelju gdje smo. No, rekao bih da ću malo bolje birati svoje bitke.”

“Prošle godine, primjerice na ovoj stazi, borio sam se s Red Bullom koje ne bih uspio zadržati iza sebe u nastavku utrke. Prema tome, bilo je pomalo glupavo sudariti se u tom stadiju utrke jer takve pozicije ionako ne bih uspio zadržati u nastavku.”

“No, tijekom mnogih utrka [takvi potezi] su doveli do boljih rezultata. Pažljivije ću birati svoje bitke, ali ako moram biti agresivan kako bih postigao bolje rezultate – učinit ću to.”

Leclerc kaže da greške poput VN Sakhira ne želi ponavljati.

“To je definitivno bio težak trenutak za ekipu. Ja sam bio ekstremno motiviran da napravim nešto posebno, a ta motivacija ponekad rezultira sudarom na stazi, što nije sjajno.”

“Kako sam to činio i u prošlosti – pokušat ću shvatiti zašto su se dogodile pogreške i onda nastojati da ih ne ponovim.”

“Još uvijek ću biti jednako motiviran da pokušam doći do sjajnih rezultata i morat ćemo vidjeti gdje smo u jakosnom poretku kako bih prilagodio agresivnost na stazi. Naravno da ću pokušati izbjeći takve vrste pogrešaka.”


Odgovor

6 komentara

  1. Red Bull
    Deathbone5 Prikaži

    🤣🤣🤣🤣🤣



    1
    -5

    6
  2. Antonio Giovinazzi
    Mazzacane Prikaži

    Leclerc se sudario s timskim kolegom Sebastianom Vettelom u drugoj utrci prošle sezone, a onda s Lanceom Strollom u Rusiji i Maxom Verstappenom u Bahreinu.

    Perezom u Bahreinu (Sakhiru).



    7
    7

    0
  3. Fia
    Realista Prikaži

    Nekad se isplatilo nekad ne. Bolid je bio krs pa je vrijedilo ici na noz. Dobre lekcije za vremena kad bude imao pravi bolid u rukama.



    7
    4

    3
  4. Ferrari
    nelinjo Prikaži

    Treba tebi pravi bolid, onda si i pametniji i bolje biras bitke! 😄


    0
    0

    0
  5. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Ako bude “stisnut” grid a sve govori da hoće, (bar srednji red) onda će ova godina biti veliki izazov za sve vozače a naročito za mlade lavove. Nikad više utrka i biće to ogroman pritisak za sve.
    Ko preživi, pričat će.
    U svakom slučaju želim im puno sreće, živi i zdravi bili.
    Jedva čekam kvalifikacije ljudi, to vam ne mogu opisati. Neki me adrenalin puca i treba preživjeti kada se ugase crvena svijetla i sve krene. Predviđam ludo dobru sezonu. Samo mi fali neprespavana noć uoči Australije ali nema veze, samo neka krene taj prvi krug.



    13
    13

    0
  6. F1puls Portal
    gosuasus Prikaži

    pazljivo pozicioniranje u obrani kao i biranje mjesta i trenutka prilikom pretjecanja i jest vozacki skill. neki ga imaju bolje razvijenog (raikkonen, ricciardo…), neki losije (da ne nabrajam…)

    blizak midfield bi trebao biti dobar za mladje vozace bas radi stjecanja iskustva u tom aspektu voznje


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.